Alla inlägg under oktober 2009

Av Göran - 11 oktober 2009 11:17

Så var det söndag igen då! Har suttit här en stund och surfat runt på kvällsblaskorna och andra nyhetssajter och kan inte sluta häpna över att de försöker starta nån sorts tittarstorm eftersom Oldsbergs "Här är ditt liv" haft övervägande manliga gäster. Men snälla tidningsmurvlar! Vad i herrans namn spelar det för roll?

Det viktiga är väl att gästen är en intressant person som bjuder på sig själv och det tycker jag alla hittills har gjort. Ja, okej, kanske inte "Svennis" SÅ mycket! Men annars så!

Jag skulle tänka mig att man har en lista över drömgäster men att många liksom faller bort efter vägen och då ska man alltså välja bland övriga. Och jag lovar att jag inte sagt ett ord om de haft bara kvinnliga gäster , det handlar inte om kön utan att det ska bli ett bra program. Och har inte Sverige större problem än så, då är det inte synd om oss!

Själv "zappade" jag mellan Wollter och fotbollen. Men Sven Wollter fick faktiskt mer tid. Och att fotbollen gick åt helsefyr gjorde nästan inget för mig, jag var redan så glad över Timrås seger mot Linköping tidigare på em.

Men.... Icke oväntat kastar sig ovan nämnda tidningar över vår förbundskapten i fotboll och kräver... Inte hans huvud på ett fat men hans snara och helst omedelbara avgång. Det kan inte vara lätt att ha det där jobbet! Eller Bengt-Åke Gustavssons heller för den delen. Tittar man rent statistiskt på resultat så är det tveksamt om vi haft några bättre förbundskaptener i dessa två sporter. Fotbollslandslaget har under Lagerbäcks tid tagit sig till nästan varje EM och VM. Att vi sen inte tagit medalj är inget konstigt alls, vi är en liten nation på området.

I hockey har det tagits guld i både OS och VM och även andra  medaljer men SVT släpper ändå varje vecka fram den självutnämnde experten Wikegård för att kräva B-Å;s avgång, mer eller mindre! Antagligen vill han ha jobbet själv.

Duktig var jag igår också! Tog mig äntligen för med att städa tvåttstugan och förrådet. Efter trägna "hjälpinsatser" från några av hushållets övriga medlemmar såg det ut som om åskan slagit ner därinner och följts av en mindre tornado. Det tog mig över 4 timmar att få i ordning men nu är det gjort! Rent och snyggt!

Ute är det höstkallt men jag tror ändå att jag ska ta en promenad i skogen. Utan svampkorg, bara för motionens skull. Kanske katten följer med...

Nej, jag skojar inte - hon brukar faktiskt göra det! Men när hon tycker att vi går för långt hemifrån stannar hon och protesterar. Då ropar jag på henne och efter en stund brukar hon ge med sig och komma.

Ett par gånger har jag "tappat bort" henne i skogen. Men varje gång har det visat sig att hon helt enkelt tröttnat på mig och knallat hem själv. Oftast har hon suttit utanför och väntat då jag kommit hem.

Om den friska luften ger mig ny inspiration kanske jag återkommer frampå eftermiddagen men till dess önskar jag mina kära ordbrukare en fortsatt härlig söndag!

Av Göran - 10 oktober 2009 08:34

Lördag morgon, Sundsvalls södra utkant. En underbart vacker höstdag! Frost på marken som börjar tina bort eftersom solen lyser från klarblå himmel på skog som brinner i tusen nyanser av gul-röd-brun-lilla m.fl färger.

Min första barnfria helg på evigheter och jag försöker varva ner så gott det går.

Och det finns ljus i slutet av min livstunnel just nu! För tidigt att vara säker ännu men det verkar som vi hittat rätt väg att få igång yngstingen igen. Jag håller de tummar jag har för att min intuition ska stämma!

Intuition föresten!

Det är visst inte riktigt "manligt" att säga att man har det, har jag förstått! Ett antal manliga kamrater på jobbet brukar le lite sett när man pratar om det. Och en del kvinnor blir t.o.m lite förnärmade, de tycker att det är deras område. Som om de hade ensamrätt! Typ...

Och visst är det så att intuition ofta är mer utvecklat hos det s.k täcka könet. (Var f-n kommer ordet "täck" ifrån? I DEN betydelsen, alltså.) Och kanske jag har fått nån gen för mycket från morsan eller nåt för jag påstår absolut att jag har en sjujävla intuition. Eller är det nåt jag har tränat upp genom livet...?

Frågor, frågor som nog inte går att besvara!

Sen måste jag återkomma till det där med Nobelpriset. Eftersom de använder min födelsedag till att dela ut det så tycker jag att jag har min fulla rätt att "tycka" i frågan.

Med tanke på alla kaotiska situationer där jag gått emellan här hemma och hindrat vissa av husets invånare att fysiskt skada varandra måste jag väl åtminstone ha varit nominerad för fredspriset! Jag tänker på alla de smällar, sparkar, klösningar jag tagit istället för den de var avsedda för. Nu gav de det till Obama och det kanske är ok även om jag tycker att det har varit mer "snack" än "verkstad" där än så länge! Men han kommer säkert att förtjäna det i efterhand om han inte redan gör det!

Dessutom delas ju fredspriset ut i Oslo av nån egendomlig anledning och vem vill åka till Norge? 

Av Göran - 8 oktober 2009 22:08

Idag fick man åter en påminnelse om ett gammalt TV-program. Jag tänker på gamla fina "Helt apropå" som ju skojade friskt med Nobelpriset.

Nån som heter Herta Muller (hittade inte tyskt y på tangentbordet) ska alltså uppvaktas MYCKET furstligare än jag på MIN födelsedag. Å andra sidan kan jag ju alltid hävda att jag får Nobelpris varje år! Och ska sanningen fram så var jag nog närapå skolmogen innan jag förstod att det INTE var för mig man flaggade överallt den 10:e december varje år. Det är nog mitt tidigaste exempel på förlorade illussioner!

Fast... borde det inte egentligen vara så att ALLA svenskar som fyller år den dagen borde få ett eget Nobelpris? Eller åtminstone bjudas in till festen och käka rimmat skatbröst eller grillad kattuggla eller vad det nu blir i år?

Givetvis har jag aldrig hört talas om denna författare, än mindre läst nåt av hennes alster! Det har bara hänt ett fåtal gånger att jag känt till nobelpristagaren innan de får priset! Senast var väl Doris Lessing och före henne Dario Fo. Därför skrattade jag också gott och igenkännande av just "Helt-apropå-gängets" analys av denna företeelse. Minns att de fick ihop nåt om att för att få priset fick man inte vara översatt till något av de 20 största språken. Ingen inom 500 mils radie från Stockholm fick ha hört talas om författaren. (Utom akademins medlemmar förstås)

Men, men.... Så länge ens litterära alster handlar om denna klena ursäkt till blogg så är det nog bara att glömma det där med Nobelpriset. Fast visst skulle det sitta som en fläskläpp att få ta emot en mille (eller vad priset nu ligger på) ur kungens hand på födelsedagen!

Får väl börja skriva min bestseller snarast och satsa på 2010! Då ni! DÅ j***ar!

Av Göran - 8 oktober 2009 11:18

Nu är det liksom definitivt! Sommaren -09 är officielt över och nästan hösten också. Lite vemodigt känns det ju att demontera och bära bort utemöblerna och dotras jättestudsmatta. Men skönt också för snön verkar ju komma tidigt i år. Förra vintern blev studsmattan kvar ute p.g.a undertecknads slöhet.

Men i år har jag alltså "varit duktig" och utsidan är redo för vita veckor och månader.

Tomaterna jag sådde inomhus i våras gav riklig skörd men tyvärr hann de inte mogna så nu har jag en stor skål full med vackra men gröna tomater i fönstret i hopp om att solen ska ge dem rätt färg för att kunna ätas.

Bor jag kvar till våren ska jag börja odla dem redan i början av mars så de är stora och starka redan när de planteras ut. Fast jag vet ju inte om det berodde på det eller på den mulna och kyliga försommaren...

Höstdeppet börjar smyga sig på också. Eller så är det bara reaktion på allt kaos som varit här den sista tiden. Det har varit ont om ljuspunkter och glädjeämnen ett tag nu! Inte ens att hockeysäsongen gått igång har gett nåt att jubla åt - det går tung för mitt Timrå. Än har jag inte sett nån match så jag kan inte ens, på läktarexperters vis, peka på varför resultaten uteblir. Kanske jag köper hem länsderbyt mot MoDo ikväll och tittar på Canal Plus via datorn. Dessa möten med "arvfienden" brukar ju få både spelare och publik att tända till lite extra!

Nu är det dags att inventera kyl och frys efter lämplig lunchmat, sen kanske jag tar mig i kragen och städar förrådet som behövts göras i mer än ett år. Ett skitjobb men nå´n måste ju göra det!

Undrar varför den där nå´n nästan alltid är JAG...?


Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards