Alla inlägg under november 2011

Av Göran - 3 november 2011 22:39

VARNING! Detta inlägg handlar nästan uteslutande om hockey så du som hatar sport kan läsa DN;s kultasidor istället!


Jävla Skellefteå! När äntligen Timrå får snurr på sitt spel och spelar riktigt bra då har de fräckheten att komma hit och vara lite bättre! De har också fräckheten att ha en målvakt vars spelstil och kapacitet  för tankarna till den numera lokalt legendförklarade Kimmo Kapanen.

Kimmo hämtades av Timrå från en kall avbytarbänk nånstans i Tyskland i början av 00-talet, ställde sig i Timråmålet i den fulaste målvaktsmask jag någonsin sett.

Och agerade levande vägg i match efter match!

Ganska nyligen pratade jag med en av mina hockey-nörd-kamrater om just Kapanen och sa att jag varken förr eller senare sett en målvakt som var så snabb från stolpe till stolpe. Han var mästare på de där sidledförflyttningarna som är så svåra för en hockeymålis. Men ikväll fick jag se en sån målvakt. I fel tröja! Jocke Eriksson var onödigt bra...

Vår egen Riddervall gjorde också en riktigt bra match men det räckte inte! Och då sitter vi självutnämnda läktarexperter och talar om vilken otur de har.

Men det ÄR inte otur när det går dåligt för ett lag i motgång. Det publiken och ibland kommentatorerna kallar tur/otur är egentligen bara olika grad av självförtroende. Ett lag med bra självförtroende vågar mer, de skjuter i rätt microsekund för att de har tron på sig själva medan ett lag i motgång tvekar i samma microsekund och den korta tiden avgör om pucken går rätt eller inte. Det är nästan så jag hävdar att tur/otur inte finns..

Men det är ju såklart bekvämare för den enskilde idrottaren eller coachen att säga att "det var ju en väldig otur att skottet inte gick in" än att säga "jag var inte tillräckligt bra". Det finns heller inga orättvisa vinster eller förluster. Varje matchresultat är rättvist för hockey liksom många andra sporter går ut på att göra flest mål och gör man det så vinner man. Mer än så¨behöver man inte krångla till det! Det är inte de snygga dragningarna eller puckinnehav eller flest vunna tekningar som räknas utan gjorda mål. Och gör man färre än motståndaren så förlorar man!

Eller som Rolle Stoltz sa en gång på 70-talet efter en Tre Kronor-förlust mot gamla Sovjetunionen...

"Gör man inga mål på ryssarna och släpper in 10 så vinner man inte såna här mattser" (Nejdå, jag vet visst hur man stavar till match men Rolle pratade så)

Och så säger de att idrotten är komplicerad...

Men det är bara att bryta ihop och gå vidare. På lördag är det ny match och då ni! Då jävlar tar vi dom!

Apropå Skellefteå föresten så kan jag inte höra det ordet utan att tänka på en historia som lär vara sann när ett collegelag i hockey från USA var på träningsmatchturné i Sverige (Jag tror det var på 80-talet) och en reseledare berättade vad deras nästa anhalt hette. Skratt utbröt i bussen och en av spelarna fråagde fnissande: "Are yuo saying we´re going to play in a town called SHE LEFT YOU??

Sovdags nu snart eftersom det är arbetsdag igen imorgon. Ha en angenäm natt, mina kära ordbrukare, och krama varandra i Strömstad, Östhammar, Själevad och Åmotfors (Electricity Town, East Hammer, Soul What and Creek Against Stream för de mer internationella)

PS. Varför särskrivs det så mycket på engelska...? Mansparjuutrymmeommanlåterbli!

Av Göran - 2 november 2011 21:17

Två inlägg samma dag! Det hör inte till vanligheterna hos mig. Men idag blidde det så. I mitt förra inlägg skrev jag att jag kanske upprepar mig sen tidigare. Kanske gör jag det nu också men i så fall så bjuder jag på det!

Tittade lite på "Plus" i SVT häromkvällen och ikväll fick jag se Pepsodents reklam som man pratade om i Plus. Den om tandkrämen som "omedelbart gör dina tänder vitare".

Javisst, givetvis blir vi som konsumenter grundlurade! Som vanligt när ett företag presenterar "trolleri"!
MEN....

Den här gången blir vi lurade  av sanningen! Låter det konstigt? Kan man ljuga FAST man talar sanning? Ja, faktiskt så tycker jag det. Att bara  berätta den del av sanningen som man vill att kunden ska få veta anser jag vara ett bedrägligt beteende. Låt mig förklara!

Först och främst så är det sant att man gjort en klinisk studie baserad på en optisk mätning av tändernas färg innan och direkt efter tandborstning med denna revolutionerande produkt. Den mätningen visade att på dryga 80 försökspersoner blev tänderna synbart vitare. Omedelbart!

MEN (igen!)...

Färgskillnaden består bara något ögonblick. Du hinner i princip bara lämna badrummet så har färgen återgått till den normala. Och... de säger ju ite att resulatatet är bestående - bara att det är "omedelbart"!

Plus gjorde ett eget test med samma mängd försökspersoner utan att ha "rätt" ljus i rummet där de fick prova och det var inte många som ens såg nån skillnad så skillnaden kan inte vara stor.

Omedelbart vitare tänder säger de i reklamen och fast det är sant känner i alla fall jag mig lurad mot bakgrund att det går över nästan lika fort.

Så det ska bli intressant att se om de får sig en skrapa av konsumentverket eller liknande.

Själv kommer jag att välja något annat märke och hoppas att tillräckligt många andra gör det så att de åtminstone berättar hela sanningen när de berättar om tandkrämens förträfflighet.

Jag tror nämligen att skillnaderna mellan olika tandkrämer är marginell.

Och du som kund ska komma ihåg att de flesta företag gör allt de kan för att få dig att köpa deras vara. Det må sen vara tandkräm, karameller, luftvärmepumpar eller en bil för en halv miljon.Sanningen kommer inte först för dem - det är Mammon som talar!

Av Göran - 2 november 2011 15:19

För nån dag sen konstaterade jag att TV3 kläckt ytterligare en programidé inom den genre som jag kallar "Idiot-TV". (Fast förmodligen är det väl efter amerikansk förlaga.) Jag talar om nåt som jag tror heter "Värsta pojkvänsakademien" och går tydligen ut på att blotta ett gång unga killars fel och brister genetmot sina "perfekta" flickvänner. Jag tittade kanske 2 minuter innan jag kände att jag inte klarade mer och kunde såklart konstatera att detta var ett sånt där program som aldrig borde ha gjorts.

Jag menar... Det finns ju redan ensamma bönder som söker ko eller vad det heter och Anna Skipper och flera andra exempel på förnedrings-TV. Och tydligen är det även attraktivt att delta i "Svagaste länken" i TV4 där jag bara sett tillräckligt för att fatta att det går ut på att deltagarna förnedras öppet av programledaren.

Mot bakgrund av detta känner jag liksom att det räcker och blir över som det är. Även utan "Värsta pojkvänsakademien"!

Hur skulle t.ex kvinnorörelsen reagera om det vore tjejerna som hängdes ut och kritiserades i TV? Ett jävla liv skulle det bli, det är jag säker på. Men med killar är det liksom ok! Snacka om att privatkanalerna hjälper till att fördumma Sverige. För att inte tala om att de tar jämnställdheten mellan könen tillbaka till 50-talet!

Men det är ju klart... Ju dummare folk desto fler tittare för reklamkanalerna och desto mer reklamtid får de sälja för ännu mer pengar och kunna producera ännu värre dynga. Och göra sina ägare ännu rikare...

Jag tror jag har varit inne på det förut men om nån direkt ser att jag upprepar mig är det ju bara att sluta läsa. (Jag räknar med att mina ordbrukare är intelligenta människor som kan välja själva) Stephen King har skrivit en novell som heter "Den flyende mannen" och utspelar sig i framtiden. Titeln är också titel på en mycket populärt TV-show i framtiden som går ut på att dödsdömda fångar erbjuds chansen att delta i programmet där de ska jagas av showens egna "poliser". Om de överlever en viss tid så benådas de och får gå ut i samhället igen. Det har emellertid ingen deltagtare gjort när romanen börjar men såklart blir Kings hjälte den förste att klara sig.

Jag läste den nån gång på 90-talet och tänkte då att det är då för väl att samhållet inte är fullt så cyniskt ännu.

Men idag känner jag mig inte lika säker längre. Fan vet när nån gör verklighet av den tanken! I den heliga businessens namn. ("Det måste ju vara tillåtet att tjäna pengar", sa  nån moderatledare en gång i tiden) Det känns, i varje fall, inte helt omöjligt längre.

Så man får vara tacksam föratt SVT finns och i någon mån TV4 som åtminstone har liiiiite seriösa inslag i sina tablåer. Och canal plus hockey förstås! Där sänds inget av det där som ger mig krypningar i hela kroppen. Bara när Timrå förlorar och det har de ju varit otroligt duktiga på denna höst. Det är tur att av/på-knappen fortfarande funkar!

Ha nu en härlig onsdagkväll i slott och koja i vårt avlånga land, kära ordbrukare. Förr eller senare återkommer jag med oundgängliga visdomar och sanningar som väntar på att bli sagda!

Det fina med denna kväll är att Timrå inte spelar idag, alltså kan de inte förlora!

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards