Direktlänk till inlägg 10 oktober 2014

Znälla Zlatan, zluta aldrig med fotboll!

Av Göran - 10 oktober 2014 07:26

Visst bar de sedvanliga blå byxor och gula tröjor, våra svenska fotbollshjältar, igår kväll i kvalmatchen mot Ryssland. Men den färg spelet, matchen och prestationen i stort fick mig att associera till var ändå beige!

En beige match, beige prestation av de flesta svenskar mot ett bra ryskt landslag. Och mot den bakgrunden är jag inte besviken över "bara" en poäng utan glad och tacksam för just den enda lilla poäng de lyckades knipa.

Tänk så mediokert vårt blågula reprpesenatationslag blir så fort "Number One" inte är med! Ja, just precis, jag talar förstås om Zlatan. Som fenomenet invandring skänkt till vår mörka och kalla avkrok av världen.

På jobbet häromnatten pratade jag med några andra sportnördar om den numera legendariska VM-turneringen 1994 som gav Sverige en bronsmedalj. Vi funderade länge men ingen av oss kunde komma på en enda spelare från dagens landslag, förutom just Zlatan, som skulle ha platsat i det laget.

Vi är alltså ingen stormakt inom världens största idrott utan en högst medioker aktör även med europeiska mått. Vi måste nog ner i skandinaviska mått för att placera oss bland de tre bästa. Jo, fortfarande är väl ändå både Finland och Island en nivå eller två under oss. Danmark är bättre och Norge ungefär jämnbra, de slår oss om de har en bra dag och vi en dålig.

Såvida inte "Mr Z" är på plan förstås. Då sopar vi banan med Island och Finland och slår också Norge. Mot danskarna blir det tuffare men vi har ändå chansen med Ibrahimovich i laget.

Så hur ska det gå för lilla Sverige när "den störste" lägger skorna i gympapåsen och knyter ihop den för gott om några år? Han har ju faktiskt fyllt 33 vilket är en aktningsvärd ålder för en aktiv fotbollsgud.

Nästa EM spelas sommaren 2016 och då kanske han är med (om vi tar oss dit) men när nästa VM går av stapeln 2018 är Zlatan 37 och då är det tveksamt om han fortfarande spelar. Eller är lika bra...

Vi har ju visserligen sett Kameruns stora hjälte, Roger Milla, som själv inte ens säkert visste hur gammal han var inför VM 1990. Man trodde att han var ungefär 38 men ingen visste säkert. Han blev först inte ens uttagen av förbundskaptenen det året. Men då reagerade landets president! Han kallade till sig förbundskaptenen och sa till honom att om inte Milla togs med i laget så kunde han skaffa sig ett annat jobb.

Så Milla kom med. Fastän han inte orkade spela i 90 minuter utan slängdes in som avbytare med ungefär 20 minuter kvar i varje match. Men mål gjorde han och jättesuccé världen över.

Utan honom har Kamerun haft svårt att skrälla på samma sätt. Precis så tror jag att det blir för oss den dag Zlatan slutar. Tror alltså inte, som exlandslagsmannen Anders Svensson, att Sveriges landslag blir bättre då.

Så.... Snälla Zlatan, sluta aldrig! Jag vill aldrig mer se ett svenskt landslag utan dig!

 
 
wiper

wiper

10 oktober 2014 14:39

Tack för din kommentar som jag svarat på. Kul att få reda på om gatorna och att du går på dessa gator varje dag. Jag flyttade från Sundsvall 1975 men har rest tillbaka många gånger, men nu har jag inte varit tillbaka sen 2007.

Ha en skön dag
Hälsning
Malin

http://wiper.bloggplatsen.se

Göran

10 oktober 2014 14:43

Nja, jag går inte där numera. Det var då jag gick i skolan i början av 70-talet. Jag bodde då på Östermalm, mindre än en km från dig.
Men fortfarande kan jag kvarteren däromkring som min egen ficka, ungefär. Det finns inte en gata eller gränd på Öster- och Södermalm som jag inte har gått eller cyklat på.
Idag bor jag en bit utanför sta´n, vid södra infarten och går här istället.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards