Direktlänk till inlägg 28 maj 2015

Gammal man gör så gott han kan

Av Göran - 28 maj 2015 21:31

Jag är en väldigt, väldigt konstig människa! Jag har... (Håll i er nu!)... inget Facebook-konto.

Ja, jag VEEEET, det är jättemysko! Alla har ju det. ALLA!!! Nej, inte alla. Inte jag...

Inte nog med det!

Jag har inget Twitter-konto heller.

Jag VEEEEET! Det är skitkonstigt. Alla har ju. ALLA!!!

Utom jag då...

Ändå finns jag. På riktigt, i den riktiga världen.

Jodå, jag förstår att allt ovanstående är suspekt och underligt men så är det.

Inte heller är jag verksam på Instagram (eller "insta" som yngre människor förkortat det till.) Måste man vara det?

För kanske tio år sen tyckte jag själv att jag hängde med någorlunda. Jag var medlem på "Vilda webben - mysigaste stället på nätet" och trodde väl då att det var framtiden. Mitt konto där finns kvar men inte är det ofta jag loggar in.

Och OM jag loggar in så består sajten mest av andra nätidioter (som jag själv) som inte fattat att allt detta har flyttat över till Facebook. Samtidigt som Vilda webben numera vill ha betalt av sina medlemmar för att få tillgång till alla funktionerna där. 

Men jag tror att Vilda webben är rökt! Att tiden sprungit ifrån dem. Vem f-n betalar för att vara med på en döende hemsida som ingen bryr sig om?

En annan sådan site är Stayfriends. En lysande idé från början. Där man kunde hitta gamla skolkamrater från 60- eller 70-talet beroende på hur gammal man var.

Också den är döende nu. Det går fort på internet. Fort utför för den som inte hänger med!

Och dit hör ju jag. Till dem som "inte hänger med"!

Jag VILL "hänga med". Men för varje år som går blir det svårare. Nätet förändras så fort att om du var up-to-date när du loggade in så är du "över" långt innan du loggat ut.

Ja, så illa har det blivit här i mellanmjölkens och Anslagstavlans förlovade land. Men det är ju varken Anslagstavlans eller mellanmjölkens fel utan globaliseringens. Vad var det egentligen för fel på Konsum, Posten och Apoteket?

Måste ALLT globaliseras? Kan inte såna som jag få behålla sin särart? Och representera en "förlorad värld"?

En tid som försvann mycket fortare än vad någon hann fatta.

För jag vet ju att jag inte är ensam. Det finns fler som önskar att de kunde gå på Posten när de fick lust, som gärna skulle se att TV-programmen inte höll så högt tempo.

Ålderdom, kallas det där!

Man är GAMMAL då man tycker så! 

Och så kanske det är. Kanske är jag bara GAMMAL. En gammal, hopplöst out-of-date-gubbe som ogillar förändring för att han inte förstår den fullt ut.

Därför dänger jag filt-tofflan i bordet, bultar med käppen i golvet och knarrar att... 

"Det var bättre förr! Ju förr desto bättre!"

Det är ett helvete att åldras och märka att man inte längre hänger med! Det är ett helvet att inse att tyngdlagen tar ut sin rätt förr eller senare på oss alla! Men jag fortsätter att vägra "fejjan". Jag vill bli den som visar hur länge en människa kan stå utanför Facebook men ändå överleva!

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

28 maj 2015 22:12

Visst jag är med i Facebook och det är ganska kul men inte är det som bloggen. Vi (min bästa vän) och jag satt och pratade idag om hur det skulle bli när vi hamnade på äldreboende. Om man lyckas leva i 10 år till vilka förändringar har skett då när allt rusar iväg med en förfärlig fart. Skulle vi sitta där och gapa och inte hänga med och inte fatta ett dugg och känns oss som idioter. Ja sånt kan man faktiskt fundera över men du är ju unga pojken så du kommer väl att fatta en hel del mer än oss gammeltackor

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Anna

29 maj 2015 11:15

Kanske har jag en fördel i att vara kvinna för/men jag har en standardfras som lyder "jag är bara en trött och virrig gammal mamma". Den använder jag konstant. Så fort jag inte förstår något, såsom; vilken knapp jag ska trycka på/hur ofta serva bilen/hur fylla i blanketteländet etc. Alternativt, när jag förväntas förstå något jag inte förstår. Jag inleder alltid konversationen/min fråga/mitt svar med min standardfras - vilket har visat sig ha en mycket positiv effekt för jag får alltid hjälp/svar utan minsta suckar och himlande med ögonen, som om jag vore människa faktiskt . . Kanske jag med tiden borde uppdatera/uppgradera standardfrasen, typ när barnen flyttat hemifrån. Kanske till: Apgammalt förtappat gammalt (tänker att jag lägger in ett extra "gammalt" vid en viss ålder för att riktigt åskådliggöra hur illa det är ;)) virrigt kvinnostycke. . . Fast det dröjer ju några år till tjejerna flyttar så jag har ju tid att slipa på nästa standardfras. . . ;) Trevlig helg Göran!

Göran

30 maj 2015 09:06

Ungefär som... "I know nothing, I´m from Barcelona" Eller... "Det var det jävligaste, det hade jag ingen aaaaaaning om"

 
Gubbfan

Gubbfan

30 maj 2015 08:59

Jag VILL INTE hålla på med en massa trams bara för att det är modernt och för att man skulle vara ungdomlig om man är med på FB och Tvitter och vad det nu heter som närigheten tvingar på oss.
För det mesta som rör internet i dag är till för att närigheten skall kunna sno åt sig mer pengar.
Enligt min mening är en stor del av svenska folket lurade. De säljer sin själ och sin eventuella förmåga att tänka till kapitalet i tron att de blir lyckligare.
I en riktigt gammal film, Trollkarlen från Oz, demonstrerades det hela ganska bra. Leta fram den och titta på en dansscen där.
Den berättar rätt bra vad det hela handlar om.

Nej, jag är inte en gammal gubbe, snarast dubbel-ung!
Skall vi få vara självständiga fria individer så får vi inte svälja allt nytt med hull och hår bara för att det är nytt och att reklamen säger att det är så bra.

Så fortsätt att bojkotta fejsbook och tvitter!

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Göran

30 maj 2015 09:04

Amen

 
Ingen bild

Anna

30 maj 2015 17:13

Båda - funkar säkert lika bra! :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Av Göran - Torsdag 11 april 11:59

Det här blir mitt  sista inlägg som tar upp religioner. För den här gången, åtminstone! Möjligen återkommer jag till ämnet nån gång i framtiden, det får vi se. Jag vill vara tydlig med att jag inte missunnar någon deras tro. Eller att jag tycker ...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards