Direktlänk till inlägg 24 september 2011

O-glad

Av Göran - 24 september 2011 21:14

"Gôlve´o-sope´

Sänga´o-bädde´

O-äte´

Och ena hängselstroppen o-i..."


Ovanstående är en mycket fri tolkning ur minnet av en dikt på ångermanländska. Jag troooor att det var Birger Norman som skrev den. Däruppe i mitt grannlandskap har man ju för vana att sätta "o" framför det som inte är gjort eller det som inte är klart.

Och o-glada är väl alla Timråsupportrar ikväll efter att vårt favoritlag än en gång hittat ett sätt att förlora TROTS tvåmålsledning inte mindre än tre gånger i samma match (2-0, 3-1 och 4-2).

Det ser ut att bli en tung vinter, det här. Hockeymässigt menar jag. Det är tur att vi TIK-are är ett härdat släkte som inte viker ner oss för lite motgångar. Allt som inte dödar gör en starkare sägs det ju. Så jävlaranamma vad starka vi kommer att vara när den kommande vintern övergår i fotbollssäsong.

Men.... än har det ju bara spelats fyra matcher, 51 st återstår ju att plocka nog med poäng för att slippa den förhatliga kvalserien. Så än ska vi inte kasta yxan i sjön - sjön är ju redan full av kastade yxor!

Nej, vi ska inte ge upp, det hinner vi göra sen. Ni vet väl att... Det är ALDRIG för sent att ge upp! Och... det är aldrig så jävligt att det inte kan bli värre!

Klen tröst, men ändå...

Dagens glädjeämne är väl annars svampexpeditionen med storasyster. I tre eller fyra års tid har jag sagt åt syrran när vi skördat vårt trattis-ställe att "Passa på att titta noga för så här mycket svamp får vi nog aldrig se igen!"

Jag sa det i år också för så makalösa mängder trattkantareller har jag aldrig sett. Och då vaknar den där girigbuken inom en, man KAN liksom inte sluta plocka FAST man redan har mycket mer än man vill rensa, tillreda och frysa in. Rensningen återstår, den spar jag till imorgon. Och det lär ta ett antal timmar i anspråk för fast jag gett bort två laddningar så har jag kvar 25-30 liter som är o-rensade.

Och tvätta har jag också hunnit idag. Jag har fanimej varit riktigt duktig idag om jag får säga det själv. Och det får jag ju för det är ju min blogg jag skriver det i.

Som alltså inte längre är o-bloggad. Idag! Hur det blir imorgon får vi se då!

Ha en fortsatt trevlig helg i Lenhovda, Sölvesborg, Harsprånget och Lönsboda.

Vi ses, kära ordbrukare!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Av Göran - Torsdag 11 april 11:59

Det här blir mitt  sista inlägg som tar upp religioner. För den här gången, åtminstone! Möjligen återkommer jag till ämnet nån gång i framtiden, det får vi se. Jag vill vara tydlig med att jag inte missunnar någon deras tro. Eller att jag tycker ...

Av Göran - Tisdag 9 april 13:10

"Vi har vår i luften, flickor! Var har ni er?" Det skämtet är så gammalt att det inte ens var nytt i min fars ungdom på 30- och 40-talen. Och kanske är jag lite för snabb med att utropa vår bara för att vi här på Sveriges midja är inne på andra dag...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards