Direktlänk till inlägg 26 december 2011

Dagmar

Av Göran - 26 december 2011 13:21

Så tycks hon ha dragit förbi då, Dagmar. Årets värsta storm åtminstone i mina trakter. Vi började höra henne morra vid tvåtiden inatt på jobbet då en sektion av en plåtvägg kom dansande genom luften och träffade utsidan av de lokaler vi använder som kontrollrum och matsal.

När jag sen kom hem var jag glad att jag inte bor i huset närmast söder om mig. För då hade jag måstat åka upp på E4 igen och köra runt en dryg kilometer eftersom en jättetall lagt sig till sin sista vila rakt över vägen utanför huset vi bor i.

Idag ska jag ha mitt eget lilla julfirande i efterskott eftersom jag ju jobbade natt både julafton och juldagen. Mina barn kommer hit utom äldsta dottern som jobbar till åtta och jag ska duka upp ett lätt komprimerat julbord med Janssons frestelse, skinka, köttbullar, gravad lax, sill och prinskorvar. Bland annat.

Som vanligt lär jag ha minst hälften kvar då de stoppat i sig det som ryms i deras magar så vi lär väl få tugga rester hela veckan. Men det är ju så det brukar vara runt jul så det är bara att gilla läget.

Nejdå, jag klagar inte - det ska man inte göra när man har mat till och med i överflöd. Egentligen borde man väl kanske "göra en Karl-Bertil". Eller åtminstone en variant på hans välgörenhetsjul som jag tyvärr inte fick se i år p.g.a att plikten kallade. Kanske man borde åka runt i staden och leta upp uteliggare och bjuda dem på ett skrovmål.

Men min välgörenhet består i att jag, som alla år, bjuder hem min tama husmekaniker som är ungkarl och föräldralös så han också får känna lite julstämning. D.v.s den där dästa, övermätta känslan som brukar infinna sig då man svalt sista prinskorven och inser att både den och mycket annat borde fått stanna på faten. Ja, ni vet ju själva hur det brukar vara - man stoppar i sig alldeles för mycket bara för att det är så förtvivlat gott. 

En tidigare arbetskamrat lärde mig en taktik för att äta julbord och andra smörgåsbord och få maximal valuta för eventuella pengar. Han sa t.ex.; Ät inget som du lika gärna kan äta till vardags därhemma. Hoppa över potatis, ost och bröd och spar sillen och annat salt till sist. Att sillen alltid står först på alla smörgåsbord beror ju på att krögarna vet att den får magsäcken att dra ihop sig och då orkar inte folk äta lika mycket.

Hans åsikt var att om man äter sån buffé "på lokal" ska man äta det dyraste och det man tycker mest om. Skit i att smaka allt bara för att vara artig - det bryr sig ändå inte krögaren om. Så gå alltid raka vägen på gravlax, löjrom och annat som man inte käkar en vanlig sketen tisda till exempel.

Tyvärr krockar mina middagsplaner med elitseriens omstart och matchen Frölunda-Timrå men eftersom jag har digitalbox så kan jag se matchen senare då allt är avätet och undanplockat. Tänk vad tekniken gått framåt sen Hylands hörna. Missade du det så missade du det!

Ha en underbar avslutning på denna 2011;e jul och ta hand om er så ingen annan behöver göra det.

Vi ses igen! När andan faller på...

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Torsdag 28 mars 13:42

Det moderna bondfångeriet börjar ta sig nya skepnader! Bara idag har jag anmält fyra annonser på FB där den ena utgav sig för att vara Youtubern och infuensern Joakim Lundell, alias Jockiboy, i en intervju hos Bianca Ingrosso. Man hör att det är ha...

Av Göran - Onsdag 27 mars 19:23

Måndagen och tisdagen liksom bara försvann. Och snart har väl även onsdagen följt i deras spår. Det grämer mig en aning att när jag nu äntligen hittade ett sätt att se all ishockey i hela Europa och även i Nordamerika helt gratis så är favortlaget ut...

Av Göran - Tisdag 26 mars 09:50

God Tisdagförmiddag på er, kära ordbrukare! Den här dagen började  tidigt. Redan halv fem vaknade jag utan att kunna somna om. Låg dock kvar ändå i en halvtimme innan naturen krävde uppstigning. En dusch och en kopp kaffe och sen byta lakan i sänge...

Av Göran - Fredag 22 mars 11:29

Nu är han äntligen här, mitt allra första barnbarn! Han skulle ju ha kommit igår egentligen men han tog sån tid på sig att det hann bli fredag. Lik sin pappa är han och givevis det mest fantastiska barn som någonsin fötts! Precis som ALLA barn både f...

Av Göran - Torsdag 21 mars 11:42

Jamen, det har ju liksom bllvit lite av en tradition att jag lägger ut "21/3" av och med Dan Hylander och Raj Montana Band när datumet infaller. Den har passerat 40-stecket och Dan själv fyller sjuttio i år om jag inte minns fel. Men både han och låt...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards