Direktlänk till inlägg 15 augusti 2012

Oj, vilket party!

Av Göran - 15 augusti 2012 10:25

"Det har varit tuffa dagar för mig", säger centerledaren och ministern Annie Lööf. Tror fan det när man fixar julfest på skattebetalarnas bekostnad för dryga sexhundratusen spänn. Ska man få nån rimlighet i denna summa så bör det alltså ha varit 1200 personer som deltog. I så fall blir summan 500 kr per person och det låter väl hyfsat rimligt ändå.

Men.... nån som tror att de var så många? Nä, just det!

Om vi hugger till med att de kanske var 50 pers., vilket känns mycket mer sannolikt, så landar räkningen per skalle på 12 000. Det måste ha varit en hejdundrande fest, den saken är klar. Jag hoppas verkligen att de hade så roligt som man bör ha för så mycket pengar.

Det är två årslöner för en industriarbetare. Och det skulle vara intressant att t.ex räkna på hur många vårdbiträdens ackumulerade skatt det går åt för att pröjsa den notan. Men så räknar säkert inte Annie Lööf.

Hon är KU-anmäld av två riksdagsmän, fattas bara annat. Men det skulle förvåna mej om KU gör mer än att möjligen knäppa henne lätt på näsan och säga "Ajabaja"! Och sen glöms dessa 600000 bort. Pengar som kunnat göra nytta inom skola, vård och omsorg till exempel.

Nej, hon och andra yrkespolitiker borde tvingas att leva en vecka varje år med folk ur samhällets bärande skikt. Med oss som betalar deras löner och fester och resor. Få känna på hur en ensamförälder får livspusslet att gå ihop med dagishämtningar, räkningar, skiftgång och annat som de inte har en aning om.

Då kanske de skulle bli lite mer rädda om våra pengar och kanske förstå lite mer om hur vanligt folk lever. För proffspolitiken är en väldigt mycket skyddad verkstad och de där som står i talarstolar och låtsas veta vad "folket" vill har inte en susning om hur vi egentligen lever och har det.

Kanske har berättat det förut men jag tar den igen ändå...

Inför ett val på 90-talet såg jag en miljödebatt i TV där bl.a Björn Gillberg deltog liksom nån moderat dam från Lidingö med miljöengagemang. Hon sa väldigt upprört att "jag förstår inte att det fortfarande finns människor som framhärdar med att köra omkring i bilar utan katalytisk avgasrening. Alla dessa bilar borde tvångsskrotas omedlebart och folk skulle tvingas att köpa nyare och renare bilar".

Då invände Gillberg, som ju är en av våra mest kunniga miljöexperter, att alla människor kanske inte har råd att köpa nya bilar. Svaret han fick höll på att få mig att trilla ur stolen.

"Jamen då får de väl ta ut från banken  då!" sa den moderata damen från Lidingö.

Jag minns att jag då tänkte på ett tillfälle då min äldsta dotter var kanske fyra eller fem och ville ha nån leksak när vi gick på stan tillsammans. Jag svarade att jag inte hade pengar till det och hon hade genast lösningen.

"Men pappa,  vi går och hämtar pengar i väggen där borta!"

I bankomaten menade hon. Hon hade sett när jag tog ut pengar och trodde att det bara var att hämta det man ville ha. Och på den nivån tyckte jag att den där politikern befann sig också. Typ... "Alla har väl ett par tre hundratusen på banken för oförutsedda utgifter!"

Tänk om det vore så väl, kära ordbrukare!

Det finns oändligt många exempel på politikers okunnighet om hur livet ser ut för en vanlig Svensson, men av de jag har hört tar den här priset.

Sommaren fnattar på i en väldig fart men nån riktig högsommar blev det visst dåligt med i år. Dock ska det visst vara ett utmärkt år för gula kantareller. Tror jag tar en tur till skogs och ser efter.

Ha en härlig onsdag, vördade ordbrukare i Hammerdal, Bjuv, Mörbylånga och Hisings Kärra. Eller var ni nu bor...

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 27 mars 19:23

Måndagen och tisdagen liksom bara försvann. Och snart har väl även onsdagen följt i deras spår. Det grämer mig en aning att när jag nu äntligen hittade ett sätt att se all ishockey i hela Europa och även i Nordamerika helt gratis så är favortlaget ut...

Av Göran - Tisdag 26 mars 09:50

God Tisdagförmiddag på er, kära ordbrukare! Den här dagen började  tidigt. Redan halv fem vaknade jag utan att kunna somna om. Låg dock kvar ändå i en halvtimme innan naturen krävde uppstigning. En dusch och en kopp kaffe och sen byta lakan i sänge...

Av Göran - Fredag 22 mars 11:29

Nu är han äntligen här, mitt allra första barnbarn! Han skulle ju ha kommit igår egentligen men han tog sån tid på sig att det hann bli fredag. Lik sin pappa är han och givevis det mest fantastiska barn som någonsin fötts! Precis som ALLA barn både f...

Av Göran - Torsdag 21 mars 11:42

Jamen, det har ju liksom bllvit lite av en tradition att jag lägger ut "21/3" av och med Dan Hylander och Raj Montana Band när datumet infaller. Den har passerat 40-stecket och Dan själv fyller sjuttio i år om jag inte minns fel. Men både han och låt...

Av Göran - Onsdag 20 mars 14:15

Det där med att åka kollektivt kanske inte är så dumt i alla fall! Imorse efter duschen kände jag hur tjockt mitt hår började bli och grämde mig lite över att jag f.n har lånat ut bilen till yngstingen. Men han behöver den ju mycket mer än jag för at...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards