Alla inlägg under april 2015

Av Göran - 4 april 2015 09:58

Som rubriken på detta inlägg hette också den alldeles utmärkta dokumentär om alldeles för tidigt bortgångne Björn Afzelius som SVT sände igår kväll och som höll mig kvar i soffan fast jag egentligen tänkt krypa i säng tidigt.

En, enligt min smak, suverän artist och låtskrivare som skrev flera fantastiska sånger. Flera av texterna fick dessutom ytterligare en dimension efter att man sett programmet och fått veta lite mer om människan Björn Afzelius. Så om du gillar hans artisteri men missade porgrammet rekommenderar jag dig att se det på SVT Play på datorn. Om du inte har möjlighet att titta via digitalbox, förstås.

Påsken är över oss men inte märks det nämnvärt i mitt hem åtminstone. Dotra jobbar natt och jag börjar första dagskiftet imorgon bitti så eftersom ingen av oss bryr sig om påsken så värst så har jag varken påskris, påskgardiner eller gula borddukar med kycklingar på. Dock ska jag servera en kraftigt förenklad påskbuffé till middag idag. Lite sill, potatis och kokta ägg plus att jag ska göra en omelett med svampstuvning och steka lite prinskorv och köttbullar. Några skivor gravlax har jag också köpt och jag tror nog att det duger så.

Tidig uppstigning imorse (en kvart i fyra) eftersom dottern jobbat natt och ville komma hem. Men somna om sket sig för mig så jag har varit vaken sen dess. På gott och ont.

Ont därför att jag lär bli dödstrött redan efter middagen men gott därför att jag inte lär få några bekymmer att somna ikväll istället. VIlket är bra för jag måste upp samma tid imorgon bitti också. Och då jag kommer hem då är det ingen idé att ens försöka sova eftersom jag själv ska till jobbet strax efter klockan fem.

Så man får väl plåga sig genom dagen ändå. Det har ju gått förr så nog ska det väl gå en gång till.

Därför tillönskar jag er alla en alldeles underbar påsk i Kaunisvaara, Lenhovda, Flen och Bunkeflostrand.
Sköt om er!

Så inte nån annan måste göra det...

Av Göran - 2 april 2015 21:49

Har man inga egna glädjeämnen får man glädjas med någon annan! Det har jag gjort ikväll framför dumburken.

Började med inställningen att jag skulle "blippa" mellan semifinalmatchen Frölunda-Växjö och SHL-kvalet mellan Leksand och Malmö men det blev att jag la nästan all tid på Leksand-Malmö.

Vilken match!

Vilken fart!

Och vilken kämpaglöd hos Skånelaget!

Egentligen spelar det mig ingen roll alls om Dalarna eller Skåne spelar i högsta serien till hösten. Men som kampen utvecklade sig så gläds jag faktiskt med Malmö IF. De krigade med stort hjärta och lyckades till sist ro hem det hela.

Sen kan jag väl också känna ett visst medlidande med Leksand. Masarna kämpade också men det räckte inte.

Sorry, Leksand! Jag vet hur det känns! Been there, done that!

Vad som nu återstår av hockeysäsongen 2014-2015 är semifinalerna och finalen. Och jag måste säga att jag har svårt att se vem som ska kunna rubba Skellefteå. De leder sin semi med 3-0 och behöver bara en seger till för att vara i final.

Där möter de antingen Växjö eller Frölunda. I nuläget är det smålänningarna som har momentum (som det ju så vackert heter nuförtiden) genom ledning i sin semifinalserie. Men något säger mig ändå att det nog, trots allt, blir Frölunda som kommer att dra längsta strået i den matchen.

Men... varken Växjö eller Frölunda lär kunna rubba lagmaskinen från Västerbotten som trots spelartapp ändå dominerat svensk hockey även denna vinter.

Så mitt lekmannamässiga expert-tips blir att Skellefteå vinner hockey-guldet. Som vanligt!

Dagen som gått har ägnats åt loppisbesök (Erikshjälpen) där jag kom över fyra vinglas likadana som mina "vardags-vinglas" för den facila summan av 6 kr/glaset och fyra konjakskupor för en femma per styck.

44 kronor förslösades alltså på onödigheter men det hade jag väl råd med efter att ha satsat 30 kronor på Dagens Dubbel och vunnit etthundratrettio!

Tacos ville dottern ha till middag och så blev det också. Fast jag tagit fram torsk ur frysen som jag tänkt steka men den äter vi imorgon istället. Stekt torsk med remouladsås går minsann inte av för hackor, det heller!

Min kära SAAB står åter på sin parkeringsplats efter verkstadsbesöket och imorse såg jag att verkstaden åtgärdat en sak till som jag inte bett om...

För kanske 2-3 månader sedan råkade jag ut för en incident på väg hem från jobbet. En annan bilist hade en annan åsikt än jag om vad som gäller när man kör in i en rondell. Jag var helt klart först in i rondellen men min motpart sket i det och lät mig tvärnita eftersom han/hon gasade på och körde genom rondellen mitt framför näsan på mig. Så nära framför näsan, dessutom, att han/hon törnade emot fronten på min bil. Vilket medförde att min främre registreringsskylt lossnade och dessutom skadades så jag måste beställa en ny.

Denna skylt monterades trots att skylthållaren var lite för liten. Men idag såg jag att verkstaden hade bytt ut den och ersatt den gamla med en som hade deras firmanamn tryckt på sig. Får man göra så, egentligen?
Får man fästa reklam på annans egendom utan att be om lov? Det undrar jag....

Men... Som sagt så var den gamla fästplåten trasig och den nya nummerplåten kunde säkert ha fallit av när som helst så... Vem bryr sig! Att göra lite gratisreklam har väl ingen dött av... Eller?

Skärtorsdagen är snart tll ända och jag drar mig till minnes att något av mina barn en gång frågade mig varför det heter "Stjärt-torsdag". Vilket jag förstås genast talade om att det INTE heter. Utan SKÄR-torsdag.

Där "Skär" har samma betydelse som i begreppet "skärselden". D.v.s den renande elden.

Skärtorsdag var förr dagen då man renade sin kropp inför påsken, tvättade sig alltså. Det har jag nu inte gjort idag så jag hoppas att gudarna har överseende om jag duschar imorgon istället.

Då är det långfredag och det kan jag säga direkt att dagens ungdom inte fattar ett skit av. På MIN tid så gjorde långfredagen jävlaranamma skäl för sitt namn. Ingenting, och jag menar verkligen INGENTING, var öppet.

Butiker, kiosker, bensinmackar... Ja, ALLT var stängt på den tiden jag växte upp! Biograferna också! Och TV, de två kanaler vi nu hade, visade bara sorgliga saker.

Så... ha en härlig långfredag och gläd dig åt att det inte längre är förbjudet att vara glad på den dagen. Men ni kan ju förstås vara liiite återhålsamma... Tänk på att det var dagen då Jesus dog på korset! Om inte bibeln ljuger...



Av Göran - 1 april 2015 09:48

Ångestdag idag... Nejdå, jag överdriver förstås. Men ångest light kan man nog ändå säga att jag känner. Imorse körde jag min kära gamla SAAB till min lokala bilverkstad och nu väntar jag på domen.

Jag har vetat rätt länge att något var fel men intalat mig själv att... Det kanske "går till sig" av sig själv.

Strutsbeteende? Javisst! Självbedrägeri så att det skriker om det. För jag VET ju innerst inne att när man märker små skavanker på sin bil så blir det så småningom värre. Och till sist brakar det ihop totalt. Inget lagar sig självt!

Men problemen har varigt sporadiskt återkommande och yttrat sig så att bilen någon gång då och då vägrat starta med varm motor. Kallstart har funkat för jämnan så det kändes riktigt mysko. Och om man bara hade tålamodet att vänta när den trilskades så gick den till sist igång.

Först trodde jag att det kunde bero på att batteriet var dåligt men första gången det hände prövade jag med startkablar och startmotorn gick som bara den utan att motorn behagade gå igång. Dock gick det utmärkt att rulla eller bogsera igång den. Och sen kunde den gå prickfritt i veckor.

Jag konsulterade några SAAB-frälsta bekanta som genast sa att det måste vara vevaxelgivaren (vad nu det är för nåt). Och igår efterniddag då jag var på väg hem efter att ha uträttat några ärenden tändes plötsligt "krislampan".

Eller kanske ska jag kalla den katastroflampan. Den som talar om att något är allvarligt fel med motorn.

Förra gången den lyste hade turbon havererat och det slutade med att jag fick slanta upp över åttatusen. Så dyrt borde det inte bli den här gången och blir det ändå så dyrt så får jag nog ställa av bilen i väntan på bättre tider.

Det är ju dessutom så att även om jag kanske skulle ha kunnat byta den där givaren själv med hjälp av min tama husmekaniker och stegvis beskrivning hämtad från internet så måste jag ÄNDÅ in på en verkstad. För den där elaka lilla katastroflampan kan man bara släcka med hjälp av en verkstadsdator.

Så har det alltså blivit för oss tafatta bilägare. Det hjälper alltså inte längre att vara hur händig som helst och kunna byta nästan vad som helst på en bil så måste vi ändå anlita hjälp för att få bort felindikeringen.

Vad blir nästa steg? Måste man anlita verkstad även för att bekräfta att man satt på sommardäcken i rätt tid? Eller när man bytt torkarblad (en konstart som jag ju faktiskt fortfarande behärskar)?

Mer än två timmar sen jag lämnade ifrån mig min ögonsten. Men telefonen är tyst. Olycksbådande tyst eller tyst därför att felet var enkelt och de håller på att åtgärda det...? Det lär visa sig.

Dövar min oro med starkt kaffe och en fet prilla General och hoppas på det bästa. Eller åtmisntone på det acceptabla!

Håll tummarna, kära ordbrukare i Vittangi, Fjärdhundra, Bjuråker och Grebbestad!

Och ha en fortsatt fin onsdag!

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards