Direktlänk till inlägg 10 november 2014

Stackars Jimmie

Av Göran - 10 november 2014 10:23

Tja, eftersom jag nu ändå sitter vid tangentbordet och inte orkar så mycket annat så... börjar jag väl på ännu ett inlägg. Sen får vi väl se om det blir nåt eller om jag refuserar mig själv. För ni ska veta att det händer emellanåt att jag raderar inlägg innan de publiceras. Så... du som vet var nivån brukar ligga i denna blygsamma skriftsamling förstår ju hur uselt det är då jag inte ens själv godkänner min egen text.

Funderar lite över medias fortsatta jakt på SD och deras sjukskrivne partiledare Åkesson. Han har visst "gått in i väggen", har jag förstått. Och är sjukskriven på obestämd tid.

Därför börjar våra största skvallerblaskor att spekulera kring hans eventuella efterträdare. Och på sociala medier ägnar sig diverse kändisar åt att ifrågasätta Åkessons grad av sjukdom.

Du som läser här regelbundet vet att jag inte är någon vän av Åkessons parti eller dess sympatisörer. Men lika fullt hävdar jag med bestämdhet att Jimmie Åkesson också är människa. Med samma rättigheter och skyldigheter som oss alla. Ingen vill bli ifrågasatt om man säger att man är sjuk, inte ens han. Ingen SKA heller ifrågasättas så länge man inte har en dokumenterad historia av att sjukskriva sig för att bara slippa gå till jobbet. Min arbetsgivare, liksom de flesta, brukar reagera då någon har flera sjuktillfällen på kort tid och ytterst kan de kräva läkarintyg från första sjukdagen. Den rätten har inte svenska folket att utkräva av våra folkvalda, vi får helt enkelt lita på att de är sjuka om de säger att de är det.

Expressen spekulerar friskt kring vem som ska efterträda J.Å utifall han inte kommer tillbaka. Men jag kan inte säga att jag bryr mig nämnvärt, tror knappast att det spelar någon roll vem som leder partiet så länge rasister och främlingsfientliga ser dem som sin väg att stoppa invandringen och helst också kasta ut de utlandsfödda som redan bor här. Egentligen är det märkligt att de tydligen fortsätter växa TROTS att partiledningen är så tydliga med att uttalade rasister kastas ut ur partiet. För det är just människor med såna åsikter som sällar sig till dem.

Kort sagt; Det kryllar av rassar och nynazister i SD TROTS att ledningen offentligt fördömer rasism och fascism.

"Är´n´te kônstut?"

Och ändå tar jag Åkesson liksom litegrann i försvar! Ja, för också han är människa och som sådan lika mycket värd som vem som helst. Inte mer, men inte mindre heller!

Därför bör vi också nöja oss med att han säger att han är sjuk och inte ifrågasätta det.

Jag hoppas alltså att människan Jimmie Åkesson blir frisk snart samtidigt som jag hoppas att hans parti och de åsikter de representerar (fast de säger att de inte gör det) marginaliseras så till den milda grad att de inte ens blir mätbara av SIFO och de andra. För jag vill INTE ha deras Sverige!

De som tror att SD skulle skapa ett annat Sverige har helt rätt. Men de flesta SD-sympatisörer jag har pratat med verkar tro att Åkesson & c:o skulle ta oss tillbaka till sörgårdsidyllernas 60-tal ungefär. Enligt tesen "Det var bättre förr". Men det tror jag inte alls. Utan jag är säker på att med dem vid rodret skulle vårt land bli något som nästan ingen ville att det skulle bli.

Så låt oss hoppas att SD bara är en tillfällig trend som blåser över under pågående mandatperiod. Som vi har glömt om 10-15 år. Som Ny demokrati ungefär. De satt i riksdagen en mandatperiod, finns de ens idag?

Men vad människan Jimmie Åkesson beträffar så önskar jag honom ett snabbt tillfrisknande!

 
 
Maria

Maria

10 november 2014 12:30

Jag håller med dig. Även om man inte tycker att Åkesson har rätt, så måste man respektera honom som människa. Vi har åsiktsfrihet i vårt land, och det ska vi värna om.

Jo, falsk mannagrynsgröt: 1 ägg, 2 dl mjölk, en gnutta salt, 3 msk mandelmjöl och en liten gnutta fiberhusk. Snabbt, enkelt, gott :)

http://mariatafvelin.bloggplatsen.se

Göran

10 november 2014 13:19

Tack för tipset! Ska testas när jag har råd att köpa hem mandelmjöl. Har för mig att det är ganska dyrt...

 
Maria

Maria

10 november 2014 21:57

Jo, det kostar dryga 40 kr för en påse, så det är ju inte det billigaste mjölet precis. Jag ska kolla på nätet om det finns billigare nånstans.

http://mariatafvelin.bloggplatsen.se

Göran

10 november 2014 22:54

Tack! En 40-lapp är iofs inte hela världen men... För att uttrycka det lite högtravande kan man säga att min förhandenvarande finansiella situation är något ansträngd och därför vill jag inte anstränga den ytterligare för något jag lika gärna kan vänta lite med. Det kan vara lite tufft ibland att ha två "nyvuxna" barn utan egna inkomster boende hos sig. Så jag hoppas regeringen snart levererar de där jobben till ungdomar!

 
Anna

Anna

12 november 2014 11:09

Men visst är det väl en smula egendomligt! Två företeelser i höst upprör som inget annat: SD och tiggare. Alla tycker någonting om dessa "företeelser", och dom flesta tycker väldigt intensivt det, dom tycker. Intressant fenomen! Tycka vad man vill, men SD är folkvalda - in i riksdagen, riksdagen som också är folkvald men vägrar samarbeta med denna andra skara folkvalda; SD. För att deras åsikter upprör. Upprörande. . . Lika upprörande som många upplever dessa personer som bara sitter och sitter med en mugg framför sig vid affärerna. För att - dessa personer får oss att känna oss ruttna och rika - hur vi än gör månde? Alltså det är ju bara att titta åt andra hållet. Och - känna sig rutten. Eller ge en slant och känna sig rutten - för att man inte ger mer. Jag sympatiserar verkligen inte med SD's ideologi, men jag fann dess partiledare sympatisk i den enda debatt jag såg. Får han oss också att känna oss ruttna månde? Det borde han ju inte om man betänker att om han fick bestämma så skulle mängden tiggare reduceras rejält - vilket dom flesta önskar, eller kanske just därför. . . Men oavsett anledning, har han precis samma människovärde som alla andra och skall åtnjuta samma respekt som alla andra. Förutom våldtäktsmän och mördare såklart. Så vitt jag vet, är han verkligen varken det ena - eller det andra. . . Väl mött/Anna

http://kanintevaratyst.bloggo.nu

 
Zeunertz

Zeunertz

13 november 2014 09:36

Om det var bättre förr ... kanske i vissa avseenden. Men idag säger vi uttryckligen nej mot rasism, något som inte gjordes i samma utsträckningen för några år sen. Att Jimmie Åkesson är sjuk är ju trist för hans del och förmodligen ännu tristare för hans parti för jag tror knappast att dom kommer få lika många anhängare med en annan partiledare. Det kommer gissningsvis även att splittra partiet då man är oense om vem som ska efterträda Jimmie-mannen.
/M

http://zeunertz.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 24 april 13:19

Onsdag. Mitt i veckan. Lill-lördag. Eller pig-lördag som några kallar det. Och äntligen har vi fått lite mer än enstaka plusgrader här på Sveriges midja. Efter 3-4 frostnätter och bara en eller två grader över noll om dagarna känns det skönt att slip...

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards