Direktlänk till inlägg 12 november 2013

Om stort och smått i ankdammen och världen

Av Göran - 12 november 2013 10:36

Sista lediga dagen har inletts med lite studier av nyhetsflödet och till min förvåning rankar kvällsdrakarna ändå naturkatastrofen i Filippinerna högre än fotbolsgalan. Det fruktansvärda som hänt dörnere på andra sidan jorden borde göra oss alla ödmjuka och tacksamma att vi bor där vi bor. Dagmar, Gudrun och vad allt våra små fjuttoväder hetat bleknar ju ner till trams mot denna katastrof. Jag har hjälpt till ekonomiskt med det lilla jag kan och jag rekommenderar er alla att kosta på er ett hjälp-sms för 50 kronor åtminstone. Ni kanske räddar någons liv och då är det väl värt det?

Fotbollsgalan tittade jag förstås på och reagerade ungefär som flera av de aktiva spelarna och många andra på två saker. Supermodellen Caroline Winbergs misslyckade skämt om hur modeller och fotbollsspelare är lika eftersom de peakar sina karriärer väldigt tidigt och får "ligga" lite som de vill.

Det hade varit roligare om hon drivit lite med fördomarna mot dessa båda yrkesgrupper istället. Typ...; "Vi liknar ju varandra för alla vet ju att både modeller och fotbollsspelare är korkade och använder kroppen eller fötterna eftersom vi inte kan använda huvudet." Eller nåt annat i den stilen.

Men inte tycker jag att det är så mycket att bli upprörd över. Värre var väl att fotbollsförbundet gav Anders Svensson en bil för att han slagit rekordet i antal spelade landskamper. Inte missunnar jag honom en bil men ska han ha en så ska väl  damernas rekordinnehavare Therese Sjögran (som dessutom gjort ännu fler landskamper än Svensson) ha minst en bil, hon också.

Nej, fotbollstjejer, fast vi kommit  en bit närmare jämställdhet både inom idrotten och på annat håll så har ni en lång väg att vandra. Positivt dock att man numera säger herrfotboll och damfotboll. För bara ett par år sedan talade man även på denna gala om fotboll och damfotboll. Som om damernas fotboll var en annan sport.

Och Zlatan fick guldbollen förstås. Igen! Ja, vem annars? Om han så blir två klasser sämre under nästa år kommer ändå ingen svensk i närheten av honom. Ingen annan är aktuell så länge han håller den klass han gör. Så räkna med att det blir säkert både den åttonde och nionde raka guldbollen till detta fenomen från Rosengård.

Där ser ni SD;are vad bra det är med invandring! Hade inte Zlatans föräldrar flytt hit hade han aldrig blivit svensk och då hade vårt landslag inte haft chansen kvar att ta oss till VM i Brasilien nästa sommar. Det lovar jag!

Det finns fler exempel inom andra idrotter och även givetvis utanför idrotten också. Så inga fler tårtor på Åkesson eller andra SD;are nu. Nu är det dags att övriga partiers företrädare bekämpar dem från talarstolarna istället. Det är dags att ni tar debatten med dem nu för där förlorar de. Säkert som amen i kyrkan!

November tragglar på och snart har halva gått. Jag börjar jobba imorgon bitti och då nästa skiftcykel slutar på söndag morgon står jag där med 14 dagars ledighet igen. Baksidan med sexskiftsarbete, långa ledigheter i november eller januari då man egentligenlika gärna kunde jobbat med tanke på klimatet.

Därmed avslutas dagens svammelstund med en önskan om fred på jorden och ett gott liv till alla. Inte minst mina trogna ordbrukare världen över. I stad och på landet, i koja eller slott. Ha det!

 
 
Lena

Lena

12 november 2013 11:22

Så sant, så sant. Jag blev också lite upprörd över skillnaden man gjorde mellan Svensson och Sjögran. Kan också fascineras över hur oändligt tråkigt folk såg ut att ha...inte drog man på mun speciellt mycket eller applåderades speciellt hjärtligt då nån fick pris...förutom Zlatan då. anser nog att alla pristagare förtjänade bättre....inget lag är bara en spelare, eller hur?

/ Lena

http://www.mortuta.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 24 april 13:19

Onsdag. Mitt i veckan. Lill-lördag. Eller pig-lördag som några kallar det. Och äntligen har vi fått lite mer än enstaka plusgrader här på Sveriges midja. Efter 3-4 frostnätter och bara en eller två grader över noll om dagarna känns det skönt att slip...

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards