Direktlänk till inlägg 9 februari 2009

Måndag i Sveriges största(?) dammsugare

Av Göran - 9 februari 2009 18:05

"Olika falla ödets lotter" sägs det. Och visst är det så! Här är det visserligen mildare idag, bara 7-8 minus, men snö har vi mer än på många vintrar.

Sen kommer man hem efter första arbetsdagen och kollar resdagboken från stora dotra som är i Thailand... Och det är palmer, sol, mera palmer, vita stränder med ännu mer palmer och det är drinkar i hinkar och Gud vet allt!

Är jag avundsjuk? Ja, tacka f-n för det som jag slitit med vitvarorna från himlen under den gångna helgen! Men NÅN gång kanske även jag kan åka iväg till värmen några veckor just då vintern är som elakast!

Jobbat har man ju gjort idag också. Nya arbetsuppgifterna blev fler idag och jag har ägnat det mesta av dagen åt att lära mig köra den gigantiska dammsugarbilen. Ett av mycket få fordon i den fabriken som jag ännu inte har förarbevis på. Och ett av de största jag har kört!

Det gick ganska bra, tyckte jag. Ingen dog och jag körde inte sönder nåt heller. Har t.o.m lyckats backa den c:a 250 meter genom trång passage (1½ m sammanlagt tillgodo på sidorna) så jag måste väl vara nöjd.

Sen tog jag mig i kragen och anmälde mig som sökande till portvaktsjobbet. Dock nästan utan hopp eftersom jag VET att det finns åtminstone en sökande som är mer kvalificerad. Vore jag chef skulle jag såklart välja henne. Men nu är jag inte chef och den chefens vägar är ofta outgrundliga - utan övriga jämförelser med vår herre!

Skulle väga mig imorse men blev lång i ansiktet för GIVETVIS så saknades batteri i vågen. Eller var förbrukat rättare sagt! Så jag får återkomma om startvikt när jag varit på Clas Olssons och köpt nya batterier.

Har ätit 29 Viktväktar-points i alla fall! Enligt tabellerna ska jag visst äta lite mer men resten av denna första vecka tänker jag chocka kroppen med att äta 25p per dag. Promenerat lite har jag också men kanske går en sväng till lite senare. Däremot ligger jag nog efter med vattendrickandet, ska ha 2-3 l/dag och har väl knappt druckit EN liter ens. Jag vet att vattnet är en viktig del så jag ska stjälpa i mig några glas under kvällen och skärpa mig imorgon!

Och därmed tillönskas presumtiva läsare en anagenäm måndagkväll! Krama varandra i vintermörkret! Har du ingen att krama så kan du komma hit och krama mig! :-)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards