Direktlänk till inlägg 24 oktober 2009

Mer lördagsdepp

Av Göran - 24 oktober 2009 22:38

Jävla tråklördag! Bara att konstatera - denna dagen går inte till historien som nån av de mere minnesvärda. Tvärtom förtjänar den bara att så snart som möjligt förpassas till glömskans land. Och där lär den hamna ganska fort, skulle jag tro.
Inte ens nåt sevärt på dumburken! "Dansbandskampen"!!! Men snälla SVT.....  Jag avskyr dansbandsmusik! Och "Körslaget"...? Kanske en liten, liten aning vettigare men inte mycket.

Nej, jag konstaterar än en gång att jag måste vara gammal. Urgammal! För jag saknar faktiskt Oldsberg och "Här är ditt liv" och tänker allt oftare att... "Det var bättre förr!" (Ju förr - desto bättre!)

Nej denna lördag, liksom hela oktober, kan dra åt h-e! Det roligaste idag var nog att äta middagen som bestod av cayennemarinerade tigerräkor, wokgrönsaker och risnudlar.

Men som talesättet säger... ; "Man har inte roligare än man gör sig"... Det är ju bara mitt eget fel. min egen handlingsförlamning som gör att jag inte hittar på nåt roligare så jag skyller ingen annan för min leda. Talesättet blir dessutom mycket roligare i TV-figuren Björnes tappning. (Ni vet han med magasinet!) Han sa istället: "Man har ju inte roligare än när man gör på sig!" Och den vägen till nöje har jag ju inte testat på evigheter men jag har inget minne av att jag ska ha tyckt det var särskilt kul heller.

Men som väl är så finns idag fenomenet blogg där man kan gnälla av sig ett tag för eventuella läsare som eventuellt bryr sig. Eller inte, det kvittar egentlligen vilket bara man får gnälla av sig med jämna mellanrum.

Och Timrå förlorade igen också! Visserligen i "sudden" så de fick ju en poäng men ändå. Och visserligen mot serieledande HV71 (som jag tror blir svåra att lura på SM-guldet denna vinter) men ändå...

Giffarna (GIF Sundsvall, fotbollslag i superettan) torskade också men det var nästan väntat. De verkar ha fallit ihop totalt under slutspurten av serien! Men det gör mig inte sååå mycket för egentligen är jag ingen riktig "Giffare".

När jag började intressera mig för fotboll hade staden TVÅ lag i näst högsta serien som på den tiden fullt logiskt hette division 2 och eftersom alla mina kompisar höll på just GIF så måste såklart jag avvika genom att hålla på lokala konkurenten IFK. Detta IFK Sundsvall som idag för en tynande tillvaro på fotbollens bakgård. De har visst gått upp i division 2 (som numera är fjärde nivån i seriesystemet - ur led är tiden...) till nästa år men lär aldrig mer få allsvensk status!

Inom lokal idrott är det väl bara basketlaget Dragons som det går skapligt för men korgboll har aldrig riktigt lyckats slå rot hos mig.

För ett par år sen hade jag en arbetskamrat som vurmade mycket för basket. (På den tiden hade Timrå den numera legendförklarade Kimmo Kapanen som målvakt.) Arbetskamraten puffade för sin sport med att det ju blir så många mål och jag svarade förstås att det är klart att det blir många mål när man inte har nån målvakt. Jag sa; "Det räcker att ni lånar in Kapanen och offrar en utespelare - sätt Kimmo på korgen och jag kan nästan garantera att han håller nollan!" Då påstod arbetskamraten att jag inte förstod mig på hans favoritsport... Och så är det kanske!

Imorgon ska jag ägna delar av dagen åt att rengöra mitt hem litegrann, det ska bli roligt! Säger vi.....

Sov gott och vakna torrt, mina trogna ordbrukare!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Av Göran - Torsdag 11 april 11:59

Det här blir mitt  sista inlägg som tar upp religioner. För den här gången, åtminstone! Möjligen återkommer jag till ämnet nån gång i framtiden, det får vi se. Jag vill vara tydlig med att jag inte missunnar någon deras tro. Eller att jag tycker ...

Av Göran - Tisdag 9 april 13:10

"Vi har vår i luften, flickor! Var har ni er?" Det skämtet är så gammalt att det inte ens var nytt i min fars ungdom på 30- och 40-talen. Och kanske är jag lite för snabb med att utropa vår bara för att vi här på Sveriges midja är inne på andra dag...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards