Alla inlägg under februari 2009

Av Göran - 10 februari 2009 22:19

Drabbas alla bloggare då och då av sviktande inspiration? Snälla säg att ni gör det!

Tittade in här en stund nu före sängen och tänkte ungefär; Ska jag skriva nåt? Om vad i så fall?

Sen undrade jag en stund varför jag egentligen håller på med det här. Varför i all världen inbillar jag mig att de här små inläggen har nåt värde?

Jo, men de har de, invände då en inre röst. (Nejdå, jag hör/ser INTE små gubbar/gummor som inte finns! Uttrycker mig lite bildligt bara.)

De har ett värde för dig själv, sa rösten (som alltså egentligen inte finns, det är bara mina egna tankar).

Vissa dagar känner man sig spirituell och texten bara flödar ur fingrarna. Andra dagar kommer inget alls fast huvudet är fullt av tankar. Idag är kanske en sån...

Tänk om man hade Winnerbäcks eller Lundells förmåga att sätta ord på saker. Att kunna måla upp en sketen kall tisdag i februari med ord så att läsaren riktigt kan känna den där hopplösheten, kylan, mörkret, vintern, helvetet! Känna dofterna av kyla, skitig fabrik och fryst pizza.

Dagen har annars varit medelmåttig. Inga större "events" - varken i positiv eller negativ bemärkelse! Jag mötte min f.d och möjligen blivande chef (om jag skulle få jobbet jag sökt) och...  han hälsade inte ens!

Hur f-n är man funtad om man har en person underställd sig i mer än ett halvår och sen inte ens kan säga hej om man möter personen typ 2 månader senare. Vi har absolut inget otalt med varann, inga olösta konflikter eller så. Kanske mina dåvarande arbetskamrater hade rätt om honom....

Jag ville då inte lyssna så mycket på deras kritik eftersom alla de tre övriga "smajlade" och krusade så fort han var inom hörhåll men högg honom verbalt i ryggen när han inte var där.

Visst, alla har sina bättre och sämre sidor men... ett "hej" kostar ju inte så mycket! Kanske han inte såg mig bara, han är ju så himla lång...

Sådärja! Jag hade inget att skriva om! Ändå har jag fött fram ett ganska långt inlägg! Är det det man kallar ordbajsande? Får väl skärpa till mig och försöka bli mer intressant nästa gång!

Håll ut, Sverige! Bara drygt 4 månader till midsommar!

Och som motvikt till dessa mördande trista ord - se på filmen nedan!


Kossan.se
ANNONS
Av Göran - 9 februari 2009 18:05

"Olika falla ödets lotter" sägs det. Och visst är det så! Här är det visserligen mildare idag, bara 7-8 minus, men snö har vi mer än på många vintrar.

Sen kommer man hem efter första arbetsdagen och kollar resdagboken från stora dotra som är i Thailand... Och det är palmer, sol, mera palmer, vita stränder med ännu mer palmer och det är drinkar i hinkar och Gud vet allt!

Är jag avundsjuk? Ja, tacka f-n för det som jag slitit med vitvarorna från himlen under den gångna helgen! Men NÅN gång kanske även jag kan åka iväg till värmen några veckor just då vintern är som elakast!

Jobbat har man ju gjort idag också. Nya arbetsuppgifterna blev fler idag och jag har ägnat det mesta av dagen åt att lära mig köra den gigantiska dammsugarbilen. Ett av mycket få fordon i den fabriken som jag ännu inte har förarbevis på. Och ett av de största jag har kört!

Det gick ganska bra, tyckte jag. Ingen dog och jag körde inte sönder nåt heller. Har t.o.m lyckats backa den c:a 250 meter genom trång passage (1½ m sammanlagt tillgodo på sidorna) så jag måste väl vara nöjd.

Sen tog jag mig i kragen och anmälde mig som sökande till portvaktsjobbet. Dock nästan utan hopp eftersom jag VET att det finns åtminstone en sökande som är mer kvalificerad. Vore jag chef skulle jag såklart välja henne. Men nu är jag inte chef och den chefens vägar är ofta outgrundliga - utan övriga jämförelser med vår herre!

Skulle väga mig imorse men blev lång i ansiktet för GIVETVIS så saknades batteri i vågen. Eller var förbrukat rättare sagt! Så jag får återkomma om startvikt när jag varit på Clas Olssons och köpt nya batterier.

Har ätit 29 Viktväktar-points i alla fall! Enligt tabellerna ska jag visst äta lite mer men resten av denna första vecka tänker jag chocka kroppen med att äta 25p per dag. Promenerat lite har jag också men kanske går en sväng till lite senare. Däremot ligger jag nog efter med vattendrickandet, ska ha 2-3 l/dag och har väl knappt druckit EN liter ens. Jag vet att vattnet är en viktig del så jag ska stjälpa i mig några glas under kvällen och skärpa mig imorgon!

Och därmed tillönskas presumtiva läsare en anagenäm måndagkväll! Krama varandra i vintermörkret! Har du ingen att krama så kan du komma hit och krama mig! :-)

ANNONS
Av Göran - 8 februari 2009 07:07

Undrar hur länge ens kropp låter en komma undan med att sova för lite! 4-5 timmar per natt är betydligt mindre än vad som är hälsosamt.

Idag var jag klarvaken strax efter klockan fem och försökte verkligen slappna av och somna om men det var lögn i h-e.

Imorgon ska jag börja jobba efter att ha varit hemma med t.f föräldrapenning i 4 veckor. Förhoppningsvis blir jag då trött på ett annat vis och sover bättre.

Nya arbetsuppgifter har jag ju också, saker som jag bara har börjat lära mig. Och det går allt trögare med åren att lära sig nya saker men det är ju utvecklande ändå. Sen har jag bestämt att imorgon ska jag ringa Gunnar, min f.d chef när jag jobbade i portvakten, och söka den plats de har annonserat ut. Spelar ingen roll om jag så visste helt säkert att jag inte får den, det är bra att visa intresse så de inte glömmer en.

Om nu fabriken överlever... Det är ju uppenbarligen illa med ekonomin! (Se tidigare inlägg från 2/2, "Mazarin AB?") Igår fick jag veta att gratiskaffet försvinner om ett tag. Ingen katastrof iofs men det var lääängesen man behövde ha termos med sig.

Fast det kommer jag nog inte att ha ändå. Endera får automaterna stå kvar men med aktiverat myntinkast eller så kan vi som jobbar turas om att köpa kaffe och brygga själva. Bagateller egentligen men jag kan tänka mig att missnöjet är stort "på golvet".

Idag ska jag leta fram mina gamla papper från senaste svängen hos Viktväktarna och fr.o.m imorgon förklarar jag krig mot mina extrakilon. Har gått så länge och vetat att jag måste och tänkt att jag ska, jag SKA men mer blir det aldrig! Men med start imorgon ska jag räkna "points" igen och väga och mäta mig varje måndagmorgon. Och åtminstone varannan dag såhär i början ska jag avsätta en liten stund till en promenad. Motionsdosen ökas sen allt eftersom till promenader varje dag. Kanske försöka gå och simma nån gång i veckan, använda gymet på jobbet och att börja cykla till och från kneget när det blir barmark igen.

Jag har ett slutmål men jag sätter ingen deadline - det får ta den tid det tar! Jag ska köra med korta delmål istället och sätta upp nya för varje mål jag når. Dessutom ska jag använda bloggen här för att sätta press på mig själv. Skriva om mina resultat varje måndag. Och då vill man ju inte skriva att man står stilla i vikt eller ännu värre- har gått uppåt!

Fast idag tänker jag njuta lite. Tog fram lite räkor igår kväll och de ska användas i en omelett till frunch när jag har skottat bort snön!


Wish me luck! ;-)

Av Göran - 7 februari 2009 21:13

Melodifestivalen. Visst är det ett märkligt fenomen!? Jag är en av dem som egentligen inte bryr sig vem som vinner men på nåt konstigt vis sitter jag där och tittar varje lördag när säsongen infaller. (Nu "kommer jag ut" igen!)

Såg alla 8 låtarna ikväll och kan, som vanligt, konstatera att jag hade fel i ganska mycket av det jag trodde efter att ha hört låtarna.

I skrivande stund vet jag inte vem som kommer till Globen eller andra chansen men kvällens överraskning för mig var att Caroline af Ugglas gick till andra omgången!

Jag gillar Caroline, på nåt sätt! Hon står upp för sin grej och gör den så bra hon kan. När jag såg hennes framträdande tänkte jag att hon är tuff som vågar avvika från grundkonceptet med stylad klädsel och väl intränat dansnummer till sin låt! Hon såg ut lite som ett vårdbiträde i lite för kort vit rock på scenen och jag tänkte att det var modigt att bära mintgröna boots! Mintgrönt var väldigt inne 1986 om jag minns rätt men nu...?

Själva sången förde faktiskt tankarna till en av rockhistoriens stora klassiker - Percy Sledges "When a man loves a woman" men även till ett av Py Bäckmans bidrag genom åren. ("Var det här bara början"). Dock var jag HELT säker att svenska folket skulle rata henne.

Emilia gick också vidare trots halvsvag låt och framträdande. Men tjejen sjunger ju underbart vackert och dessutom är hon ju ögongodis så det skriker om det. En mycket vacker kvinna! (Nejdå, jag är inte alls gubbsjuk, men de bruna ögonen kan nog sänka fler än mig!)

Mitt tips när alla låtar spelats var att Alcazar och Marie Serneholt (hette hon så, den där sista tjejen?) skulle ta varin finalplats. Båda var catchiga poplåtar som säkert kommer att tjatas till leda på Rix FM och Mix Megapol.

Att inte Shirley Clamp gick till andra omgången förvånade mig mycket för hon har ju en röst som många måste avundas henne.

Men... det lät ju som Shirley låtit flera gånger förut och även som hennes bästis Sonja Alldén lät ifjol. Kanske har Sverige fått nog av såna låtar, vad vet jag?

Och nu tror förstås ni som läser att jag är värsta schlagernörden men det ÄR jag inte!

Som barn var jag det! Blev jättelycklig när Tommy Körberg vann med "Judy min vän" (var det -69?) för att inte tala om när Cliff Richards vann med "Congratulations" i Europafinalen.

Dessutom gillade jag Hepstars och stod för det! Det var det inte många som vågade, kan jag säga! De flesta jag kände tyckte (officiellt!) att Hepstars var töntiga men längst bak i deras skivbackar låg ändå "Sunnygirl", "Consolation" och "Inatt jag drömde" m.fl.

Då höll jag även björnkoll på Svensktoppen varje vecka, det gör jag inte nu. Kunde massor om både låtar och artister.

Min lördag har annars innehållit surströmmingsätning, (årgång 2007, så burken var härligt knubbig), snöskottning och en kortare promenad.

Så nu ska jag vila kroppen en stund så jag orkar gå och lägga mig om nån timme eller så....

Godnatt Sverige, var ni än är!

Av Göran - 7 februari 2009 12:22

Skulle gärna stå ut med lite "tandläkarväder" just nu! En grå oktoberdag skulle jag gärna byta till mig mot -13 grader och snöfall, just nu. Det snöade inatt och jag har skottat. Givetvis är grannen bortrest igen precis som förra gången det kom mer än nån cm så jag har skottat åt oss båda. Och det flyger fortfarande små flingor i luften FAST det är såpass kallt. Det brukar bli mildare när det snöar...

Som sagt... var är den där globala uppvärmningen när man som bäst behöver den?

Fast om det hade varit plusgrader så hade jag väl klagat över det istället! Gillar inte slasket som dominerat vintrarna de 5-6- senaste åren. Optimalt vore väl 3-4 minusgrader och såpass med snö att skidfantasterna är nöjda.

Apropå det där ordet igen, föresten -tandläkarvädret-... Det finns fler än Winnerbäck som hittar egna beskrivningar av väder och annat.

T.ex husguden Lundell. I den underbart vackra "Jag saknar dej" sjunger han att "Himlen över Västerbron är gaslågeblå nu ikväll".

Gaslågeblå! Vilket ord, va! Men man förstår ju precis som man gör med Winnerbäck. Kan tänka mig att Bengt Grive på sin tid kunde ha använt det ordet när han beskrev konståkarnas dräkter.

Men här är det bara grått, idag! Ljusgrått, nästan vit himmel just nu. "Kommunkorridorgrått" skulle man kunna säga! Se där, jag kan ju OCKSÅ hitta på! Fast inte är det ens i närheten av varken gaslågeblå eller tandläkarväder. Men det får duga för nu!


http://www.youtube.com/watch?v=kOoNCui-AC8

Av Göran - 6 februari 2009 21:27

Idag är visst "en sån där dag"!  Eller one-of-these-days, som de säger i USA.

En sån där dag då jag fått för mig att jag måste skriva hela TRE gånger!

Känner att jag MÅSTE skriva lite efter att ha sett Lars Winnerbäck på TV hos "Skavlan" i SVT 1.

För mig är de musikaliska husgudarna framför allt Springsteen, Van Morrison, Peter Lemarc och Ulf Lundell men det finns även "bubblare" och dit räknas bl.a Winnerbäck. Om 10 år kanske det är han som toppar min lista, vad vet jag?

Jag vet i alla fall att Lars W skrivit en text som jag tycker är helt outstanding bland hans övriga sånger. Jag talar om "Söndermarken"!

Att skriva en sång som jag förstår till 100 % direkt är det inte många som har lyckats med men Winnerbäck har gjort det.

I slutet av texten ligger en länk så Du kan lyssna själv. Gör det så kanske du förstår vad jag talar om! "Söndermarken" handlar om hans uppväxt och han lyckas skriva så man kan se det framför sig, förstå till 100 %. Ja, till och med känna dofterna! Ska ge några exempel....

Han sjunger bl.a "Det luktar från bespisningen av halvhjärtad husmanskost..." och då kan jag faktiskt KÄNNA den där doften av skolans blodpudding eller potatisbullar.

I början av sången finns orden...; "Gråvita skyar, tandläkarväder..."

Tänk, jag förstår PRECIS vad han menar med detta genialiska begrepp! "Tandläkarväder" är ju en perfekt beskriving av det typiska oktobervädret (klockan fyra i oktober, strax innan det mörknar)

Senare i texten sjunger han om "Dom brandgula stolarna man staplar på varandra" och även detta känner jag så väl igen. Orangea stolar av plast som kunde travas i oändlighet.

Winnerbäck är yngre än jag men 70-talet tycks vi ha upplevt, båda två.

När man ser honom i TV i intervju-situationen så slås man av hur lik han är Lundell även där. Ingen av dem känner sig bekväm i den sitsen - det märks tydligt.

"Skavlan" frågar också om hans relation till just Lundell och Winnerbäck svarar generat att de stött ihop på Konsum ibland men inte känner varandra.

Har försökt lägga ut länken men av nån anledning funkar det inte så sök själva efter "Söndermarken" på Youtube!


Av Göran - 6 februari 2009 18:40

Nu är jag faktiskt ganska nöjd med mig själv! Får man vara det? Jo, det måste man väl få tillåta sig ibland.

Inte har jag utfört några hjältedåd precis, bara klarat av "strategin" från imorse så nu doftar huset diskret av Ajax citron uppblandat med lite matos kanske. Längesen det såg sååå prydligt ut här!
Har även hunnit belöna mig själv med en 40-minutare i badkaret. Jag tror att svenska folket badar alldeles för lite, många väljer ju t.o.m bort att ha badkar. Men det är en klart underskattad njutning att ligga i varmt skönt vatten. Avstressande och skönt för kroppen också!

Mitt bad avnjöts dessutom med en skvätt Grants whisky på badkarskanten och det förhöjer ju njutningen än mer! (Tänk om jag haft råd med Mackmyra!) En stund funderade jag om jag skulle ha levande ljus i badrummet också men det känns liksom lite som överkurs när man är ensam.

Så nu ka n jag koppla av med gott samvete och göra mig en lugn helg. D.v.s om det inte sätter i att snöa igen! Det kom litegrann förut idag men det avtog nästan genast, tack och lov.

Imorgon väntar helt andra njutningar. Förra helgen upptäckte jag att jag faktiskt har en burk Oskars surströmming i kylen. Sådär lagom knubbig och fin! Så imorgon kommer en mycket god vän hit och hjälper mig att äta ur burken. Vem sa att man bara kan äta surströmming i augusti?

Om jag inte minns fel åt vi det t.o.m på en nyårsafton under 80-talet och det gick utmärkt, det också.

Nu gäller det bara att hitta på vad jag ska njuta av på söndag... Men det ger sig säkert det med!

Av Göran - 6 februari 2009 06:07

Visst är det väl fantastiskt!? Här kan man sätta sig och skriva precis vad man vill, precis vad skit som helst och så fort man tryckt på rätt knapp så läggs det ut på nätet så hela världen kan läsa mina oviktigheter!

Och det bästa är att ALLA har samma rätt, förutsatt att man har tillgång till dator och internet.

Sen kan man botanisera runt här och välja om man vill läsa eller ej. Själv är jag ju inte sååå intresserad av små "wanna-be-blondin-bellors" blogg om vilka skor de ska ha på den där festen eller vem som blir fullast där. Men då är det ju bara att låta bli att läsa! Samma gäller de som finner mina ord totalt meningslösa - bara att backa tillbaka och titta in hos nån annan!

Jag, liksom de flesta, skriver egentligen mest för min egen skull. Av nån anledning gillar jag att sätta tankar på pränt. Sen spelar det egentligen ingen roll om nån läser - jag vet ju att hela jorden har tillgång till det om det är så att de vill!

Ska forska lite mer kring det där med utbrändheten idag. Är lite orolig över att jag sover så dåligt... Vaknade c:a 5:15 och kunde inte somna om. Och då hade jag ändå varit uppe till nästan kl 12.

Men jag sov åtminstone i ett sträck de timmarna så jag får väl vara glad över det.  Ofta vaknar jag mellan 1-2 på natten och måste gå upp ett tag och sitta här och göra nåt tråkigt (spindelharpan t.ex.) för att kunna somna om.

För dagen har jag storvulna planer om städning av hela huset. Det behövs annars börjar snart dammråttorna att slåss med varandra!

Men vi får väl se om det blir några krafter kvar... Vissa morgnar går det åt så mycket energi bara till att få sonen att gå till skolan att jag är helt tom efteråt och inte orkar nånting. Vem sa att trotsåldern infaller före skolåldern? Jag lovar, det finns trotsålder ända uppemot tonåren!

Jag tror att jag snart måste hitta något eller någon att TANKA energi ifrån för det är dåligt med det idag. Känns som jag är omgiven av "energitjuvar"....

Visionen för idag lyder - städa först och vila sen! Vilan ska börja i ett varmt bad och sedan ryggläge ett tag på värmedynan. Min rygg krånglar ibland och just nu vill den inte riktigt detsamma som jag.

Men... om jag är snäll mot ryggen så kanske ryggen blir snäll tillbaka!

Tror jag...

Ha en fin fredag!

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Tankar och betraktelser från en amatörfilosof med Blogkeen
Följ Tankar och betraktelser från en amatörfilosof med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se