Alla inlägg under maj 2009

Av Göran - 2 maj 2009 17:47

... sågs vi så igen. Nu har jag återknutit kontakten med en av mina gamla barndomsvänner. Janne occh jag sågs över en kopp kaffe idag på ett jättemysigt ställe i det s.k 1891-huset. Vet inte vad det heter med det ligger på en innergård mellan gamla stenhus och längst upp har man lagt på en gkaskupol så att inte regn och snö kan komma in. Det tog oss bara några minuter innan samtalet blev sådär otvunget och lättsamt som jag vill att det ska vara och tiden rusade iväg med en väldig fart. Båda väckte minnen till liv hos varandra och jag tror båda var lite gladare efteråt än innan.

Roligast hade det varit om vår gemensamme vän Roger kunnat vara med men han gick tyvärr bort endast 43 år gammal i en stroke för 8 år sen. Men vi pratade en hel del om honom och var överens om att himlen (eller var man nu hamnar) blev en snäll och fin kille rikare när han kom dit.

Sen hem och laga snabb middag - skära sallad och steka laxfiléer (Tack, snälla ICA Maxi för priset 19:90 för fyra filéer!) Oroade mig lite att det låga priset skulle märkas på kvaliteten men fisken formligen smälte på tungan. Underbart!

Om en stund ska jag ut och olja in uteplatsen så imorgon ska utemöblerna ställa på plats. Tänk att våren kom i år också... Det kan vara svårt att riktigt tro det en tisdagmorgon i februari när kvicksilvret krupit neråt 20-30 grader under nollan! Men nu är den alltså här, lika välkommen som alltid!

Trevlig lördagkväll på er, svenska folk!

Av Göran - 2 maj 2009 11:16

En kommentator till gårdagens inlägg tyckte jag var rolig som kallade mina aktiviteter igår för att arbeta. Jag säger bara... Den som nån gång vaxat och polerat en gammal SAAB 9000 för hand förstår varför jag använde det ordet. Kan säga att jag var duktigt trött i båda armarna efteråt.

Annars brukar jag definiera ordet arbete lite annorlunda. På jobbet händer det att nån arbetskamrat klagar över att man måste göra nåt som inte är roligt. Då brukar jag säga att vi inte är där för att ha roligt utan för att göra ett jobb. "Roligt" betalar man för- om man däremot får betalt så är det arbete. Så enligt den tesen hade jag alltså roligt igår för varken vax eller polertrassel var gratis och ingen betalade mig för det! Nästa gång får jag väl uttrycka det på annat sätt kanske. Skriva att jag roat mig med att klippa gräs, hänga tvätt, byta motorolja, skura golven, tapetsera ett rum eller vad jag nu förlustat mig med.

Men det är faktiskt så att jag blir glad åt ALLA kommentarer här, även om man kanske skulle säga att det jag skriver är skit (vilket är sant också ibland). För om nån bryr sig tillräckligt för att skriva en kommentar så har jag väl på nåt vis lyckats beröra, få nån annan att tänka till!

Nu ska jag gå ut i vårsolen och bjuda upp lövräfsan till dans på gräsmattan bakom huset. Sen ska här grillas lax innan jag sticker in till stan för att ta en fika med "gubbupplagan" av lille Janne som jag hade så kul med i mitten av 60-talet och fram till början av 70-talet.

Av Göran - 1 maj 2009 21:53

Första maj, arbetarrörelsens dag! Min farfar som gick i tåget 1931 i Ådalen och i många första-maj-tåg också vänder sig väl i graven för att jag totalt ignorerade min fackordförande Stefan Lövén (IF/Metall) som talade här i stan. Men jag valde att arbeta lite istället!

Ja, inte för pengar utan för mina egna intressen bara! Lilla dotra tvättade min bil innan hon åkte till sin mamma och det inspirerade mig att städa upp den invändigt samt att vaxa den ordentligt för hand. Så nu står den gamla  SAAB:en på garageinfarten och skiner som en röd sol.

Sen ringde en gammal barndomsvän idag. Han hade hittat mig på nätsajten "Stayfriends.se" och vi bestämde att vi ska ses över en kaffe på stan imorgon eftermiddag. Det ska bli kul!

Otåligt bevakar jag mina små odlingsförsök sen förra helgen (Se inlägget "Den lille trädgårdsmästaren"). Krassen har såklart kommit upp flera cm men av allt det andra är det bara mina trädgårdsnejlikor som vågat sticka upp sina små gröna trynen ur jorden. Har jag gjort nåt fel eller ska det ta över en vecka, månntro?

Dessutom har jag skurat upp trädgårdsmöblerna och altanen. Hade tänkt olja in den sistnämnda ikväll men krafterna tog slut så det kanske blir imorgon istället. Det ska bli skönt när det är klart så man kan njuta sitt morgonkaffe där de helgmorgnar då vädret tillåter.

Nu ska jag ta mig en välförtjänt iskall öl och sätta mig vid TV;n och se om jag hitar nåt sevärt. Godnatt Sveriges folk och sov gott vart än era sängar står i vårt avlånga land!

Av Göran - 1 maj 2009 08:58

Så börjar en av arbetarrörelsens kampsånger. En gång var första maj en stor dag för många och det var tradition att åtminstine gå och titta på demonstrationståget även om man inte själv gick med. Jag brukade alltid själv gå och titta också och lyssna på talet på torget i stan. Vet inte riktigt när och varför jag slutade men antagligen gav jag upp när skillnaderna mellan blocken började suddas ut. Idag verkar inte ens ens sossarna själva bry sig så mycket. Visst tågar de fortfarande och visst hålls det tal men glöden har liksom falnat.

Har inte bestämt ännu hur jag ska förvalta den underbara dag det är idag men några demonstrationer blir det inte.

Vet ni föresten vad det är som är 8 meter långt, sjunger falskt och luktar hembränt?

Grunna på det ett tag, svaret finns längst ner i dagens blogg.

Nåt "lyft" i egentlig bemärkelse blev det inte i onsdags (ang. det jag skrev i förra inlägget här). Inga lottomiljoner eller så men ett liiiitet lyft ändå.

Jag fick veta att jag slipper dammiga, varma fabriken i sommar - jag ska vara vikarie i portvakten. Slipper alltså lägga en halvtimme av min fritid i varje ände av arbetsdagen för att byta kläder, duscha samt ta mig till och från arbetsstället. I porten kan jag komma till jobbet "right-on-time" och gå direkt till bilen efteråt. Dessutom slipper jag tunga och varma skyddskläder och kan jobba i shorts och kortärmad sommarskjorta om jag vill.

Och vad som var allra bäst var att det också gör att min semester blir flyttad. Jag var inlagd på period 1 i semesterlistan, skulle börja första veckan i juni och därmed hunnit ha nästan 2 veckor innan ens barnen slutat skolan. Inte sååå kul....

Men nu blir det från 27;e juli istället vilket passar mig utmärkt.

Solen skiner från molnfri himmel och det är en alldeles underbar vårdag. Om sådär 7-8 timmar kommer det att börja osa från grannskapets alla utegrillar och diverse korvar, köttbitar och annat kommer att kremeras och ätas. Vi grillade igår (kryddkorvar) men jag har så mycket potatissallad kvar så det kanske blir att tända på lite kol idag också, vi får se.


Svaret på gåtan: Första-maj-tåget i Pajala såklart!

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards