Direktlänk till inlägg 17 november 2012

November! Fucking jävla november!

Av Göran - 17 november 2012 09:57

Lördag morgon i Sundsvalls södra utkant.

November.'

Tandläkarväder.

Tvättstuga.

Missmod.

November! Fucking jävla november!

Ja.känslan i kroppen denna morgon kan sammanfattas i ett enda ord; November! Synonymer till detta förhatliga ord är väl typ... mörker, depression, missmod, mörker och ännu mer mörker.

Och tvättid råder dessutom. Några meter under mig kan jag höra den förhistoriska tvättmaskinens centrifug (Det var troligen Archimedes själv som byggde den) vrida ur vattnet ur dagens tredje laddning tvätt, de två första hänger i torkrummet. Nu är det bara lakanen kvar att hänga.

Men ändå en dag som rent teoretiskt kan sluta i glädjefnatt och euforisk yra. Kankse inte så euforiskt för mig personligen men stadens allsvenska fotbollslag har idag en liten, liten chans att klara sig kvar i fotbollens finrum.

Idag spelas returmatchen om en allsvensk plats 2013 mellan GIF Sundsvall och Halmstad BK.

Men Giffarna har skaffat sig ett mycket svårt läge, man förlorade första matchen i Halmstad med hela 3-0 och måste alltså göra minst fyra mål idag. Och gör HBK ett så måste GIF göra fem...

Med tanke på hur "Norr-landslaget" uppträtt på plan denna höst är mina förhoppningar mycket, mycket små. Jag har en känsla av att HBK gör ett tidigt mål och sen bara försvarar sig med 10 man resten av tiden. Och sen har raskt allsvenskans nordliga gräns flyttats 20 mil söderut till Gävle.

Jag tänker dock inte se matchen på plats, inte i det här vädret! Så mycket Giffare är jag inte. Hade det varit IFK Sundsvall så hade det nog varit annat men de huserar miltals från fotbollens högre serier idag. Division fem tror jag att det blir nästa år.

Något större förhoppningar, om ej jättestora, har jag gällande Timrå IK som möter Färjestad i hemmahallen en timmer efter att GIF (antagligen) åkt ur fotbollsallsvenskan. TIK har revansch att utkräva på värmlänningarna och jag hoppas innerligt att de tar den.

Min TV-soffa lär alltså få göra rätt för sig ganska ordentligt under eftermiddagen och kvällen.

Men innan dess ska tvätten göras klart med mangling, strykning och undanplockning. Jag ska försöka tvinga mig själv ut och röra på dödköttet lite innan matcherna och mellan matcherna får jag väl försöka sno ihop nnån sorts middagsmat. Eller... ska jag kanske unna mig en hämtpizza...?

Ok, såhär säger vi - OM GIF klänger sig kvar i allsvenskan så får jag fira det med en pizza! Annars blir det nåt ur frysen.

Men det lär väl, som oftast, bli nåt som går fort och enkelt. Det är liksom lite svårt att uppbåda den där skaparlustem i köket när man bara lagar till sig själv.

November! Som sagt...

 
 
Gubbfan

Gubbfan

19 november 2012 19:57

Var inte så pessimistisk.
November är en fin månad det också.
Inte bara den där biten som spelades i radion för ett antal år sedan.
"Minns i november den ljuva september...2 osv.
Finessen med november är ju att du kommer ytterligare en månad närmare nästa vår och sommar.
Dessutom har du ju så länge du är kvar i november en viss respit innan juleländet kommer.
Du har väl redan köpt alla julklappar som förväntas?
Jasså inte?
Men var lugn, du är ju bara inne i november än.
:-)

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Göran

19 november 2012 22:21

Du har en poäng, det medger jag. Men samtidigt känns ditt försvar av innevarande hatmånad lite som Sveriges förenade morsors motton; "Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder" eller "Man ska sluta festen/leken när det är som roligast".
Julklappar har jag i stort sett slutat köpa, det är ingen som blir nöjd ändå. Jag ger mina barn en slant var så får de köpa det de vill ha istället.
Så jag vidhåller att November kan dra åt h-e!

 
Gubbfan

Gubbfan

20 november 2012 19:48

Men man måste ju på något sätt intala sig att man kan stå ut med november.
Kan du hitta på något bättre försvar så är jag tacksam.
Det är inte så lätt att försvara november.

Så det där om att ge barnen en slant till jul:
Sluta genast!
De är de som skall betala dig!
Utan dig hade de inte funnits!
Det är ju en present som de förhoppningsvis har glädje av hela livet.
Så förutom en massa kluckande julklappar bör de förse dig med generösa inbetalningar till något konto varifrån du kan hämta pengar till din överlevnad efter pensioneringen.
Den vanliga pensionen kommer att bli både sen och liten.
:-)

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Göran

20 november 2012 20:31

Now you´re talking, som de säger i amerikanske filmer. Ska genast vidarebefodra buskapet till "arvingarna"!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Av Göran - Torsdag 11 april 11:59

Det här blir mitt  sista inlägg som tar upp religioner. För den här gången, åtminstone! Möjligen återkommer jag till ämnet nån gång i framtiden, det får vi se. Jag vill vara tydlig med att jag inte missunnar någon deras tro. Eller att jag tycker ...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards