Direktlänk till inlägg 29 september 2013

Nära nu

Av Göran - 29 september 2013 14:54

Det är nära nu! Ett enda sketet nattskift på tolv timmar skiljer mig nu från 14 dagars ledighet. Om drygt två timmar sätter jag mig bakom ratten för att transportera matväskan och min kropp till "gruvan" och skiftlag 65;s sista nattskift innan långa ledigheten. Mina arbetsuppgifter ikväll består av truckkörning eller möjligen sidolastare. Det kvittar vilket egentligen eftersom båda dessa fordon är utrustade med radio och fungerande luftkonditionering.

Natten till  idag var en av de lugnaste i hela min karriär, jag gjorde inte många knop ska ärligt sägas. Ändå gjorde jag vad företaget betalar mig för, skötte om 40 st elektrolysugnar som under mitt överinseende tillsammans bör ha producerat i runda slängar 22 ton rykande het aluminum på dessa tolv timmar. Och jag hade sån tur denna gång att det skedde nästan helt utan ansträngning från min sida. Nåmnda ugnar skötte sig själva nästan helt och hållet och uppförde sig exemplariskt. Inte är det vanligt men det händer då och då.

Jag gillar såna arbetsdagar. Jo, för endast såna dagar kan jag känna mig välbetald. D.v.s om jag ställer lönen i relation till arbetsinsatsen. Ju mindre jag svettas och pustar desto bättre betalt är det ju per förbrukad mängd energi ur min kropp. Kommande natt blir garanterat lite mer ansträngande men mödan består mest i att vrida på en ratt, dra i en spak, trampa på gaspedalen samt att hålla mig vaken. Det sistnämnda kan vara nog så svårt.

Och imorgon bitti då jag går därifrån är det alltså två hela veckor tills jag behöver dra på mig arbetskläderna nästa gång. Jag ska visserligen dit minst tre gånger men då för att delta i möten och då slipper man ju byta om från topp till tå så det räknas liksom inte riktigt.

Sommaren har definintivt tagit ner skylten nu, i torsdags morse då jag började jobba var det frost på bilrutorna. Minns inte när jag senast behövde använda isskrapa i september. Om det ens har hänt.

Så nu är det bara att försöka njuta av det lilla som barmarksperioden har kvar att erbjuda innan nejden bäddas in i en halv till en meter snö och polarkylan biter en om man vågar sticka näsan utanför dörren. Det lär bli en eller annan tur till mina hemliga platser i skogarna runt gränsen mellan Medelpad och Hälsingland och samla ihop lite mer trattisar så man kan njuta av dessa under kalla mörka vinterdagar.

Sen tänkte jag bjuda er på en länk till en bloggkollega. Nej, föresten, det känns förmätet att kalla mig kollega med en skribent som han. Så vi säger att ni får en länk till en blogg jag gillar.

Jag har tidigare berättat här att jag lånat ordet "ordbrukare" av min favoritkåsör i AB på 80-talet, Åke Cato (känd även från Nöjesmassakern m.m.) För en tid sen googlade jag hans namn och upptäckte att han har en blogg som är aktiv och som jag sen dess regelbundet läser med nöje. Så varsågod; http://acato.wordpress.com/

Jag tackar härmed Åke C för ordet ordbrukare som jag brukar kalla min läsekrets. Ett annat sånt där Cato-ord är "Bokstavsskötare". Och det skulle väl kanske vara jag då... Eller?

Nåväl, nämnda samling läsare tillönskas härmed en angenäm fortsättning av denna kommunalgrå söndag. Själv ska jag ta mig nåt lätt att äta eftersom vi ska käka hämtmat på jobbet framåt niotiden ikväll. Asiatiskt, tror jag att det blir den här gången. (Typ; "Fyra små råttor" eller nåt)

Sköt om er i Laxå, Gäddede, Eslöv och Tanumshede. Eller var ni nu råkar bo.


 
 
Gubbfan

Gubbfan

29 september 2013 20:24

Jag får verkligen tacka för länken till Åke Cato.
Jag höll på att skriva: Man får verkligen.... men eftersom jag en kort stund innan läst om detta man istället för jag på en av Catos betraktelser besinnade jag mig.
Men tack för länken i alla fall
Den har berett mig stort nöje eller vad nu V-gurra egentligen sa.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Av Göran - Torsdag 11 april 11:59

Det här blir mitt  sista inlägg som tar upp religioner. För den här gången, åtminstone! Möjligen återkommer jag till ämnet nån gång i framtiden, det får vi se. Jag vill vara tydlig med att jag inte missunnar någon deras tro. Eller att jag tycker ...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards