Direktlänk till inlägg 30 november 2014

Oups, I did it again...

Av Göran - 30 november 2014 14:24

Som rubriken antyder så har jag "gjort det igen". Fast ändå inte, på sätt och vis. Jag hade ju inte valt hästarna efter eget förstånd utan lät Harry Boy hjälpa mig.

Me hjälp av slumpprogrammet lyckades jag för fjärde gången i mitt liv få sju rätt på V75 igår. Och inte nog med det. Jag köpte en s.k Harry-påse i mediumformatet för 93 kronor (som till min förvåning fanns på mitt spelkonto som jag inte använt på mer än en månad) och lyckades vinna på alla tre spelen. V75, Vinnarspel för 15 kronor samt Dagens dubbel. Totalt gav det den hisnande summan av 207 kronor. Om jag vore företagsekonom skulle jag väl anse att över 100 % avkastning inom loppet av ett dygn var ett jättebra resultat men på nåt sätt känns det ändå lite futtigt att när man väl vinner på alla tre spelen så blir det inte tillräckligt för att göra sig en glad afton på sta´n eller ens att bjuda mina barn på restaurang.

Men nej då, jag klagar inte alls. Liten vinst är bättre än förlust, såklart. Och jag satte nog dessutom ett svårslaget rekord, tror jag, om än inte i positiv bemärkelse. 153 kronor på sju rätt på V75 blir nog svårt att komma under!

Det gamla lågvattenmärket, 20 år gammalt, var 196 kronor och det var dessutom på den tiden det hette V65 och det gällde sex lopp.

Så nu väntar jag bara på att rekordet åt andra hållet ska slås. Alltså min största spelvinst. Det rekordet är från 1990 eller -91 och gav mig närapå 12 000 på dagens dubbel i Boden. På satsade 30 kronor bara så där kan man snacka om utdelning!

Första advent är det idag också och två elektriska ljusstakar lyser i mitt köksfönster. Adventsstjärnan skulle också hängas upp men det visade sig att glödlampan i den var död och jag hade ingen på reserv så jag får väl masa mig till affären och köpa en så att stjärnan också kommer upp.

"Så mycket bättre" i TV4 går mot sitt slut för denna gång och igår var den jag kände till allra minst innan (inte alls) huvudperson. Dock måste jag säga att jag gillar den där Love Antell, hans texter visar på stort samhällsengagemang.

Och det verkade igår kväll som om även Carola fått vissa insikter hon tydligen inte haft förut. Nämligen att hennes adopterade dotter löper samma risk som andra icke-arier att drabbas av den svenska rasismen. Så är det absolut. Det vet jag för den drabbar då och då mina två äldsta barn också. De är födda i Sydkorea men i mina ögon lika svenska som vem som helst. Svenska är deras förstaspråk, de har bott här från 3 månaders ålder, båda två. Men det är inget som rasister och nynazister tar nån hänsyn till. Är du inte arier så är du svartskalle i deras ögon. Och därmed lägre stående inidvid...

Jag har tidigare gjort liknelsen med ägg (bruna och vita smakar ju exakt likadant) och med hundar (svarta/bruna hundar är inte dummare än vita) så vad är det som får dessa idioter att tro att de är överlägsna någon annan p.g.a färgen på hud eller hår? Man kan fortsätta dessa liknelser hur långt som helst. T.ex  Ger vita kor bättre mjölk än bruna? Är vita katter smartare/bättre än svarta? Är vita hästar bättre än bruna/svarta?

Jag är övertygad om att t.o.m de mest inbitna rassarna inte gör nån skillnad på varken ägg eller mjölk så varför då på människor?

Nejvisst, jag VET att det handlar om okunnighet och rädsla för det man inte vet så mycket om. Men jag kan inte låta bli att raljera lite över så uppenbar dumhet.

Nu ska jag låta mina kära ordbrukare återgå till att fira första advent i den mån ni nu vill göra det i Skälderviken, Mellösa, Axmarby och Hökarängen. Härda ut - november är snart över!

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

1 december 2014 08:03

Brorsan han vann 1800 kr han på travet och bjöd på middag på hotell så jag fick också glädje av det. Man kan undra hur långt vi kommit i utvecklingen när man tittar på skinnet och tror att vi är bättre för vi är bleka. Det är så dumt så man tror inte sina öron men det finns så mycket rasister runt om oss och när tiderna blir sämre så vill många ha någon att skylla på. Det är en verkligt farlig framtid vi går emot och en omänslighet och brist på kärlek till nästan som skrämmer mig.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Göran

1 december 2014 08:36

Precis! Och än mer skrämmande är att det kryllar av sajter på nätet som syftar till att sprida hat och främlingsfientlighet. Varför inga sajter där man sprider kärlek, omtanke och respekt?
Svårt att fatta för oss som växte upp med flower power och fredsrörelser...

 
gun

gun

2 december 2014 20:33

Spel där är jag novis fattar nolla:)....
Håller med om att Loves texter är bra tänkvärda....
Hoppas du fick med dig en glödlampa hem så din stjärna kom upp.
Ha en fin kväll.
gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Torsdag 28 mars 13:42

Det moderna bondfångeriet börjar ta sig nya skepnader! Bara idag har jag anmält fyra annonser på FB där den ena utgav sig för att vara Youtubern och infuensern Joakim Lundell, alias Jockiboy, i en intervju hos Bianca Ingrosso. Man hör att det är ha...

Av Göran - Onsdag 27 mars 19:23

Måndagen och tisdagen liksom bara försvann. Och snart har väl även onsdagen följt i deras spår. Det grämer mig en aning att när jag nu äntligen hittade ett sätt att se all ishockey i hela Europa och även i Nordamerika helt gratis så är favortlaget ut...

Av Göran - Tisdag 26 mars 09:50

God Tisdagförmiddag på er, kära ordbrukare! Den här dagen började  tidigt. Redan halv fem vaknade jag utan att kunna somna om. Låg dock kvar ändå i en halvtimme innan naturen krävde uppstigning. En dusch och en kopp kaffe och sen byta lakan i sänge...

Av Göran - Fredag 22 mars 11:29

Nu är han äntligen här, mitt allra första barnbarn! Han skulle ju ha kommit igår egentligen men han tog sån tid på sig att det hann bli fredag. Lik sin pappa är han och givevis det mest fantastiska barn som någonsin fötts! Precis som ALLA barn både f...

Av Göran - Torsdag 21 mars 11:42

Jamen, det har ju liksom bllvit lite av en tradition att jag lägger ut "21/3" av och med Dan Hylander och Raj Montana Band när datumet infaller. Den har passerat 40-stecket och Dan själv fyller sjuttio i år om jag inte minns fel. Men både han och låt...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards