Direktlänk till inlägg 25 februari 2009

Avlöningsdag men jag gnäller ändå

Av Göran - 25 februari 2009 21:34

Lönen kom! ... men sen då? Inte många kronor denna gång men det beror ju på att jag varit hemma och "vabbat" tiden 7/1 - 31/1.

Så nu gäller det att jag har tur i F-kassans lotteri om vilka som får sin ersättning i tid! Annars kan det bli lite kärvt att slanta upp till elräkningen på dryga 8500 :-!

Jag ringde dem i måndags för att kolla om några pengar var på väg och damen jag talade med lovade att stöta på handläggarna och informera dem om att det var bråtom med pengarna. Om det sen har nån betydelse vet jag inte. Bryr sig handläggarna om nån liten notis från kundtjänst (eller vad det kan heta) att nån ensampappa i Sundsvall vill pröjsa sin el i tid? Tveksamt, MYCKET tveksamt! Jag har en känsla av att de gör saker när det passar dem, OM det passar dem...

Var det det här samhället ni ville ha, alla ni som gapat om skattesänkningar i så många år? Ville ni ha en sjuk- eller föräldraförsäkring som funkar så ila att folk kan bli vräkta eller strömlösa för att de inte får pengarna för att kunna betala i tid? Ville ni ha sjukvård, skola eller barn- och äldreomsorg där resurserna hela tiden krymper?

Jag tror inte det! Jag tror inte ens att ni tänkte den tanken. Ni tittade nog bara på den egna plånboken, och bara på kort sikt. Men vänta bara tills ni själva blir gamla, sjuka eller måste vara hemma för barnens skull!

Jag tror inte att ni trodde att skattesänkningarna skulle drabba er själva från andra hållet. D.v.s att om man minskar statens inkomster så måste man även minska dess utgifter. Man kan alltså inte både äta kakan och ha den kvar!

En gång i tiden var jag övertygad sosse! På sätt och vis är jag kanske det än idag men jag känner inte igen mig i partiet. För det är inte alls bara borgarna som rår för att det ser ut som det gör. Enligt dem själva är det ju ständigt det andra blockets fel att saker blir sämre.

Jag går inte så långt att jag börjar ivra för skattehöjningar men fan vet om jag inte hellre betalar lite mer och får ett varmare samhälle! Ett Sverige där vi tar hand om de svagaste. Där inte Elsa, 92, måste ligga och dö ensam för att det inte finns vårdplatser. Ett Sverige där det är självklart att man betalar skatt efter bärkraft, alltså ett solidariskt system där den som tjänar mer får skatta mer. I teorin är det förstås så nu med men i praktiken ser det annorlunda ut.

Och inget är ju heller heligt längre. De s.k heliga korna slaktas ju på löpande band! Vägtullar har redan införts. När måste vi börja betala terminsavgifter för barnens skola? Eller, som många får göra i USA, göra smörgåspaket åt dem eftersom det är för dyrt att äta i skolresturangen varje dag?

Vill vi ha det som i USA, "frihetens land"? Där det fortfarande är ganska vanligt att människor dör i brusten blindtarm för att de inte har tillräckliga försäkringar för en vanlig blindtarmsoperation!

Nej, jag lovar att rösta på det parti som vågar gå ut och säga att de vill återställa det som en gång kallades "Folkhemmet"! Om det sen kostar lite mer i skattepengar så lever jag nog med det.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards