Direktlänk till inlägg 7 februari 2009

Schlagernörd? Neeeej, inte jag inte...

Av Göran - 7 februari 2009 21:13

Melodifestivalen. Visst är det ett märkligt fenomen!? Jag är en av dem som egentligen inte bryr sig vem som vinner men på nåt konstigt vis sitter jag där och tittar varje lördag när säsongen infaller. (Nu "kommer jag ut" igen!)

Såg alla 8 låtarna ikväll och kan, som vanligt, konstatera att jag hade fel i ganska mycket av det jag trodde efter att ha hört låtarna.

I skrivande stund vet jag inte vem som kommer till Globen eller andra chansen men kvällens överraskning för mig var att Caroline af Ugglas gick till andra omgången!

Jag gillar Caroline, på nåt sätt! Hon står upp för sin grej och gör den så bra hon kan. När jag såg hennes framträdande tänkte jag att hon är tuff som vågar avvika från grundkonceptet med stylad klädsel och väl intränat dansnummer till sin låt! Hon såg ut lite som ett vårdbiträde i lite för kort vit rock på scenen och jag tänkte att det var modigt att bära mintgröna boots! Mintgrönt var väldigt inne 1986 om jag minns rätt men nu...?

Själva sången förde faktiskt tankarna till en av rockhistoriens stora klassiker - Percy Sledges "When a man loves a woman" men även till ett av Py Bäckmans bidrag genom åren. ("Var det här bara början"). Dock var jag HELT säker att svenska folket skulle rata henne.

Emilia gick också vidare trots halvsvag låt och framträdande. Men tjejen sjunger ju underbart vackert och dessutom är hon ju ögongodis så det skriker om det. En mycket vacker kvinna! (Nejdå, jag är inte alls gubbsjuk, men de bruna ögonen kan nog sänka fler än mig!)

Mitt tips när alla låtar spelats var att Alcazar och Marie Serneholt (hette hon så, den där sista tjejen?) skulle ta varin finalplats. Båda var catchiga poplåtar som säkert kommer att tjatas till leda på Rix FM och Mix Megapol.

Att inte Shirley Clamp gick till andra omgången förvånade mig mycket för hon har ju en röst som många måste avundas henne.

Men... det lät ju som Shirley låtit flera gånger förut och även som hennes bästis Sonja Alldén lät ifjol. Kanske har Sverige fått nog av såna låtar, vad vet jag?

Och nu tror förstås ni som läser att jag är värsta schlagernörden men det ÄR jag inte!

Som barn var jag det! Blev jättelycklig när Tommy Körberg vann med "Judy min vän" (var det -69?) för att inte tala om när Cliff Richards vann med "Congratulations" i Europafinalen.

Dessutom gillade jag Hepstars och stod för det! Det var det inte många som vågade, kan jag säga! De flesta jag kände tyckte (officiellt!) att Hepstars var töntiga men längst bak i deras skivbackar låg ändå "Sunnygirl", "Consolation" och "Inatt jag drömde" m.fl.

Då höll jag även björnkoll på Svensktoppen varje vecka, det gör jag inte nu. Kunde massor om både låtar och artister.

Min lördag har annars innehållit surströmmingsätning, (årgång 2007, så burken var härligt knubbig), snöskottning och en kortare promenad.

Så nu ska jag vila kroppen en stund så jag orkar gå och lägga mig om nån timme eller så....

Godnatt Sverige, var ni än är!

 
 
Jennie

Jennie

7 februari 2009 22:15

Nej det var inte den, för den har jag här hemma. Det var en annan, tjejen heter nåt på M tror jag.

http://jtv.bloggagratis.se

 
Jennie

Jennie

8 februari 2009 14:58

Jaa, den var det! Mycket bra låt tack för hjälpen!

http://jtv.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards