Alla inlägg under februari 2009

Av Göran - 22 februari 2009 14:08

Söndag igen! Lite avslaget känns det, tycker jag. Ringt och grattat min ex-svärmor som fyller trekvartssekel idag. Det snöade imorse men inga större mängder, tack och lov!

Kollade lite på min besöksstatistik förut och kan konstatera att jag snittar runt 15 besökare om dagen. Undrar om det är så många som halkar in av en händelse eller om samma människor återkommer... Några vet jag läser regelbundet, t.ex du och du och DU! Jo, jag ser dig allt!

Tyvärr är det ju få som skriver kommentarer för det är nästan roligast!

Avslaget igår också föresten. Såg Melodifestivalen men den här gången var det absolut ingenting som gjorde nåt intryck! Igår var det verkligen beige!

T.o.m Henrikssons Wallander var beige igår, så beige att jag somnade och missade slutet! Nån som såg och kan berätta vem mördaren var? Fotografen? Nej, det vore för uppenbart.

Hans morsa? Det var min teori när jag somnade strax efter att Wallanders dambekant hade "gjort slut" med Kurt. Eller nån annan?

Hockeyn var visst också beige, fast jag varken såg eller hörde. Webradion strejkade från Söderrtälje! Och 2-2- mot stryklaget SSK låter ju inte som nån fest precis...

Men imorgon, då jävlar! Då blir det sittplats i EON arena alldeles intill klacken och om det finns nån match jag vill extra mycket att Timrå ska vinna så är det mot miljonärslaget Frölunda som snodde vår sportchef mitt under pågående säsong ifjol och sen även vår förstecenter Riku Hahl.

Gärna en slakt typ 8-0 mot Skellefteå i förra veckan men huvudsaken är tre poäng, förstås!

Av Göran - 21 februari 2009 16:47

Gillar du grovt, mörkt bröd? Då ska du prova att baka detta superenkla lingonbröd. Ingen jäsning i förväg utan det jäser medan det gräddas! Allt som allt tar det ungefär en timme och en kvart att göra.

Om man slår på ugnen och sen sätter igång så är det klart att gräddas när ugnen är varm.


LINGONBRÖD


3 ½ dl grovt rågmjöl

3½ dl vetemjöl

1 ½ tsk bikarbonat

1 ½ tsk bakpulver

1 tsk salt

1 dl linfrö

1 dl rågkross eller flerkornskross

1 dl rågflingor eller havregryn

1 dl russin


1 ägg

3½ dl filmjölk

½ dl sirap (ljus eller mörk)

1 dl lingon eller lingonsylt


Smörj en bakform. Blanda sen de torra ingredienserna i en bunke. Vispa ihop ägg, fil, sirap och lingon i en annan bunke. Häll sen mjölblandningen ner i fil/ägg-blandningen och rör snabbt ihop det. Häll över degen i formen, släta till upptill med mjölad hand och grädda i c:a 1 timme i 175 grader.

(Ja, degen SKA se ut nästan som rödaktig havregrynsgröt!)


Om man inte gillar matbröd med russin går det lika bra utan!

Av Göran - 21 februari 2009 16:34

Tänkte bjuda på receptet till en god, värmande och lättlagad soppa som värmer gott i vinterkylan. Fick det av en arbetskamrat och det smakar nästan precis som på Ming Palace här i Sundsvall.


PEKINGSOPPA (4-5 personer)


8 dl vatten

2 dl passerade tomater

1 dl ketchup

½ dl olja (olivolja eller annan matolja)

1 msk vitvinsvinäger

1 msk sambal oelek

2 st hönsbuljongtärningar


2 st stora kycklingfiléer i strimlor

1 st stor röd paprika i strimlor

1 st purjolök i strimlor

2 små burkar strimlade bambuskott

1 msk potatismjöl


Blanda vatten, buljongtärningar,  passerade tomater, ketchup, sambal oelek, matolja och vinäger i en kastrull och låt det koka upp.

Strimla under tiden kycklingen och grönsakerna och fräs dem och bambuskotten i lite olivolja i en stekpanna. Pudra potatismjölet över kycklingen och rör om.

Lägg sedan i detta i kastrullen och koka upp. Späd med lite vatten om du vill ha tunnare soppa. Om du tycker den blir för stark - häll i en liten burk kokosmjölk så blir den lite sötare och mildare.

Servera med ett gott bröd och ost!

Smaklig måltid!

Av Göran - 19 februari 2009 22:38

Jag är GAMMAL! Jo, det är bara att inse och acceptera! Förstod det för en stund sen då jag kände hur skönt det var att i lugn och ro se en dokumentär i SVT om Sven "Plex" Pettersson. Denne gigant inom TV-sporten!

Man är nog fan gammal när man uppskattar ett program som inte måste ha en punchline varannan sekund ungefär.

Jag gillar "På spåret" och "Postkodmiljonären" också! Klar pensionärsvarning men det är ju bara att erkänna!
Så frågan är... Ska jag nöja mig med det och skaffa tax, filttofflor och en sån där keps som Plex hade? (Gåstavar har jag redan....)

Eller ska jag försöka rycka upp mig och börja se på alla amerikanska sit-coms som retar gallfeber på mig ganska fort eftersom de blir så förutsägbara när man bara lärt känna rollfigurerna. Och börja säga "ja bah..." istället för "..och då sa jag--" och dricka latte istället för svart kaffe?

Nej, jag får nog kapitulera för den begynnande ålderdomen och skriva mail till cheferna på SVT och fråga om inte Hedebyborna eller Markurells i Wadköping snart kommer i repris. Eller underbara "Hammarkullen"!

Fast man kan ju se det som Ulf Lundell gör i den vackra balladen "På senare år"! Den börjar såhär...


"Fyrtio är din ungdoms ålderdom

Femtio är din ålderdoms ungdom

Det här regnet gör mig tung och sorgsen ikväll

Precis som det gjort varenda höst nu

På senare år..."


YES!!! Jag befinner mig alltså i min ålderdoms ungdom! Vete väl fan om det egentligen gör nån skillnad men det LÅTER helt klart bättre!

Godnatt!


Av Göran - 19 februari 2009 20:58

Jag har tidigare berört det där med övernaturligheter (Det okända i TV4plus t.ex.) och kommer säkert att göra det fler gånger!

Idag hände nåt egendomligt som nästan kändes övernaturligt!

Jag kollade lite i förmiddags på de senaste bloggarna här och klickade på en som intresserade mig.

MEN... jag råkade klicka fel och hamnade på en sida där en ung tjej i Sthlm-trakten berättade att hon skulle gå på begravning idag och det var då jag läste namnet på den avlidna som jag nästan frös till. Ska inte skriva ut namnet men låt oss säga att det är såpass ovanligt att jag tvivlar på att det finns fler än en som heter så. Vi nöjer oss med att kalla henne A.

Om det nu är samma, vilket jag är nästan säker på, så hade vi en liten söt historia ihop för c:a 40 år sen. Skulle kanske inte kalla det romans men hade vi varit några år äldre så hade det nog varit det.

Vi gick inte i samma skola utan möttes genom nykterhetsrörelsens barn- och ungdomsverksamhet. På hennes initiativ sågs vi några gånger men var båda ganska blyga för varann, på barns vis, och i minnet ser jag framför mig en ganska tanig liten tjej med den  längsta fläta jag nånsin sett på en flicka.

Vi kom aldrig att betyda nåt särskilt för varann men än idag när jag passerar huset där hon bodde händer det att jag undrar vad det blev av henne.

Och som det verkar så hamnade hon i huvudstaden och nu är hon alltså borta! Och JUST den dagen hon begravs "råkar" jag ramla in på en blogg som nämner hennes ovanliga namn. Märkligt, eller hur?

Vila i frid, A! Jag ska fortsätta minnas vår lilla tafatta "romans" från barndomen varje gång jag passerar det gula huset bredvid motorvägen där du och din pappa bodde!

Av Göran - 18 februari 2009 21:05

Info-möte om "KRIIIIIIISEN" på jobbet idag... Vi (företaget - och med det vi anställda) har varit illa ute många gånger. Men troligen aldrig så illa ute som vi är nu och har varit i ett halvår ungefär.

Vår amerikanske vd höll sitt anförande först av alla och hade en fras som han återkom till 5-6 gånger som svar på frågor eller som en del av svaren på frågorna.

"It´s your plant", sa han. "Det är er fabrik" och menade väl att vi alla (som blir kvar när våra uppsagda kamrater har slutat) ska känna ansvar för vår arbetsplats och på bästa sätt försöka bidra till dess överlevnad.

Inget konstigt med egentligen. Det ligger ju självklart i allas vårt intresse att ha kvar vårt levebröd och särskilt i dessa tider när varslen duggar tätare än ett regn i otober.

Men när han stod där och präntade i oss krismedvetande tänkte jag ungefär: Anta att vi överlever, vilket jag tror innerst inne att vi gör, och om nåt år åter genererar stora vinster till våra ryska ägare så de kan köpa nya sportbilar, minkpälsar till sina fruar och andelslägenheter till sina älskarinnor samt skicka sina barn till dyra privatskolor. Om och när den dagen kommer så lär ingen stå där och säga till oss: "It´s your plant!"

Det är bara i dåliga tider som arbetsgivare talar om lojalitet och den ska bara komma från oss löneslavar.

Man har utarbetat ett sparpaket som bl.a tar bort subventionen av mat i personalmatsalen, låter oss själva betala eventuellt kaffe ur automaterna som tidigare varit gratis. Märkligt nog har man ännu inte stängt av strömmen till motorvärmarstolparna på den stora gratisparkeringen.

(Kanske borde jag inte skriva om det utifall vd;n eller nån annan i ledningen läser denna blogg....)

Så det blir att än en gång bita ihop och kämpa vidare trots minimala resurser och hoppas att det där de kallar "marknaden" kommer på andra tankar. Krasst uttryckt: Att tillräckligt många andra aluminiumverk får "slå vantarna i bordet" och stänga ner så efterfrågan blir större än tillgången och priset vänder uppåt igen!

Den enes död - den andres bröd! Eller som Fred Åkerström sjöng en gång;


"Sådan är kapitalismen

Otack är den armes lön

Det är de rikas paradis men

Ingen hör en fattigs bön..."


Bara att kämpa på och hoppas på det bästa!
Ikväll har jag haft lite soffmys med min fyrbenta sambo, Daisy. Vi såg "Det okända" tillsammans. Hon hoppade upp en stund innan det började och pratade med ögonen. Blicken sa; "Du har min tillåtelse att klappa mig! Klia på halsen och bakom öronen är också helt ok!"

Så det gjorde jag förstås samtidigt som jag inställsamt sa till henne att "Jaså, är det husses katt som kommer!"

Då fick jag en ny blick. En förvånad och lite förebrående blick som sa; "Var har du fått det ifrån, gubbe? JAG är inte DIN katt, det är du som är MIN gubbe! Så länge du sköter dig, förstås..."

Tveklöst så är det hennes uppfattning att det är hennes hus och vi är hennes husfolk med ett enda syfte - att se till att hon har det bra!

"Det okända" brydde hon sig inte så mycket om, det enda hon brukar se på  TV är hockey. Då kan hon ligga länge med blicken fäst på rutan! Och jag TROOOOOR att hon håller på Timrå!


Rubriken om Tre K;n?

Kris, Kapitalism och Katt, förstås! 


:)

Av Göran - 17 februari 2009 01:24

Nu är jag där igen! Sömnlös! Totalt jävla klarvaken! Detta verkar bli en såndär Noll-Sömns-Natt... (eller nästan i alla fall)

La mig i hyfsad tid eftersom jag VISSTE att jag måste upp igen kl 2 e-som jag lovat hämta dotra med kompis från bussen. Och somnade rätt fort och sov kanske en kvart...

Sen var det totalt omöjligt att somna om så det var bara att slå igång burken och sätta sig här. Ingen idé att försöka mer förrän jag har uträttat mitt nattliga ärende. Och efter det blir det inte så lätt heller för hon kommer garanterat att vara svårt talträngd så vad jag har att hoppas på är kanske 1½ timme eller max 2. Sen ska man orka jobba också...


Av Göran - 16 februari 2009 21:25

En ordinär måndag i februari. Hur intressant kan det vara? På jobbet trampar jag fortfarande vatten, litegrann. Den nya organisationen har liksom inte "satt sig" ännu. Det har däremot jag själv gjort ovanligt ofta sista tiden.

Satt mig, alltså!

Grejer som krånglar och går sönder och jag är fortfarande lite för okunnig om mina nya arbetsuppgifter för att hitta på arbete åt mig själv när nåt pajar. Så när nåt inte funkar blir jag ofta sittande istället i väntan på reparation. Skulle lära mig ett nytt moment idag men.... maskinen trasig!

Mycket dö´tid blir det...

Inga stora händelser sen heller. Snabbmakaroner och prinskorv ur frysen - hur upphetsande är det? Nej, men jag tror att man måste ha snabbmakaroner ibland för att sätta värde på laxen eller oxfilén! Kontrasterna behövs precis som vinter och sommar.

Duktig har jag varit i alla fall vad gäller ätandet! Bara lite makaroner och 4 prinskorvar (stekta NÄSTAN utan fett) men desto mer tomater.

Och morgondagens lunchlåda är klar - sallad med ägg, tonfisk och rödlök m.m

Inatt kommer "den förlorade dottern" hem från Thailand. Vi pratades nyss på tele och hon klev precis på bussen från Arlanda. Delvis med anlednig av det har jag bakat mitt berömda lingonbröd ikväll. (Ska lägga ut bild och recept nästa gång jag gör det). Det är liksom ingen idé att baka grovt bröd när inte hon är hemma för då är det bara jag som äter det.

Så nu får vi se hur hon trivs med -10 och en dryg halvmeter snö istället för palmer och paraplydrinkar!

Skönt ändå att man nu kan börja märka att ljuset sakta men säkert kommer åter! Dagarna blir allt längre och förr eller senare får ju snön ge sig!

Dags att försöka sova nu så jag orkar upp vid 2-tiden inatt och hämta hem "turisten" från bussen!

Sov gott, kära läsare, vilka ni än är!

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards