Direktlänk till inlägg 8 januari 2014

Grattis på femårsdagen

Av Göran - 8 januari 2014 09:12

Ingen vet ännu hur gammal en blogg kan bli. Den här fyller, mot alla odds, fem år idag. Och i likhet med de flesta privatdrivna bloggar gör den väl knappast någon människa lyckligare. Men den finns ändå och har så gjort i hela fem år nu. Och när jag ser tillbaka har jag nog inte påverkat skeendet i världen så värst mycket med den.

Men några minnen sticker ändå ut från dessa fem år. Det kanske tydligaste av dem alla var då jag blev kommenterad av någon som kallade sig "småbloggskommentatorn". I en kommentar till ett inlägg jag skrev för flera år sen berättade hon att hon skrivit om mig i sin blogg och när jag klickade på länken dit fick jag se att hon gjorde sig rolig över att jag skrivit att jag arbetat på första maj. Hon hängde upp sig på att jag använde ordet "arbete" fast jag "bara" ägnat mig åt att vaxa min bil.

Den kvinnan har antagligen själv aldrig vaxat och polerat en gammal SAAB 9000 för hand för om man har det så vet man att det är ett hårt arbete även om ingen betalar en för det. Och mycket riktigt så är hennes blogg också nedlagd medan den här lever och andas i högönskelig välmåga.

För nåt år sen önskade jag gott nytt år till alla i hela världen och valde ut några exempel som jag riktade en särskild hälsning till. Bl.a till Telia med en önskan att de skulle klara av att korta ner sina telefonköer till kanske 20-30 minuter eller så. Då fick jag också svar i kommetarsrutan från en som åtminstone sa sig arbeta för Telia.

Inte vet jag nu om de tog till sig så värst mycket av min kritik. Jag tycker fortfarande att man får vänta alldeles för länge i luren om man, till äventyrs, skulle våga sig på att försöka kontakta dem.

Men det gäller förstås nästan alla företag och myndigheter idag. Man ringer nåt callcenter i Tärendö, Bromölla, Åkers Styckebruk eller Hjo och får undantagslöst veta att "just-nu-är-det-många-som-ringer-till-oss-men-vi-besvarar-ditt- samtal-så-snart-vi-kan". Och nästan lika undantagslöst kan de inte det på en herrans massa minuter.

Men för att hålla oss vid gott mod skickar de regelbundet ut ett uppmuntrande "du-behåller-din-plats-i-kön" för att vi inte ska ge upp och gå och pinka eller koka förmiddagskaffe eller annat som är trevligare än att sitta med luren mot örat tills nämnda öra domnar bort.

Sånt har jag ägnat spaltmeter åt i bloggen liksom häcklande av diverse misshagliga politiker och deras dumheter.

Och ungefär så lär det fortsätta blandat med en och annan fundering kring livets riktigt stora frågor som hockey och fotboll och lite annan sport.

Och precis som vanligt blir jag glad åt kommentarer. Så skriv gärna en rad och tyck om eller tyck illa om, vilket som passar dig bäst om du råkat läsa här.

Tvättstugan kallar nu, som så ofta då jag får för mig att pränta ner oväsentligheter här. Därför tackar jag för dessa fem år och hoppas att jag fortfarande lever, andas och bloggar om fem år till. I så fall lovar jag att skriva ett nytt inlägg då, som allra senast. Men risken är stor att det sker långt tidigare än så nästa gång.

Till dess - sköt om er, kära ordbrukare i Skebokvarn, Nykroppa, Sangis och Ramlösa. Vi ses! När andan faller på...

 
 
Gubbfan

Gubbfan

10 januari 2014 17:45

Den där damen du nämnde borde lära sig att det är skillnad på arbete och lönearbete.

Sådana stolleprov som att vaxa bilen är verkligen ett arbete. Tyvärr får man inte betalt i penningar för det. Och ont i armar och rygg kan väl inte kallas för lön?
Så du får väl låta bilen förfalla eller hota barnen med att du skall försnilla deras kommande arv på att lämna in bilen till vaxning om de inte vaxar den åt dig. Fast det är väl bara en dum dröm om att den yngre generationen skulle få för sig att vaxa en gammal pappas bil.



http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Göran

10 januari 2014 17:51

Ja, NÅN måtta får det ju vara på fantasierna. Det allra mest intressanta tyckte jag annars var att någon tagit som sin livsuppgift att kommentera vanligt folks bloggar. Och därigenom liksom upphöjt sig själv till domare över oss vanliga vardagsgbloggare. Eller också trodde hon att hon fyllde nån sorts funktion med att tillrättavisa oss angående ordval, stavning och annat.
Det finns många lustiga djur i vår herres hage!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards