Direktlänk till inlägg 18 februari 2009

Om tre k;n...

Av Göran - 18 februari 2009 21:05

Info-möte om "KRIIIIIIISEN" på jobbet idag... Vi (företaget - och med det vi anställda) har varit illa ute många gånger. Men troligen aldrig så illa ute som vi är nu och har varit i ett halvår ungefär.

Vår amerikanske vd höll sitt anförande först av alla och hade en fras som han återkom till 5-6 gånger som svar på frågor eller som en del av svaren på frågorna.

"It´s your plant", sa han. "Det är er fabrik" och menade väl att vi alla (som blir kvar när våra uppsagda kamrater har slutat) ska känna ansvar för vår arbetsplats och på bästa sätt försöka bidra till dess överlevnad.

Inget konstigt med egentligen. Det ligger ju självklart i allas vårt intresse att ha kvar vårt levebröd och särskilt i dessa tider när varslen duggar tätare än ett regn i otober.

Men när han stod där och präntade i oss krismedvetande tänkte jag ungefär: Anta att vi överlever, vilket jag tror innerst inne att vi gör, och om nåt år åter genererar stora vinster till våra ryska ägare så de kan köpa nya sportbilar, minkpälsar till sina fruar och andelslägenheter till sina älskarinnor samt skicka sina barn till dyra privatskolor. Om och när den dagen kommer så lär ingen stå där och säga till oss: "It´s your plant!"

Det är bara i dåliga tider som arbetsgivare talar om lojalitet och den ska bara komma från oss löneslavar.

Man har utarbetat ett sparpaket som bl.a tar bort subventionen av mat i personalmatsalen, låter oss själva betala eventuellt kaffe ur automaterna som tidigare varit gratis. Märkligt nog har man ännu inte stängt av strömmen till motorvärmarstolparna på den stora gratisparkeringen.

(Kanske borde jag inte skriva om det utifall vd;n eller nån annan i ledningen läser denna blogg....)

Så det blir att än en gång bita ihop och kämpa vidare trots minimala resurser och hoppas att det där de kallar "marknaden" kommer på andra tankar. Krasst uttryckt: Att tillräckligt många andra aluminiumverk får "slå vantarna i bordet" och stänga ner så efterfrågan blir större än tillgången och priset vänder uppåt igen!

Den enes död - den andres bröd! Eller som Fred Åkerström sjöng en gång;


"Sådan är kapitalismen

Otack är den armes lön

Det är de rikas paradis men

Ingen hör en fattigs bön..."


Bara att kämpa på och hoppas på det bästa!
Ikväll har jag haft lite soffmys med min fyrbenta sambo, Daisy. Vi såg "Det okända" tillsammans. Hon hoppade upp en stund innan det började och pratade med ögonen. Blicken sa; "Du har min tillåtelse att klappa mig! Klia på halsen och bakom öronen är också helt ok!"

Så det gjorde jag förstås samtidigt som jag inställsamt sa till henne att "Jaså, är det husses katt som kommer!"

Då fick jag en ny blick. En förvånad och lite förebrående blick som sa; "Var har du fått det ifrån, gubbe? JAG är inte DIN katt, det är du som är MIN gubbe! Så länge du sköter dig, förstås..."

Tveklöst så är det hennes uppfattning att det är hennes hus och vi är hennes husfolk med ett enda syfte - att se till att hon har det bra!

"Det okända" brydde hon sig inte så mycket om, det enda hon brukar se på  TV är hockey. Då kan hon ligga länge med blicken fäst på rutan! Och jag TROOOOOR att hon håller på Timrå!


Rubriken om Tre K;n?

Kris, Kapitalism och Katt, förstås! 


:)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards