Direktlänk till inlägg 11 januari 2011

Vinterkväll

Av Göran - 11 januari 2011 22:48

"Utanför mitt fönster ligger Sundsvallsnatten kall..." Så börjar en sång av Alf Robertsson, en artist jag lyssnade en del på under en period av mitt liv. Idag tillhör han kanske inte skaran av mina största favoriter längre även om vissa textrader kan poppa upp emellanåt. Alf finns inte längre bland oss här på jorden och det kanske är en förlust som mänskligheten orkar bära men om jag ska vara ärlig är det mer människan Alf jag beundrar än artisten. Han levde tidvis ett rätt hårt liv och var inte så snäll mot sin kropp. MEN... han hade ett socialt engagemang som inte många har!

Hur många vet t.ex att varje gång han kom till en stad eller plats för att uppträda och hade några timmar över så ringde han upp nåt äldreboende eller sjukhem eller liknande och erbjöd sig att komma dit och sjunga och spela helt gratis. Den enda kostnad de behövde ta var för att transportera honom dit och sen tillbaka till hans hotell. Han tyckte att landet Sverige hade gett honom så mycket att han ville försöka ge lite tillbaka och jag vet ingen annan som resonerar så.

Vet inte om de här tankarna kom efter att ha sett på ett minnesprogram i SVT om magnifike Cornelis Vreeswijk men det är ju mycket möjligt. Cornelis var också väldigt speciell, en man som hade förmågan att lägga orden i sina texter.

Min personliga favoritlåt med Cornelis är "Turistens klagan". Ni vet, den där som inleds med sjungande och skrattande barn. Jag blir jämt så glad när jag hör den!

Någon -jag minns inte vem- spelade den i radioprogrammet "Sommar" för et par år sen och sa innan den spelades att han/hon tyckte att Sveriges radio borde införa regeln att varje "Sommar-program" skulle avslutas med den. Varje sommar, varje program i evighet! Ingen dum idé, tycker jag!

Tacksam annars att ingen från min arbetsgivare ring för att få mig ut och jobba övertid. Fabriken brottas med enorma driftsproblem och de senaste dygnen har kolossala mängder människor jobbat extra för att lösa problemen.

Men jag känner att det är viktigare för mig att få vara ledig. Imorgon ska jag visserligen dit på skyddskommitté men efter det är det tre dagar frivecka kvar och därefter semester och flyttledigt i 4 dagar och sen ny frivecka.

Fredag morgon hämtar jag släpvagnen och börjar flytta och min förhoppning är att jag ska klara av att köra möblerna innan helgen är över. Sen när huset är tömt ska jag städa ur det och därefter får de nya ta över snöskottning, gräsklippning och annat elände.

Nu börjar det bli läggdags och jag ska avsluta. Önskar mina kära ordbrukare en underbar natt tillsammans eller var för sig i Målilla, Sprängsviken, Övertorneå och Funäsdalen.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards