Direktlänk till inlägg 28 januari 2012

Timråsupporter - ett hårt liv!

Av Göran - 28 januari 2012 07:43

Numera läser jag tidningen upp-och-ner. Jo, för då toppar ju Timrå IK elitserietabellen! Mitt lag var i Linköping igår kväll och skämde ut sig. Den sämsta insats jag sett på den dag jag minns. Slutsiffrorna blev 3-6 och det kunde ha varit mycket mer men LHC brydde sig inte om att förnedra oss mer än så. Efter deras femte mål på 13 minuter i första perioden slog de av på tempot och lät Timråspelarna låna pucken och låtsas spela hockey.

Om några av våra kommande kvalseriemotståndare satt på läktaren för att studera TIK så måste de ha skrattat sig harmynta åt det bedrövliga de fick se.

"Kvalserien" är föresten ett av de fulaste ord jag vet! T.o.m fulare än "Januari"! Men januari är ju snart slut nu, tack och lov. Inte för att februari är så mycket bättre men en hatmånad är ju snart över i alla fall.

Över är också min 14-dagars ledighet och imorgon bitti vid pass halv fem skuttar jag glatt ur sängen med ett lyckligt "Äntligen!" och ger mig iväg till jobbet med ett leende på läpparna.

Och vi inom IF Metall måste ju leta oss en ny ordförande för vår förre har ju fått nytt jobb. Den lille sosse som bor nånstans inom mig hoppades redan ifjol på Stefan Löfvén men då hittade de Juholt istället. (Jag ska inte skriva nåt mer elakt om honom, man ska inte sparka på den som redan ligger!)

Men jag tror att när nu Margot Wallström så envist vägrar så är Stefan den bästa kandidaten. Han kanske kan bli den motpol till moderutterna som svensk politik behöver. Hoppas bara att han inte har några lik i garderoben som grävs fram av nitiska reportrar. Annars tycker jag att det är på tiden att det kommer in en ledare med genuin arbetarbakgrund i svensk politik. En som faktiskt haft ett vanligt hederligt jobb nere på golvet. De flesta övriga har ju aldrig gjort ett ärligt handtag i sina liv utan bara levat av oss skattebetalare.

Jag hoppas att han gör om det politiska språket lite och avskaffar några av mina hatord som politiker så gärna använder.

"Sysselsättning" till exempel. Arbetslösa vill ha jobb - inte sysselsättning. Lägga patience är sysselsättning, bygga hus är arbete. Till exempel.

Jag hoppas också att det blir nyval i Sverige inom närmsta veckorna och att han där vinner en jordskredsseger och därefter tvingar partiet att besluta att med omedelbar verkan lagstifta om att stänga elitserien med nuvarande 12 lag och förbjuda kvalserien. Inte bara ordet, alltså, utan hela denna vidriga företeelse. Då röstar jag på honom!

Gråväder ute så det blir nog att kura inne idag. På eftermiddagen är jag och de två äldsta i min barnaskara bjudna till min f.d svärföräldrar på midag. Det blir trevligt.

Med det så önskar jag er, mina vördade ordbrukare, en angenäm lördag i Fritsla, Härlanda, Laisvall och Hedesunda. Eller var i världen ni nu befinner er...


 
 
Gubbfan

Gubbfan

2 februari 2012 10:07

Tja, kanske är det ett genidrag för partiet med Löfvén, men jag vet inte...
OK Socialdemokraterna hade väl inget bättre, så vad skulle de göra.
Själva partiet är ju viktigt.
Väl?

Om man funderar över vad han har sagt/skrivit/gjort när det gäller EU och Euron, när det gäller kärnkraften, när det gäller de sk kvinnoyrkena, när det gäller hans goda kontakter med de sk närigheten, så är jag en smula tveksam till honom.

Så vad det gäller det där svärordet du nämner. Det är vidrigt!
Sys... nej jag kan inte skriva ordet, känner jag.

Din idé om diverse serier?
Där får du ingen hjälp av Löfvén och hans medbröder. Det är ju så fint med elit osv bland en del som har kommit upp sig till elitnivån och som har förstått att just de kan rädda världen, eller åtminstone Sverige eller i alla fall partiet med sina arbetsplatser.
Annars har du helt rätt i att dagens politiker har ytterst liten erfarenhet av verkligt arbete. De är alltför ofta någon slags konstgjorda broiler.

Ha så bra och akta ryggen och hjärtat ifall du tänker hemfalla åt snöskottning.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 24 april 13:19

Onsdag. Mitt i veckan. Lill-lördag. Eller pig-lördag som några kallar det. Och äntligen har vi fått lite mer än enstaka plusgrader här på Sveriges midja. Efter 3-4 frostnätter och bara en eller två grader över noll om dagarna känns det skönt att slip...

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards