Alla inlägg under oktober 2011

Av Göran - 4 oktober 2011 14:36

"- Visste du att det är kamelböldens dag idag?" 

Så vitsig var en kepsprydd herre i 75-årsåldern då han stötte ihop med en bekant på Willys när jag var där på förmiddagen idag. Och de grånade herrarna skrattade båda gott åt det.

Kanelbullens dag är det tydligen. Undrar varför kanelbullen behöver en egen dag...

Men det är ju klart - NÅNTING måste man kanske hitta på när 4:e oktober förlorade sin glans efter att Bildt-regeringen på 90-talet skrotade löntagarfonderna. Tidigare fanns ju 4:e-oktober-rörelsen, en motståndsrörelse mot just löntagarfonderna.

Minns ni dem, föresten? Jag minns allt ståhej som var innan de genomfördes. På ena sidan stod sossarna och målade upp bilden av ett rättvisare samhälle där löntagarna skulle få vara med och dela företagens vinster och få ökat inflytande. Och på andra sidan stod borgerskapet som varnade för ett nytt Sovjetsamhälle.

Minns också att jag i mitt stilla sinne tänkte att alldeles säkert blir det varken eller. Vi s.k löntagare (förr hette det arbetare) lär inte märka nån skillnad och företagen behöver ju bara göra en överoptimistisk budget så slipper de ju betala.

Och fonderna kom....  Och ingen märkte nån skillnad! Och sen försvann de och ingen märkte av det heller.

Så nu har vi kanelbullens dag istället. Det känns lite mindre kontroversiellt tycker jag. Kanelbullar gillar väl de flesta till skillnad från löntagarfonder. Kanelbullar är klasslösa. Kanelbullar tar inte ställning...

Fast... liiite orättvist är det väl ändå mot alla de andra livsmedel som inte har en egen dag. Kanske borde vi inrätta såna. Spagetin och köttfärssåsens dag eller Pölsans dag eller falukorvens. Julskinkan har ju sin dag på julafton och eftersom många serverar hummer till nyår kan 31/12 få vara hummerns dag. Inlagda sillars dag kan få vara midsommaraftonen och midsomardagen kan tillägnas Alvedonet. Eller nåt... Vad säger ni, kära ordbrukare? Ska vi starta en folkfront för att varje dag på året ska tillägnas en viss maträtt? Tänk vilken fördel för alla dem som har svårt att hitta på middagsmat. Bara att kolla almanackan! "Yepp, det blir fiskpinnar idag!  Vaddå sugen på tacos, det ÄR fiskpinnens dag idag så det är bara att hacka i sig och se glad ut!"

Här hos mig blir det köttbullens dag denna dag. Jag har gjort smeten och rullat men inte stekt dem ännu, ska göra det så fort jag har svamlat klart här.

Ta er nu en bulle med en kopp kaffe eller ett glas kall mjölk och fira kanelbullens dag ritkigt ordentligt i Ytterby, Vadstena, Kramfors och Halmstad. (Outer Village, Whatstone, Hugstream and Strawtown för de mer internationella ordbrukarna...)

Och håll sen tumamrna att Timrå IK slår länsgrannen MoDo ikväll i EON arena!

ANNONS

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Tankar och betraktelser från en amatörfilosof med Blogkeen
Följ Tankar och betraktelser från en amatörfilosof med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se