Alla inlägg under februari 2009

Av Göran - 5 februari 2009 22:00

Oj, vad skönt! Seger mot ryssarna i premiären, kan det bli så mycket bättre?

Linus Omark är ju gudomlig, matchen igenom! "Honken" likaså! Övriga får med beröm godkänt, över hela linjen!

Tittade förstås lite extra på Timrås Johan Andersson och som vanligt gjorde han det han ska i 60 minuter.

Tråkigt nog tycks han vara förlorad till nästa säsong, enligt ryktet klar för HV71 redan nu! Skulle gärna se honom kvar i Timrå annars.

Men han har ju skött sig jättebra under sin tid här så om han väljer att flytta är det vä bara att önska lycka till. Lite extra förtjust måste jag medge att jag blivit i "Bröderna Boxplay". D.v.s Johan och Erik Andersson.

För egen del ser jag fram emot ännu en barnfri helg! Precis vad jag behöver nu! På måndag ska jag börja jobba igen och det ska också bli skönt men först ska jag avnjuta lördag och söndag i TOTAL ensamhet.

Sov gott, Sverige! Var ni än är.....

ANNONS
Av Göran - 5 februari 2009 17:50

Ser att många lägger ut vitsar och roliga historier här så jag ska också bjuda på en. Den utspelas för ganska länge sen hos en skogsfaktor vid ett skogsbolag i Sundsvallstrakten....


En stor, stark skogshuggare kommer in till skogfaktorn för att söka jobb, Han skrapar lite med foten och tar av sig mössan innan han säger...

- Jag har hört att ni behöv´huggare! Ta mej!

- Jaha, säger skogsfaktorn. Har ni nån erfarenhet av skogsarbete.

- Jodå, jag har jöbbe sen jag var 12. Bara i skogen.

- Jamen, det låter ju bra! Var nånstans har ni jobbat då?

- Tja, jag växte upp i Lycksele så jag började där och när all skog var borta där blev det Åsele och sen Ramsele.

Skogfaktorn ville då skämta med denne skogarnas son och sa...

- Jaha, Lycksele, Åsele och Ramsele.... Då har ni väl jobbat i Ar-sele också då, kan jag tro!

Skogshuggaren rör inte en min utan svarar genast.

- Nej, det har jag inte! Men jag är barnfödd inte långt därifrån!Jaja, säkert jättegammal, men JAG tycker den är rolig i alla fall!

ANNONS
Av Göran - 5 februari 2009 11:34

Tja, så har det hänt till slut - centern har bytt fot i kärnkraftsfrågan! Hur ska man nischa sig nu? Undrar vad Torbjörn Fälldin säger däruppe i Ramvik. För HAN har nog knappast bytt åsikt eller "dagtingat med sitt  samvete".

Men det var ju längesen och partier har väl bytt åsikt förr. Minns ju t.ex när V hette VPK och leddes av murare Werner. Var det Kuba eller Albanien som var deras paradis? Idag är de inte kommunister längre.

Eller... kan nån tänka sig en sosseregering som säljer ut allmännyttan på Palmes tid? Eller Erlanders? Skulle inte tro det, va!
Men när det gäller kärnkraften handlar det väl om att välja mellan två onda ting och då väljer man att bromsa ner växthuseffekten. Rätt, tycker jag! En kärnreaktor smutsar inte ner i naturen eller tunnar ut ozonlagret. Istället får vi avfall som ska slutförvaras i ett par tusen år... Pest eller kolera, vad önskas? 

Alternativet vore väl att vi drastiskt sänkte vår standard över hela klotet, men förstås allra mest i i-länderna som Sverige, USA, Japan, Frankrike m.fl Vi kanske ska sluta köra bil, åka på utlandssemestrar, tillverka sånt som skitar ner vår natur och återgå till 1800-talet. Tror inte särskilt många tycker att DET är ett alternativ.

Så det är nog bara att gilla läget! Vi har kärnkraftverk som fungerar utmärkt och ger oss ström till ett hyfsat pris. Det vore ju ekonomiskt vansinne att stänga dem nu. Bygg ut istället och förbjud olje- och kolkraftverk!

Av Göran - 4 februari 2009 23:19

"Nu blåser vi ut ljusen, stolta stad

För natten har blivit sen

Och sta´n en annan stad

Nu ringer jag en taxi

Och säger; Kör oss hem

Och mitt hem, det är där borta

Du ser det snart, min vän


Ja, mitt hem det är i tornet där

Som jag byggt av elfenben

Med hela havet nedanför

Som speglar eldens sken


Där eldar jag med drivved

Och med hopp om evigt liv

Där eldar jag för dig, min vän

Som ensamt tidsfördriv

Som ensamt tidsfördriv...."


Så börjar en av mina favoritlåtar! Hör och se på länken!


Good night Sweden... whereever you are...
http://youtube.com/watch?v=eFtkZiiM4TM

Av Göran - 4 februari 2009 09:04

Tack snälla Försäkringskassan! Jag berättade ju att jag inte fick nåt bostadsbidrag i januari ("Just nu är det många som ringer... " den 26/1).

Igår ringde jag igen för att höra vad som hänt sen sist men då jag hörde att jag var placerad som nr 253 i kön med beräknad kötid på "mindre än 45 minuter" så gav jag upp direkt. Men idag ser jag på internetbanken att pengarna kommer imorgon. De har givetvis sänkt bidraget i år också, från 1000 till 800 men varje skärv är ju välkommen!

Mindre glad är jag förstås att de räknat ut att jag 2007 fick 6200 kr för mycket(!) i bostadsbidrag. Men... så går det när man är dum nog att ta de chanser man får till övertid för att få in några extrakronor. Får väl skriva ett hövligt brev och vördsamt be om en avbetalningsplan för dryga 6000 är mer än jag kan snyta ur näsan sådär rakt av.

Annars kan jag snyta en hel del ur näsan idag! Fast då i form av snor och det är det ju ingen som betalar för. Måste vara dotra som smittat mig, jag som inte varit förkyld på åratal.

Och den lille gossen vägrade skola igen imorse! Nu gjorde det egentligen inget för hans lärare ringde och sa att hon fått magsjuka och måste vara hemma så han hade väl blivit hemma i alla fall. Jag får samla kraft och inrikta mig på att få iväg honom imorgon bitti!

Dotra klädde i alla fall på sig och åkte iväg på friluftsdag i Sidsjöbacken imorse. Rejält påpälsad som tur var för det är kallt idag också, -14 grader när jag hämtade ST i brevlådan imorse. Hoppas bara att hon inte blir sämre i sin förkylning för hon har inte råd med mer frånvaro.

Nu ska jag gå och ta fram stekfläsk ur frysen så jag kan laga hennes favoritmat idag, stuvade makaroner med fläsk! Hon behöver säkert lite extra kolhydrater efter en utedag i den här kylan. Själv skulle jag behöva en 10-dagars fasta... Tror faktiskt att jag tar och köper ett fastepaket på hälsokosten nästa gång det flyter in pengar! Sen var det väl självaste... (ja, ni vet vem jag menar) om det inte skulle bli fart på gubben igen!


De 3 F;en...??? Jo, Försäkringskassan, Förkylning och Fläsk

(Alltså inte "Ful, Fet och Femtioplus även om det lika gärna kunnat betyda det också)

Av Göran - 3 februari 2009 20:53

Fy f-n, vilken dag! Ska inte gå in närmare i det men jag skrev en gång förut att ibland känns det som att för varje steg framåt tar jag två tillbaka. Idag ramlade jag visst nerför halva trappan, bildligt talat!

En skitdag alltså! Så med optimistens idiotiska framtidtro hojtar jag käckt att "Det kan bara bli bättre imorgon!"

Fast innerst inne vet jag ju att det troligen inte är sant. Det är nog snarare som Ronny Eriksson, ståupparen, uttryckte det; "Det är aldrig så jävligt att det inte kan bli värre!" Det har jag ju upplevt också ett antal gånger under de 3-4 senaste åren.

Ronny brukar också säga; "Det är aldrig för sent att ge upp!" och det är ju en tröst, förstås! Vet inte om det är dagens motgångar, vintern, kylan, mörkret eller vad men idag syns inget ljus i andra änden av min tunnel. Elektrikerna har kanske gått i strejk....

Imorse grunnade jag en stund om jag kanske är utbränd... Det vore inget konstigt i så fall med tanke på allt som hänt runt mig de senaste åren!

Så jag kollade runt lite på nätet på olika hemsidor och konstaterade att jag uppfyller en hel del av kriterierna men inte nog många för att jag ska boka tid hos nån hjärnskrynklare. Men tröttheten känner jag igen alltför väl - spelar liksom ingen roll hur mycket jag får varva ner eller sova så har jag inget riktigt go, ingen fart liksom! Och de dagar jag känner mig uppåt räcker det med minsta lilla motgång för att sänka mig till botten igen.

Men... det är bara att "bryta ihop och gå vidare"! Det har inte fan tid att vara utbränd inte! Vila får man göra i graven! Tack för idag!


PS. Vad s.i.i.h i rubriken betyder? "Så in i helvete!"

Av Göran - 2 februari 2009 16:11

Kolla länken... http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4311555.ab

Detta handlar om min arbetsgivare (skäms jag nästan att erkänna). Jag hoppas verkligen att de håller löftet att ge dessa män och kvinnor den rejäla brakmiddag de förtjänar när tiderna vänder och ryssarna (ägaren - RUSAL) tillåter det. Själv fick jag både guldklocka för mer än 7000:- och en flott fest med god mat och dryck när jag uppnådde "klockåldern"

Av Göran - 2 februari 2009 09:15

Äntligen måndag! Denna pärla bland veckans dagar!

Nejdå, jag är inte alls ironisk - jag menar det!

Nu är grabben i skolan, han har haft det långtråkigt i helgen. Inget av mina förslag föll honom i smaken, det var bara dator, TV och playstation. Herregud, jag vill ju få honom att gå ut och röra på sig!
Dottern däremot gick visst i barndom ett tag igår (hehe) för hon och pojkvännen var ute och lekte i snön så femtonåringar de är. Men så blev hon sjuk också. Snuvig, hes och huvudvärk och hemma från skolan.

Tänk, jag trodde inte sånt bet på en under pågående penicillinkur! Fast det kanske var den där lekstunden ute som gjorde det och inte nån bacill...

Idag ska det handlas lite. Såg att LIDL har extrapris på blandfärs (39:90/kg!) så det blir det biffar av idag. Har plockat fram en pyts med frysta kantareller som ska bli en sås till dessa biffar - mumsigt värre!

F.ö ska jag fundera på om jag ska söka nytt ("nygammalt") jobb! 

På min arbetsplats annonserar de (internt) efter personal till portvakt/televäxel därr jag jobbade under 8 mån av förra året. Själva jobbet vet jag att jag trivs med men tiderna som gäller för denna befattning känns inte sådär jätteroliga. 6-14:36 eller 9:24-18 - hälften av varje. Att börja kl 6 är inga problem - värre att sluta klockan 18 på kvällen! De dagarna måste jag alltså se till att det finns mat som är bara att värma annars svälter väl ungarna ihjäl innan jag är hemma.

Fördelarna är annars många! Arbetsmiljön är ju betydligt renare än ute i fabriken t.ex Sen behöver jag ju inte vara där 20-25 minuter i förväg för att hinna byta käder och ta mig till min arbetsplats (nästan 1 km inom området). Och inte heller lägga nästan en halvtimme efter jobbet åt att duscha och byta om. När man slutar går man bara rakt ut till bilen och åker hem!

Å andra sidan kommer det säkert att finnas åtminstone EN sökande som är mer kvalificerad än jag så det kanske inte är lönt...

Kallt ute idag också, -18 när jag hämtade in tidningen! För kallt för att göra klart garagestädningen även om det är varmare i garaget än ute. Så jag får försöka göra lite nytta här inne istället.

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Tankar och betraktelser från en amatörfilosof med Blogkeen
Följ Tankar och betraktelser från en amatörfilosof med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se