Direktlänk till inlägg 31 maj 2010

Och våren blir sommar....

Av Göran - 31 maj 2010 18:51

... Åtminstone enligt almanackan! Juni börjar imorgon och med den automatiskt också sommaren. Officiellt! Och jag står inför en massa förändringar av livet på flera olika plan. På gott och ont.

Lilla dottern flyttar till sin mamma och möjligen också yngste sonen. Men stora grabben flyttar till mig. Inte mycket att säga om, alla är så stora att de har rätt att välja själva och jag är inte så barnslig att jag tror att det innebär att jag blir bortvald på något sätt. Vi lever i en förändrerlig värld, helt enkelt och det är bara att "gilla läget" som det heter nuförtiden.

Men med anledning av dessa flyttar förändras förmodligen min ekonomi såpass mycket att det blir svårt att bo kvar i det hus jag för närvarande hyr av en god vän.

Också det på gott och ont! Ont därföt att jag har trivts bra här och gillar närheten till skogen och mina grannar. (Nåja, de flesta i alla fall!)

Men... mina favoritgrannar har redan flyttat och grannen på andra sidan har sitt hus ute till försäljning så det blir nog aldrrig riktgt detsamma.

Men det positiva med ev. flytt är väl att jag slipper den förhatliga snöskottningen och gräsklippningen. Det är ju så välsignat svårt att få nån annan i familjen att tycka att det inte BARA ska vara jag som gör dessa sysslor...

Och jag som gick och köpte en sprillans ny gräsklippare igår! Min gamla fina Stiga Multiclip har kåpan rostat sönder så den vek sig som ett V ungefär och kniven högg fast i marken så maskinen stannade varannan minut ungefär. Och det fast gräsklipparhelvetet inte är mer än 25 år gammal!

Så jag konsulterade "blocket.se" för att se om det fanns nån hyfsad begagnad och det gjorde det för 600 kr. Men... sen kom jag på att kolla hemsidorna för Rusta och några till. Och hos Clas Olssons hade de en eldriven för 899 kr! Inte mycket att fundera på utan jag slog till. Så nu är man inte miljöbov längre när man klipper gräs! Efter en kort minnesstund dödförklarade jag min gamla Stiga och hoppas den kommer till gräsklipparhimlen. Det borde den för den har varit trogen och snäll sen 1985.

Men.... klippningen blev ändå ett h-e för den lilla kondition jag nu hade innan jag bröt benet i mars är som bortblåst. Jag har ork som en döende 90-årig ungefär. Så nu är det bara att plåga sig ut på promenader och annan motion tills jag åtminstone känner mig som 65-70.

Apropå benbrottet föresten.... När jag återkom till jobbet för ett tag sen kontaktade jag vår fackliga försäkringshandläggare och vi anmälde skadan som ett s.k färdolycksfall. Detta skulle ge mig lite ersättning som plåster på såren.

Men.... I torsdags kom ett brev från AFA (som det heter) där det stod att... "Ersättning kan ej utgå eftersom ett trafikförsäkringspliktigt fordon var inblandat vid skadetillfället".

Men hallå!!! Jag ramlade PÅ VÄG att sätta mig i bilen för att åka till jobbet. Framför bilen PÅ VÄG att dra ur motorvärmarkabeln. Jag hade alltså inte ens låst upp bildörren! Nån som tror att Folksam skulle hålla med AFA att trafikförsäkringen gäller i detta fall? Nej, precis, det tror inte jag heller!

Jag tänkte ringa och fråga dem för säkerhets skull men kände att risken att få ett flatskratt i örat var för stor så jag ville inte.

Nu är ju vår försäkringshandläggare en mycket kompetent kvinna och jag sätter mitt hopp till hennes envishet. Hon hade dessutom gett dem exempel på ett nästan identiskt fall där de beviljat ersättning så än har jag inte gett upp!

"Man ska inte kasta yxan i sjön - sjön är redan full av kastade yxor!"

För att travestera ett gammalt talesätt litegrann...

Så.... håll hoppet och drömmarna vid liv, kära ordbrukare! Och ha en härlig måndagkväll i Lenhovda, Bjuv, Kusböle, Bastuträsk och Akalla! Eller var ni nu befinner er!  

 
 
gubbfan

gubbfan

1 juni 2010 09:29

Kul att du valde en eldriven gräsklippare.
Passa dig bara för sladden. Det tar ett tag innan man lär sig hur man skall ha den För att inte trassla in benen när man klipper runt buskar och rabatter.
Man behöver inte vara rädd att man klipper av sladden. Det har inte hänt på de 10 år vi har kört med el-drivet trots att vi har några tusen kvadrat gräsytor.
Men om jag förstår saken rätt så kanske du flyttar och, hemska tanke, hamnar i en lägenhet.
Då blir det ju knappast något att oroa sig för.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Torsdag 28 mars 13:42

Det moderna bondfångeriet börjar ta sig nya skepnader! Bara idag har jag anmält fyra annonser på FB där den ena utgav sig för att vara Youtubern och infuensern Joakim Lundell, alias Jockiboy, i en intervju hos Bianca Ingrosso. Man hör att det är ha...

Av Göran - Onsdag 27 mars 19:23

Måndagen och tisdagen liksom bara försvann. Och snart har väl även onsdagen följt i deras spår. Det grämer mig en aning att när jag nu äntligen hittade ett sätt att se all ishockey i hela Europa och även i Nordamerika helt gratis så är favortlaget ut...

Av Göran - Tisdag 26 mars 09:50

God Tisdagförmiddag på er, kära ordbrukare! Den här dagen började  tidigt. Redan halv fem vaknade jag utan att kunna somna om. Låg dock kvar ändå i en halvtimme innan naturen krävde uppstigning. En dusch och en kopp kaffe och sen byta lakan i sänge...

Av Göran - Fredag 22 mars 11:29

Nu är han äntligen här, mitt allra första barnbarn! Han skulle ju ha kommit igår egentligen men han tog sån tid på sig att det hann bli fredag. Lik sin pappa är han och givevis det mest fantastiska barn som någonsin fötts! Precis som ALLA barn både f...

Av Göran - Torsdag 21 mars 11:42

Jamen, det har ju liksom bllvit lite av en tradition att jag lägger ut "21/3" av och med Dan Hylander och Raj Montana Band när datumet infaller. Den har passerat 40-stecket och Dan själv fyller sjuttio i år om jag inte minns fel. Men både han och låt...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards