Direktlänk till inlägg 27 maj 2015

"Ja´ä´inte dö´än"

Av Göran - 27 maj 2015 22:52

Johan Rudolf Sundström la orden i rubriken i munnen på sin romanfigur Janne Vängman och de blev också titeln på en av böckerna i serien om detta byorginal från trakterna runt Viksjö på gränsen mellan Medelpad och Ångermanland.

"Ja´ ä` inte dö´ än, sa Janne Vängman" heter en av dessa böcker och det är den som rubriken anspelar på.

Nu tror jag väl inte att någon i min lilla men naggande goda läsekrets på allvar hade börjat oroa sig men eftersom min dator varit ur funktion i några dagar så är det ju lätt att börja inbilla sig att ens frånvaro från nätet kanske kan ha en menlig inverkan på ens läsares psykiska hälsa. Så är det naturligtvis inte, det fattar jag, men tankarna finns ju där ändå!

Lös och ledig som jag är njuter jag så gott jag kan av rådande vår. Precis som förra månaden låg skyddskommittéens möte mellan mina nattskift så därför tvingades jag(?) gå hem vid niotiden i måndags kväll för att orka upp och hålla i detta möte i tisdags. Min tid på dagen kvittades sedan mot ordinarie nattskift så den här gången slapp jag lindrigt undan. Dock ska jag till "gruvan" för personalmöte imorgon så det gäller att åtminstone i någorlunda rimlig tid komma i säng för att orka upp till det.

Men sen är det ledigt! Ända till tisdag morgon. Och när jag nu har fått ordning på dator och internetanslutning så ska jag försöka få lite ordning även på det där med att lägga upp lite bilder. Inte en dag för tidigt!

Och på fredag kväll ska jag ut och åka båt. Vår lokala fackklubb bjuder oss medlemmar på resa runt Alnön med sjöbuffé på MS Medvind så självklart ska jag passa på att försöka ha lite skoj i glada vänners lag.

Efter att vi kommit i land är risken stor att kvällen fortsätter med mer eller mindre stillsam ölafton tillsammans med de glada arbetskamrater som nämndes ovan. 

Jamen, det får väl kosta några hundra då! Nån gång måste väl även den stillsammaste löneslav få slå sig lös och festa till litegrann.

Förhoppningsvis har jag dock sinnesnärvaro så att det räcker till att ta lite bilder även under denna sjöresa och kanske till och med lägga ut dem. Nu funkar ju både dator och kamera så...

Till dess säger jag som Mark Twain att "ryktet om min död är betydligt överdrivet" utan att veta om något sådant rykte ens florerat. Men man vill ju gärna inbilla sig att någon/några saknar en så fort man inte skrivit några dumheter/klokskaper på en dag eller två! Se bara på alla minderåriga bloggare som säger förlåt så snart de inte bloggat på ett par timmar.

Nej, allvarligt skämtat så tror jag ju inte det! Inte på riktigt! Ni är själva tillräckligt smarta att veta att inlägg kommer då de kommer.

Och säkert också tillräckligt smarta att ta väl hand om er och de era i Skillingaryd, Vålådalen, Örbyhus och Vuollerim! Jag kommer tillbaka, jag kommer alltid tillbaka!

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

28 maj 2015 22:09

Nog vart jag lite brydd vart du tagit vägen allt men nu är du ju tillbaka och allt är frid och fröjd.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Anna

29 maj 2015 10:41

Tack för den fina komplimangen, det är inte var dag jag har nöjet att bli anklagad för - att vara "tillräckligt smart"! :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 24 april 13:19

Onsdag. Mitt i veckan. Lill-lördag. Eller pig-lördag som några kallar det. Och äntligen har vi fått lite mer än enstaka plusgrader här på Sveriges midja. Efter 3-4 frostnätter och bara en eller två grader över noll om dagarna känns det skönt att slip...

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards