Direktlänk till inlägg 2 oktober 2014

Kalops, blomkålsmos och Loch Lomond

Av Göran - 2 oktober 2014 21:12

LCHF-andet fortsätter att fungera även om takten på viktnedgång bromsats upp en aning. Och då jag konsulterar en av vår tids nya gudar (internet) och söker orsaken får jag till min stora förvåning veta att det antagligen beror på att jag ätit för litefett och lite för mycket protein. För jag har då inte "syndat" med kolhydraterna. Inget bröd, pasta, ris eller ens potatis och dessutom har jag och sonen tränat duktigt de senaste två veckorna.

Vi har regelbundet besökt gratisgymmet på min arbetsplats som får brukas av anställda och våra familjer. Tio pass har det blivit på lite mer än två veckor och jag har ökat min träningsmängd lite i taget. Första gången var jag andfådd och svettig redan efter fem minuter på gåbandet. Samma band som jag numera går på i nästan en halvtimme och dessutom i betydligt snabbare takt. Jag har ökat både farten och tiden stegvis.

Sen har man ju alltid hört att när man väl kommer igång med träning och motion blir det som ett gift, nåt man inte kan/vill vara utan. Och jag känner redan att jag är på väg att bli beroende.

Men så var det ju det där med fettet...

Jag lagade min egen absoluta favoriträtt idag - kalops. Brynte naturligtvis både kött och lök i riklig mängd smör.

De båda hemmaboende avkommorna fick förstås potatis till den medan jag gjorde blomkålsmos till mig själv. Givetvis med en rejäl klick riktigt smör och en hel del grädde.

Om du aldrig ätit blomkålsmos rekommenderar jag varmt att du prövar det. Koka blomkålen mjuk i saltat vatten och finfördela den sen med en stavmixer. Tillsätt en klick riktigt smör och lite grädde. Salta och peppra och rör om, sen är det klart att avnjutas. Enligt min mening t.o.m mycket godare än hemlagat potatismos!

Det passade perfekt till min hemlagade kalops (Den kan ni f.ö också få recept på om ni skulle vilja) och jag saknade inte potatisen alls.

Träning blir det imorgon, vi hade vilodag idag. Och faktiskt så längtar jag redan efter att få svettas lite.

Imorgon fyller också min kära syster 29 år för trettiofjärde gången - hon blir nämligen aldrig äldre än så enligt hennes egen utsago. Lite märkligt att sju år efter hennes första 29-årsdag blev jag alltså äldre än min egen storasyster. Men säger hon att det är så... Ja, då är det väl så! Man ska inte ifrågasätta storasyster.

Så morgondagen får väl ägnas åt att fixa nån sorts present åt henne. Vad det kan tänkas bli vet jag inte men det brukar lösa sig. Eventuellt köper jag en korg nånstans och fyller den med ät- och drickbarheter.

Eller om någon av mina trogna ordbrukare har nåt tips vad man ger en tjej som fyller 63 (Schhhh, säg inte till henne att jag sa 63!) så får ni gärna skriva som en kommentar!

Ibland när andan faller på så avnjuter jag gärna en liten whisky på kvällen. Och ikväll är en sån kväll. Så om någon whiskylover råkar läsa så rekommenderas härmed Kapten Haddocks (han i Tintinböckerna) favoritwhisky Loch Lomond. Billig för att vara single malt, bara 279 kronor och absolut njutbar. Tipset bjuder jag på.

Och medan ni dricker den kan ni ju alltid sjunga den gamla fina "On the bonny, bonny banks of Loch Lomond" och tänka lite på Kapten Haddock.

Därmed känner jag att det är dags att runda av för idag. Sov gott i slott och koja i Lennhovda, Kaunisvaara, Skärplinge, Värmlands Brattfors och Garphyttan.

Som en bumerang kommer jag tillbaka. Förr eller senare. Jag kommer ALLTID tillbaka. På gott och ont...


 
 
Kicki

Kicki

3 oktober 2014 09:15

Hej!
Kul att du hittade min blogg och kommenterade mina svampinlägg.
Jag har svarat på dina inlägg där.

http://www.travarenskennel.bloggplatsen.se

 
Maria

Maria

4 oktober 2014 22:22

älskar blomkålsmos .... älskar whiskey ... min favorit är Laphroaig :)

http://mariatafvelin.bloggplatsen.se

Göran

5 oktober 2014 00:00

Jodå, duger den också. Lite rökigare och... Lite dyrare, förstås

 
gun

gun

6 oktober 2014 13:28

whiskeyn hoppar jag allt... inget för mig.
Ska prova ditt blomkålsmos någon dag fram över.
Tror nog din syster blir glad över en korg med smått och gott i.
gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

 
Christina

Christina

29 oktober 2014 14:04

Tack för att du kikar in hos mig. Supertrevligt :) Det där med fettet är lite joxigt att få ihop tycker jag, mindre protein och mer fett. Får se om vi får ihop det. Blomkålsmos är jättegott, har du provat broccolimos? det är snäppet godare.
Ha en bra dag

Christina

http://www.baranaturligt.bloggplatsen.se

Göran

29 oktober 2014 14:28

Nej inte ännu men det ska jag absolut testa för jag gillar verkligen broccoli. Vet att en del också gör mos av både-och. Hälften av varje! Skall testas snarast!
Vad gäller fettet är det svårt eftersom vi är itutade att undvika fett. Det strider liksom mot vad vi hört i hela livet.
Men leta upp "fettdoktorn" Annika Dahlqvists blogg eller intervjun med henne som också finns att se på nätet. Jag har träffat henne personligen flera gånger eftersom hon bor i samma trakter och är läkare och jag har stort förtroende för henne.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards