Direktlänk till inlägg 1 december 2012

Om simultanförmåga, snöstorm och hiss-spöket

Av Göran - 1 december 2012 07:25

Har suttit en stund och skummat genom egna gamla inlägg och kan konstatera att jag visst bara bloggar när jag har tvättstugan. Så då måste jag väl visa mig själv att jag kan blogga utan att tvätta samtidigt.

Eller är det så att jag bloggar under tvättiden för att bevisa att män visst kan göra två saker samtidigt. För det kan vi!

Även om jag aldrig skulle fixa det som vissa damer kan - att se på TV, sticka och läsa en veckotidning samtidigt som de för ett samtal med en annan människa. Det kunde i alla fall min moster då jag var barn.

Men lite simultanförmåga har ju även vi. Ni, tjejer, ska inte inbilla er att ni har nån ensamrätt på det!

De flesta män jag känner kan t.ex obehindrat klia sig i skrevet samtidigt som de för ett vettigt resonemang i telefonen. Vi kan se på sport i TV och dricka öl samtidigt helt utan problem.

Däremot är det inte många av oss som klarar att t.ex hålla full koll på ungarna samtidigt som en hockeymatch pågår i dumburken. Eller att höra vad frun/sambon/morsan säger under nämnda match.

Men vi kan som sagt blogga samtidigt som vi både tvättar och torkar kläder, handdukar och lakan.

Idag är det nån annan som roar sig i tvättstugan för jag hörde nyss centrifugen från tidig järnålder slamra rakt under rummet där jag sitter.

Dagen ska annars ägnas åt lite plock i mitt hem. Jag ska hämta upp alla mina lådor med jul- och adventsgrejor, gå igenom rubbet och kasta allt som är trasigt. Förhoppningsvis hittar jag två elektriska ljusstakar och en adventsstjärna som fungerar och i så fall ska jag koppla in dem i skymningen.

D.v.s en kort stund efter gryningen. För nu är det verkligen mörkrets tid! Tack och lov är det snöstorm ute så det blir ju i alla fall lite ljusare. Och som tur är så dröjer det ju bara c:a tre veckor nu innan det börjar gå åt andra hållet och dagarna bli längre igen. Jag har sista lediga dagen idag men den kommande arbetsperioden blir bara två dagskift lång. Jag har tagit ut s.k livsarbetstid på första natten och den andra skulle jag ändå inte jobba eftersom jag ska på skyddskommitté på dagen efter. Och efter nästa ledighet så är det bara 4 skift innan vi åter får en 14 dagar lång vila. Över jul och allt! Börjar igen dagen före nyårsafton.

Fast det där är ju lite på gott och ont. Visst kan det vara trevligt att vara ledig över jul men det är ganska trevligt att få några tusenlappar extra på januarilönen också p.g.a storhelgstillägget.

Har ni föresten sett klickmonstret på Youtube? Jag talar om.... (se länk nedan)

http://www.youtube.com/watch?v=7N5OhNplEd4&feature=g-logo

Min huvudskyddsombudskollega visade den för mig i förrgår och visst skrattade jag. Men.... Får man verkligen skrämma folk sådär? Jag menar, tänk om nån av hissåkarna har svagt hjärta! Och helt enkelt får hjärtsnörp av chocken och dör! Det kan de ju inte veta, de där som hittade på det.

Jag undrar också lite över hur de kunde få ett barn att spela spökrollen så bra. Eller är det en småväxt vuxen?

Frågor, frågor! Som väl aldrig kommer att få nåt svar...

Nu säger min ansenliga mage att den vill ha frukost så jag går väl till köket och kollar vad som finns av kulinariska begivenheter. En rostad macka med skinka och tomat borde jag kunna fixa i alla fall.

Så jag bjuder er farväl för denna gång, vördade ordbrukare, och tillönskar alla i hela världen en underbar lördag i Boxholm, Finnerödja, Visingsö och Jukkasjärvi. Eller var du nu väljer att framleva dina dagar.


 
 
Gubbfan

Gubbfan

1 december 2012 10:04

Tja, det var ju en underlig filmsnutt.
Men jag undrar varför ingen började prata med barnet.
Eller är folk så rädda för spöken och diverse underligheter?
Är folk så hjärntvättade av schamaner, präster, mullor etc?

F.ö hoppas jag att du hittar ditt adventspynt.
Har just gjort en paus dammandet i fönstren och makandet på blomkrukor så det blir plats för allt som man plockar fram.
När jag kikar i kartongerna där det ligger och inser att jag brukar få fram det mesta inser jag varför jag dröjer så länge med att plocka bort julen. Det blir ett himla jobb att plocka undan skräpet sedan.
Ha en lugn helg och ge dig inte ut i snöyran.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Göran

1 december 2012 10:31

I många länder är folk mycket mer benägna att tro på andar och spöken än hos oss. En arbetskompis är gif med en thailändska och han blev tvungen att sälja sitt hus som låg lite för sig själv för hon vågade inte bo där av rädsla för spöken. Själv hävdar jag att man inte är så säker nånstans som mitt i skogen!

 
Gubbfan

Gubbfan

1 december 2012 11:33

Själv bor jag ju mitt i skogen och jag brukar då inte se andra spöken en den där fulingen som glor på mig från spegeln på mornarna. (Fast min fru menar att det mer ser ut som en trollgubbe) Jo så hör jag ju hur det går i huset när det bara är jag som är mer fysiskt hemma. Men det senare är nog mest hörselminnen som rotar runt i huvudet på gubben.
Fast för gästande barn brukar jag berätta att de inte skall vara rädda om de ser någon äldre man gå runt och letar där vi har vårt vardagsrum. Ungefär där låg det en vedbod förr och jag brukar förklara att det nog bara är August Larsson som letar efter vedboden. Han levde och bodde här för länge sedan.
Antagligen trivs han inte bland alla hell-örade ortsbor uppe på kyrkogården.
Men spöken, nej inte här.
Bara minnen som spökar.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards