Direktlänk till inlägg 12 januari 2011

Öppet brev till Ulf Lundell

Av Göran - 12 januari 2011 18:32

Uffe!


Hoppas du inte misstycker att jag kallar dig det "Pojkarna lägst fram" brukar ropa när du lämnar scenen efter spelning. Att jag inte blir överdrivet familjär, liksom.

Läser i pressen att du ställt in hela turnén p.g.a sjukdom. Och det är väl knappast basisten eller ljudteknikern som blivit sjuk utan det måste väl vara du själv. Den ende som inte går att ersätta på Lundells gig är ju Lundell själv!

Att du ställer in hela turnén gör mig uppriktigt orolig. Inte premiären, inte första veckan eller ens de TVÅ första veckorna utan hela turnén.

Det säger mig att nu är det allvar och därför vill jag skicka dig en medkännande tanke och hopp från djupet av mitt hjärta att du snart är tillbaka. Vad som än drabbat dig önskar jag dig ett snabbt tillfrisknande.

Vi är många runt om i Sverige och andra länder också som tänker på dig nu och vill dig väl. För mig och många andra är din musik och dina texter ibland helt avgörande för om vi ska orka vidare när det känns tungt ibland. Vet inte hur många gånger jag har hämtat kraft och visdom ur dina texter. Använt diverse klokskaper, känt igen mig i stycken av vissa sånger och tänkt; "Herregud, har karl´n varit inne i huvudet på mig? Det här handlar ju om mig! Det där har jag ju tänkt men inte haft din förmåga att sätta ord på"

Så jag vill att du förstår att du betytt och betyder väldigt mycket för mig och för väldigt många andra också.

Ta nu den tid du behöver. Gå under jorden eller träd fram och berätta vad det handlar om! Vilket som än känns bäst för dig.

Sen hoppas jag och alla andra som ser din genialitet att du snart är tillbaka på nya turnéer, nya spelningar i många, många år ännu! Visst har du sagt ett antal gånger att du ska sluta åka på turné men hittills alltid kommit tillbaka. Gör det denna gången också!

Vad du gör, krya på dig! Pojkarna längst fram liksom vi som står lite mer diskret en bit bakom dem väntar och tänker på dig!

 
 
Ida

Ida

19 januari 2011 17:08

Underbart skrivet. Fick du svar?
Jag är en åländsk tjej på 20 år som sett framemot ännu en spelning av Uffe. Så blir han sjuk :(
För mig är Uffe kung och kommer alltid att vara det.

http://janssoon.blogspot.com

 
Göran

Göran

19 januari 2011 22:48

Tack för din kommentar! Nej, självklart fick jag inget svar, tror knappast Ulf själv råkar surfa in på min lilla blogg. Ville bara skriva ner vad jag kände!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Av Göran - Torsdag 11 april 11:59

Det här blir mitt  sista inlägg som tar upp religioner. För den här gången, åtminstone! Möjligen återkommer jag till ämnet nån gång i framtiden, det får vi se. Jag vill vara tydlig med att jag inte missunnar någon deras tro. Eller att jag tycker ...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards