Direktlänk till inlägg 14 maj 2009

Är det säkert att det inte är fredag?

Av Göran - 14 maj 2009 22:32

Torsdag kväll. Nästan fredag.... Fast min kropp har trott att det var fredag i 2 dagar redan, så sliten har jag känt mig. Helgen närmar sig alltså och jag har sååå många saker jag skulle behöva göra men sååå lite ork!

Så vi får väl se vad det kan tänkas bli. Vet bara att jag inte tänker lägga ribban särskilt högt - prio ett måste bli att få mesta möjliga vila.

Och trots att man redan sliter som ett djur i 8 timmar hö vi daglligdags idéer från chefer och andra svagsinta individer om fler saker som de funderar på om man inte kunde ålägga vår 3 man starka grupp att sköta.

Vi går redan på knäna men de är visst inte nöjda med det utan ska alltså ha oss att kräla på alla fyra.

Jag misstänker att min arbetsplats kommer att skörda många offer de närmaste åren. Personalstyrkan har minskats med runt 120 pers. så medelåldern ligger nånstans 55-60 år(!), alla yngre än 40 har sagts upp och i många fall redan slutat. Bara bland tjänstemännen finns det yngre människor än 40, delvis beroende på att deras fackliga organisationer mer eller mindre lagt sig platt för företaget och låtit dem handplocka vilka som stannar och vilka som går.

Vi har alltså en ålderstigen personal som ska göra mer på samma tid mot förut. En personal som i många fall redan har förslitningsskador eller andra krämpor. Och ändå förväntas vi hela tiden ta i lite mer, springa lite fortare!

En svår ekvation om ni frågar mig!

Därför har jag gått med på att än en gång försöka engagera mig fackligt. Är nyss invald i den lokala avdelningsstyrelsen och hoppas kunna orka vara så engagerad som jag tycker man ska vara i den rollen.

Nån facklig karriär lär det inte bli frågan om men jag hoppas kunna bidra med erfarenheter och kunskap i någon liten mån, i alla fall. Och märker jag (eller andra) att jag inte uträttar nåt vettigt så kan man ju alltid avgå. Något som fler kanske borde inse..... (Ta åt er om ni vill, Wanja och Mona!)

Min fyrbenta sambo tycks ha skaffat sig en friare, en gråstrimmig katt stryker omkring här om dagarna och jag har sett dem ligga på gräset och titta på varandra. Eller kanske är det en kompis bara, vad vet jag?

Vad hon däremot definitivt har fått så är det ögoninflammation. Ena ögat ser svullet ut och varar så imorgon blir det till att ta reda på om apoteket har nåt receptfritt som hjälper eller om vi måste uppsöka "farbror doktorn".

"Farbror Bloggaren" har därmed svamlat klart för idag. Tänk så många ord man kan bajsa ur sig FAST man egentligen inte hade nåt att säga. Men nu är det över! Slut för idag, tack för idag!

 
 
Ingen bild

G

16 maj 2009 07:42

Ha en skön helg, o ta´t lugnt :-)
Kram G

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Torsdag 28 mars 13:42

Det moderna bondfångeriet börjar ta sig nya skepnader! Bara idag har jag anmält fyra annonser på FB där den ena utgav sig för att vara Youtubern och infuensern Joakim Lundell, alias Jockiboy, i en intervju hos Bianca Ingrosso. Man hör att det är ha...

Av Göran - Onsdag 27 mars 19:23

Måndagen och tisdagen liksom bara försvann. Och snart har väl även onsdagen följt i deras spår. Det grämer mig en aning att när jag nu äntligen hittade ett sätt att se all ishockey i hela Europa och även i Nordamerika helt gratis så är favortlaget ut...

Av Göran - Tisdag 26 mars 09:50

God Tisdagförmiddag på er, kära ordbrukare! Den här dagen började  tidigt. Redan halv fem vaknade jag utan att kunna somna om. Låg dock kvar ändå i en halvtimme innan naturen krävde uppstigning. En dusch och en kopp kaffe och sen byta lakan i sänge...

Av Göran - Fredag 22 mars 11:29

Nu är han äntligen här, mitt allra första barnbarn! Han skulle ju ha kommit igår egentligen men han tog sån tid på sig att det hann bli fredag. Lik sin pappa är han och givevis det mest fantastiska barn som någonsin fötts! Precis som ALLA barn både f...

Av Göran - Torsdag 21 mars 11:42

Jamen, det har ju liksom bllvit lite av en tradition att jag lägger ut "21/3" av och med Dan Hylander och Raj Montana Band när datumet infaller. Den har passerat 40-stecket och Dan själv fyller sjuttio i år om jag inte minns fel. Men både han och låt...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards