Alla inlägg under mars 2009

Av Göran - 14 mars 2009 07:04

Varför i herrans namn sover jag inte när kroppen nästan går sönder av trötthet? Det är lördag och jag är ledig men lik förbannat vaknar jag kl 6.

Jo, det var ljust ute och persiennerna i sovrummet är uppe men sånt ska inte spela nån roll. Jag brukar inte vara beroende av mörker för att sova.

Herrminskapare, jag har ju jobbat skift nästan hela mitt vuxna liv och då sov jag ju som en sten oavsett tid på dygnet, ljus/mörker. Varför kan jag inte det nu?

Faktiskt så är jag lite avundsjuk på dem som kan ta en rejäl sovmorgon men tiderna då jag kunde sova till 10-11 på förmiddagen är längesen förbi. Kanske har det med ålder att göra, kanske nåt annat. Jag vet inte men jobbigt känns det just nu.

Lördag är det i alla fall och det känns bra. Lördag är veckans bästa dag tycker jag. Man är ledig och inte nog med det, man vet dessutom att man är ledig imorgon! Söndag är visserligen också ledig dag för de flesta men då kommer ju den där ångesten smygande (Shit, imorgon är det måndag och jobb igen).

Antagligen måste jag lära mig att bli bättre på att leva i nuet. Lätt att säga men svårare att omsätta i praktiken. Men så kanske det är för de flesta - man lever mer i det förgångna. Minnena och funderingar om hur det hade blivit om man gjort andra vägval i livet. Men det är även många som är så besatta av att planera framåt att de helt missar nuet.

En smyfilosofisk arbetskamrat sa en gång under en "djuplodande" diskussion under ett lugnt nattskift på fabriken (mååånga år sen) att... "Nu" finns egentligen inte! För i och med att du har sagt ordet "nu" så är nuet över och tillhör det förgångna. Han utvecklade tankegångarna ganska långt men minnet kan bara ta fram just den delen. Och visst ligger det nåt i det men... jag vet väl inte precis om det är en tanke som leder nånstans.

Idag ska jag, om jag orkar, förklara lite krig mot dammråttor och annan smuts. Inte så att jag tänker storstäda men lite måste jag nog förbättra renhetsnivån i huset. Badrum och kök åtminstone och kanske lite mer.

Till middag ska jag servera "o-gnäll-mat". Vet nån vad det är? Jo, det är mat som ingen klagar på. Inte många rätter faller under den kategorin! Det är väl pizza, hamburgare, tacos och möjligen köttfärssås med pasta. Annars kan jag servera nästan vad som helst och vara säker på att åtminstone ett av mina barn är missnöjd.

Men även om ingen direkt uttrycker missnöje så finns ett annat fenomen här hos mig. Så fort vi satt oss för att äta middag, oavsett vad som serveras, så är det alltid nån av dem som säger ungefär; "Kan vi inte få ***** nån gång?"

***** står för c:a 125 miljarder andra maträtter än det som bjuds just för dagen.... Och när man stått där vid spisen och slavat och gjort sitt bästa för att försöka ge dem en god och närande måltid så är väl kanske inte prat om annan mat det första man vill höra. Uppskattning har jag slutat hoppas på men låt mig åtminstone få slippa höra att nån hellre skulle vilja ha nåt annat.

En annan gång ska jag blogga om mitt okända, osynliga femte barn - han/hon som heter "inte jag" och ställer till en massa sattyg här hemma!

Nu önskar jag er en alldeles sagolikt underbar, förtrollad lördag!

"May God ride with you all!"

ANNONS
Av Göran - 11 mars 2009 21:28

Ska jag gnälla om den satans förbannade jävla snön igen? Nej, inte mer än inledningen, det räcker så. Jag svär inte ofta i bloggen men när jag gör det så är det en markering.

Idag infann sig åter den där trötthetskänslan efter jobbet. Redan när jag klev ur duschen kände jag känslan "Nej, jag orkar inte stå vid spisen och trolla ihop nåt fantasifullt och gott idag!"

Hade jag haft råd så hade vi beställt pizza eller annan hämtmat men istället tog jag omvägen runt Willys och inhandlade två paket Lithells grillkorv till det fasionabla priset av 5 kr styck! En långpanna med strips i ugnen och korv till det fick duga till middag idag. Snabbt, billigt och enkelt! Men gott? Nja... man måste inte känna efter så noga varje dag! Igår gjorde jag ju min patenterade orientaliska köttgryta som även blev lunchlåda på jobbet idag.

Som jag skrivit tidigare; Jag tror man behöver falukorv och fiskpinnar etc. då och då för att riktigt uppskatta när man får nåt riktigt smarrigt!

Lite som att jag tror att vi häruppe i norr uppskattar sommaren mer när vi väl har den!

Efter maten unnade jag mig ryggläge en stund innan jag gick ut och gjorde undan dagens "fysträning" bakom snöskyffeln. Så nu värker axlar, armar och rygg av arbete och snöröjning.

Men... Timrå är fortfarande (i skrivande stund) med i matchen borta mot HV71. Förlängning pågår efter 1-1 vid full tid. En seger skulle göra det lättare att stå ut med kroppens protester!

OCH DÄÄÄÄÄR KOM DEN!!! MIKA PYÖRÄLÄ!!!! YESSSS!!!

ANNONS
Av Göran - 10 mars 2009 21:42

Mer snö idag! Det är så man undrar hur mycket de egentligen kan ha kvar däruppe att kasta ner över oss...

Min granne ringde från Spanien ikväll och lät nästan som om han skämdes för att de rest bort IGEN lagom till snöovädret. Hur många gånger det hänt vet varken han eller jag men det har gått så långt att vi skämtar om det varje gång de kommer och säger att de ska dra iväg ett tag. Nu sist sa jag nåt i stil med; "Jaha, Spanien i en månad! Antar att du har bestället rejält med snö, då!" Hur som helst så lugnade jag honom och sa att jag skottar i mån av tid och ork.

Annars har jag, utom skottning och sedvanligt hempyssel efter jobbet, legat i soffan och myst till "Mästarnas mästare". Man måste berömma dessa idrottare som visar samma vinnarvilja som när de var aktiva. Just idag var det Per Elofsson som imponerade allra mest. Tyvärr har jag missat rätt många avsnitt (såg de första) och var lite besviken att "mystomten" Wassberg inte var kvar. Det finns en historia om honom som kanske är sann, kanske inte. Men jag berättar den ändå.

När han fick sitt första barn var han kort efteråt i farten i tävlingsspåren och blev intervjuad i samband med ett lopp. Reportern var väldigt intresserad av barnet men Wassberg svarade undvikande. Till sist tyckte reportern att han åtminstone kunde berätta hur stort barnet var vid födseln och Tomas sa: "Tja, han var väl runt en halvmeter!"

Om ryktet är sant bär den grabben än idag smeknamnet "Halvmetern" fast han säkert är betydligt längre nu...

Imorgon har Timrå nästa bortamöte mot HV71 och visst hoppas jag på ett mirakel i bibelbältet men misstänker att det blir 2 strykmatcher nu och att HV sen slår spiken i Timrås kista på lördag. I så fall är det ju bara att gratulera dem och börja ladda för nästa säsong men... Större under HAR ju faktiskt hänt också. USA-Sovjet i OS-hockeyn 1980 t.ex

Nu ropar kudden förföriskt att jag ska komma och lägga mig så jag avrundar med att än en gång önska Sverige godnatt ovetandes om var ni befinner er. (Typ... Godnatt Sverige, var ni än är!) 

Av Göran - 9 mars 2009 19:17

Måndag! Sug på ordet lite! Om nåt ord har negativ klang så är det väl ordet måndag. Den dagen förknippas av många med trötthet, allmänt obehag och låååångt till helg.

Och visst är det så ibland även för mig. Som idag. Ta alla de ovanstående punkterna och lägg dessutom till blötsnö så kanske du förstår vad jag pratar om!

Jamen fy faaaaan för blötsnö!!! Det måste väl vara naturens hämnd på människan för allt ont vi har gjort mot den (naturen, alltså).

För mig blev dessutom hämnden dubbel eftersom grannen är bortrest. I Spanien är dom, lyckostarna. Inte behöver de skotta blötsnö där inte!

Nej, där är det golf, palmer, vit sand och paraplydrinkar! Men jag missunar dem absolut inte, tvärtom!

Man får försöka se det positivt; Jag fick ju rejäl motion utan att betala dyra gym-avgifter och den motionen gör kanske att jag somnar som ett barn innan jag ens landat på kudden ikväll.

Och... det kunde ju ha varit värre - det kunde ha varit dubbelt så mycket. Jag HAR upplevt det också.

Tur att det bara är måndag en gång i veckan!

Av Göran - 8 mars 2009 23:15

Så har även denna helg nått sitt slut och man kan väl knappast säga att den blev särskilt lyckad. Inga intressanta upplevelser men det rår jag väl för själv, förstås! Chanserna till det är ju inte jättestora i ryggläge på en IKEA-soffa. Ja, där har jag väl tillbringat en stor del av detta veckoslut. Tittandes på hockeymatchen mellan HV71 och Timrå igår men det gjorde ju ingen Medelpading glad! Eller...jo, kanske de mest rabiata Sundsvall-hockey-fansen! En del av dem är ju gladare om Timrå förlorar än om deras eget lag vinner. Patetiskt!

Patetiskt är också utfallet av nämnda match. Timrå hängde med bra spelmässigt inledningsvis men misslyckades med att göra mål. Chanser fanns och nog borde man ha utnyttjat de fina power-play-lägen man fick i första och andra perioden. Målen ramlade in sen men tyvärr bara i Timråburen och till sist blev det 0-7 i baken. Undrar om de orkar resa sig mentalt till nästa match imorgon kväll. Tveksamt! HV71 är ett bra lag. Tyvärr....

Lite nytta har jag väl gjort ändå. Rullat och stekt köttbullar av 1 kg köttfärs så morgondagens middag blir snabblagad. Dessutom borde det bli en matlåda eller två också.

Det har snöat ikväll och när jag tittade ut nyss kunde jag konstatera att det blivit dags att skotta men det får vänta till imorgon kväll efter jobbet.

Kollade ännu en ny Beck-film i fyran och den var ganska bra.

Nu hägrar lakanen och jag önskar söta drömmar till alla som eventuellt råkar få ögonen på mitt ordbajsande här!

Sov gott Sverige! Var ni än är....


Av Göran - 7 mars 2009 08:15

... och det blev lördag i vecka 10 i det lilla landet Lagom uppe i norr. Mellanmjölkens land, som Jonas Gardell kallade det! Enligt honom är visst mellanmjölk det svenskaste som finns. Jag undrar det jag.....

Men det lär vara så att Sverige är det enda landet som har just mellanmjölk. Vårt språk lär också vara det enda som innehåller ordet lagom. Märkligt egentligen om inte ett sååå användbart ord finns på andra språk! Men å andra sidan har visst eskimåerna en herrans massa ord för snö när vi klarar oss med bara ett.

Vet ni vad jag tycker är det mest pursvenska som finns?

Anslagstavlan i TV! Nu vet jag ju inte om det programmet finns längre men jag vet att förr tänkte jag ofta att ett sånt program kan inte finnas i nåt annat land. Så kanske Anslagstavlan borde K-märkas och sparas till eftervärlden...

Stora frågor som sysselsätter min hjärna denna dag, som ni märker!

Annars funderar jag lite över hur jag ska använda tiden bäst idag. Stora dottern är ledig också och de yngre har "mamma-helg" så kanske hon och jag tar en tur sen. Nån loppis kanske och se om man kan fynda nåt! Ibland hittar man guldkorn hos Myrorna, Erikshjälpen och andra ställen.

Jag vet åtminstone att jag ska göra en lite mer ambitiös frukost om en timme eller så. Det blir lite lufttorkad skinka och äggröra med gräslök. Gott!

Till middag blir det färsk pasta med sås av rökt lax och bladspenat. Måste göra såsen i förväg så kan jag koka pastan i nån paus i hockeymatchen.

Suveränt att Kanal 5 visar Timrås match mot HV71  idag så jag kan se den!

Ha en bra lördag, kära eventuella läsare!

Av Göran - 6 mars 2009 22:43

Så kom den då äntligen, den mytomspunna fredagen! Färdigjobbat för den här veckan och barnfri helg, dessutom.

Imorgon är det lördag och Kanal 5 visar HV71 - Timrå i hockeyns slutspel - vad mer kan man begära?

Jag såg match 1 igår via Canal plus hos en mycket god vän och match nr 2 går av stapeln imogon i en kanal jag faktiskt HAR! (Hör och häpna!!!)

Om vi (Timrå IK) vinner i Jönköping imorgon så har vi världens guldläge att avgöra sen. Timrå är inte riktigt lika starka som ifjol men HV är ännu mer försvagat efter förlusterna av Ledin, Jämtin och Lance Ward. Viktiga "powerspelare" allihop och det märks att de inte har några riktiga "elakingar" i år!

Orkar inte vara mer spirituell än så, tyvärr, man får hoppas att det är som Ulf Lundell sjunger...; "Vi går mot bättre tider, tro mig, tro mig! För det har tiderna själva bestämt!"

Godnatt Sverige, var eller vilka ni än är!

Av Göran - 3 mars 2009 22:55

Skulle liksom till att logga ut och kasta mig i sängens mjuka famn men så råkade jag logga in här. Kroppen har fortfarande inte vant sig vid nya jobbet. Den är inte van att vara stående och gående så mycket som nu! Den är inte van att stå och hålla en tung luftdriven mutterdragare i en onaturlig vinkel eller att koppla om stela tryckluftskopplingar flera gånger i timmen. Så den protesterar genom att skicka signaler till hjärnan att den har ont i armar, axlar och rygg!

Det är svårt att lära gamla, lata kroppar att jobba!

För jag ÄR lat! Och skäms inte alls för det - tvärtom!

Jag anser att lättjan har oförtjänt dåligt rykte, skulle t.o.m vilja hävda att lättjan är uppfinningarnas moder i ännu högre grad än "nöden" som talesättet egentligen lyder. En frisk kropp fodrar inget arbete alls!

Jamen, tänk efter! Var vore vi idag om vi inte i alla tider haft lättja och längtan efter bekvämlighet som drivfjäder? Jag tvivlar på att vi då ens hade uppfunnit hjulet.

Nej, tack vare vår inneboende slöhet och ovilja att anstränga oss har människan skapat sig en hel massas hjälpmedel för att göra livet behagligare så nästa gång du pratar om att någon är lat ska du göra det med beundran och respekt i rösten. De lata är oftast de duktigaste medarbetarna för eftersom de är så rädda för att nån ska upptäcka hur arbetsovilliga de egentligen är så utvecklar de oftast en massa sätt att göra saker mer rationellt och effektivt för då kan de säga att de får mycket uträttat utan att egentligen anstränga sig. De värsta slöfockarna blir dessutom utomordentliga chefer eftersom de är så smarta att de kan alla kryphål och undanflykter och dessutom delegerar allt de kan för att själva kunna sitta och peta näsan, surfa på nätet, ringa privatsamtal eller nåt i lugn och ro medan deras medarbetare jobbar istället för dem. Och det med glädje dessutom eftersom den late chefen kan övertyga sina medarbetare om vikten av att ta på sig mer ansvar för att utvecklas!

Nej, tänk så här istället; Arbetslust kan alla drabbas av men man ska ju kunna behärska sig också! När arbetslusten faller på så sätter man sig bara ner och tar det lugnt ett tag så brukar anfallet gå över rätt fort.

Undrar varför inte jag är vd för länge sen?

Kanske jag inte är tillräckligt lat ändå...

Godnatt på er slöfockar! Ska lägga mig så fort jag orkar gå och borsta tänderna....

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7 8
9 10 11
12
13
14 15
16 17 18 19
20
21 22
23
24
25 26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Tankar och betraktelser från en amatörfilosof med Blogkeen
Följ Tankar och betraktelser från en amatörfilosof med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se