Direktlänk till inlägg 30 mars 2012

Det där med att vara "mellan"

Av Göran - 30 mars 2012 15:13

Det kommer visst från USA, det där nuförtiden så populära uttrycket att vara "mellan". Man är "mellan" jobb - inte arbetslös, "mellan förhållanden" - inte ensam. För nåt år sen hörde jag någon säga att han var "mellan bilar" då han inte hade nån.

Själv är jag mellan nattskift just nu. D.v.s jag jobbade natten till idag och ska om nån timme åka iväg till sista nattsskiftet för att därefter vara "mellan skiftcykler" d.v.s ledig i sex dagar.

Och såhär "mellan måltider" funderar jag på vad som går fortast, lättast och smidigast att sno ihop till middag åt mig och sonen innan jag drar iväg till jobbet. Det lutar åt färdiga köttbullar och lite pasta. Fort, lätt och billigt.

Synd bara att man inte har nån att leka Lady och Lufsen med men jag är ju "mellan äktenskap" eller förhållanden eller hur man nu vill uttrycka det. Nåja, det får gå ändå, det har det ju gjort i ganska många år nu så nog ger det sig idag med.

Mina arbetskamrater ska, som nästan alltid sista natten, äta "take-away" på fabriken inatt. Så vid 21-tiden ikväll lär vår matsal stinka av saggiga hamburgare eller pizzor som de sitter och stoppar in i ansiktet. Själv avstår jag gärna, har för vana att vara "mellan måltider" på nätterna. En macka och en skvätt yoghurt räcker bra för mig då eftersom jag inte brukar må så bra av att äta mycket på nattskiftet.

Sen verkar det som om jag är på väg att knäcka gåtan varför jag har så svårt att sova efter nattskift numera. I yngre år sov jag som en sten när jag hade jobbat natt. Somnade innan ens huvudet landat på kudden. Mörker eller ljus spelade ingen som helst roll men det är just där jag tror mig ha funnit gåtans svar. Förra skiftcykeln hängde jag upp ett skynke framför fönstret och gjorde därmed rummet avsevärt mörkare. Och sov mycket bättre!

Så uppenbarligen ska jag lura mim kropp att tro att det är natt så sover jag bättre. Gjorde samma sak imorse och lyckades sova hela 6 timmar vilket jag är mycket nöjd med.

Nu börjar det bli dags att gå och snickra ihop litet mat så jag avrundar och återgår till att vara "mellan blogginlägg" på obestämd tid. Men som en bumerang kommer jag allltid tillbaka. Förr eller senare! Till glädje kanske för nån och kanske till förtret för nån annan.

However... Ha en underbar fredagkväll, natt och helg i slott och koja i vårt avlånga land, kära ordbrukare!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Av Göran - Torsdag 11 april 11:59

Det här blir mitt  sista inlägg som tar upp religioner. För den här gången, åtminstone! Möjligen återkommer jag till ämnet nån gång i framtiden, det får vi se. Jag vill vara tydlig med att jag inte missunnar någon deras tro. Eller att jag tycker ...

Av Göran - Tisdag 9 april 13:10

"Vi har vår i luften, flickor! Var har ni er?" Det skämtet är så gammalt att det inte ens var nytt i min fars ungdom på 30- och 40-talen. Och kanske är jag lite för snabb med att utropa vår bara för att vi här på Sveriges midja är inne på andra dag...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards