Direktlänk till inlägg 4 mars 2012

Vasaloppssöndag

Av Göran - 4 mars 2012 07:10

Nu har väl ändå denna blogg legat i träda tillräckligt länge. Eller i koma om man så vill. Eller kanske bara legat och vilat sig inför större uppgifter.

Tänk bara allt som hänt sedan sist jag skrev ! Torsten Flinck har tävlat i Melodi-SM  och gått till final och Björn Ranelid har nådigt låtit meddela att han bestämt sig för att INTE hoppa av nämnda tävling! Och hela Sverige kunde dra en lättnadens suck... Men eftersom mina kunskaper om spektaklet begränsar sig till rubrikerna på kvällspressens nätupplagor avstår jag från ytterligare kommentarer.

Vi har också fått en andra generationens tronarvinge och till och med Herman Lindkvist fick ju lov att godkänna hennes namn. Men Estelle kommer väl från franskan så då kanske det inte gör nåt att det är snubblande nära ett chipsfabrikat.

På tal om det såg jag att Morfar C-G ber om större apanage. Antagligen för att familjen växer tycker han att de nuvarande 380 miljonerna känns lite knapert. Men nu har vi ju, tack och lov, en borgerlig regering som tycker att allt ska bära sina egna kostnader så han lär få nej av farbror Anders och farbror Fredrik. Eller gäller det bara andra trivialiteter bland de allmänna utgifterna som vård, barn- och äldreomsorg?

Nej, dags att privatisera även kungahuset! Det vore det väl inte fel om hovet fick i uppdrag att börja skaffa sig inkomster. Man kan tigga sponsorpengar hos rojalistiska företag och privatpersoner som sen får betalt genom reklam på deras byggnader, bilar och kläder.

Tänk er... "Monarki - i samarbete med Synsam" eller "Kungen - sponsras av ICA". SIBA kan göra en ny reklamsnutt där Silvia kommer in och lugnar ner den galne Fabian Bengtsson. Ingen dum idé alls. Allt annat ska ju moderniseras och anpassas till nutiden och marknadens villkor så varför inte också kungahuset.

Folkmassan i Sälen håller som bäst på att tränga sig ut i skogarna nu för att  ta sig till Mora. Ytterligare nåt som kan moderniseras! Hålla på att åka skidor i nio mil och dessutom BETALA för det??? Går det inga bussar...?

Nåväl, februari är över och jag börjar se en aning ljusare på tillvaron igen. Dock finns ett stort svart moln som skymmer mina blickar mot en underbar framtid. Molnet stavas "kvalserien", det fulaste ordet i hela svenska språket.

Detta stålbad ska mitt kära Timrå IK försöka ta sig igenom för att även nästa år få åka till Örnsköldsvik, Luleå, Karlstad och Jönköping. Slippa resor till Oskarshamn och Ljungby för att nämna några allsvenska orter.

Jag känner oro inför kvalet, stor oro. Även om vi igår vann på bortais mot FBK trots att de vann skottstatistiken stort och trots att Timrå hade 10 ordinarie spelare på sjuk- och skadelistan. Jag kan bara hoppas att det slutar på samma sätt som sist vi spelade där - att vi vinner serien eller åtminstone blir tvåa.

Igår morse inleddes ännu en 14-dagars ledighet. Dock ska jag jobba övertid i portvakten måndag och tisdag och har ett möte den 15;e men annars är jag fri som fågeln till lördag den 17/3. Inte så dumt, hoppas vårvädret håller i sig!

Nu ska jag lägga mig i soffan ett slag och titta på intervjuerna med "blåbär" från Mångsbodarna, Evertsberg med flera småbyar längs Vasaloppsspåret. Kanske får jag syn på nån av de 10-talet arbetskolleger som åkt dit och klivit i pjäxorna för att trängas i snön i Dalarna. Skidåkning ska avnjutas vågrätt i en soffa!

Ha en härlig söndag i Sälen, Smågan, Eldris, Skigan och slutligen i Mora! Må bäste man vinna!

 
 
Gubbfan

Gubbfan

4 mars 2012 09:46

Ja, tag det lugnt i soffan.
Var försiktig när du tar dig den svåra vägen mellan soffan och kaffepannan på spisen.
Men skämt åsido. Jag känner mig förvånad över att en massa gubbar måste bevisa att de är ena riktiga karlar som skaffar sig eget narkotika (endorfiner heter de väl?) genom att hasa sig fram mil efter mil tillsammans med andra snoriga, trötta och samtidigt envisa figurer.
Nog är din variant av söndagssysselsättning att föredra?

Nu skall jag lägga in en vedpinne i spisen i köket och sätta på en slurk kaffe.
Förresten, kanske skall jag göra en sockerkaka till förmiddagskaffet?

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Göran

4 mars 2012 09:50

Ja, jag har heller aldrig förstått det där behovet en del har att plåga sina kroppar på detta vis. Och dessutom BETALA för att få göra det. Vad får de för det? En skvätt ljummen blåbärssoppa kan man väl lika gärna dricka hemma i lugn och ro!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards