Direktlänk till inlägg 14 juni 2015

"Är´n´t´e´kônstut?" - Del 3

Av Göran - 14 juni 2015 10:24

Gråblöt söndagsmorgon på Sveriges midja. I Fjollträsk är jättespektaklet över för denna gång och säkert minst 20 år framåt. För åtminstone så länge lär det väl dröja innan nästa prins/prinsessbröllop. Eller blir det lika stor ståhej om någon av Bernadotterna skiljer sig och gifter sig igen?

Ulf Lundell får skit av skvallerpressen (AB & Expressen m.fl.) för att han, liksom jag, tycker att yran är oss ovärdig. Men jag tror att han tar det med rätt mycket jämnmod. Precis som jag.

"Calle-Fille-Eddy-Berra" kallade arbetskamrat E prinsen för då prästen läste upp hans fullständiga namn (Carl Philip Edmund Bertil) och blivande frun fick förstås heta "Soffan" som så många andra Sofior.

Hör det inte till en förgången tid, det där med kungahus och sagobröllop? Lite bröderna-Grimm-varning. Inte tror jag väl att det skulle göra någon större skillnad ekonomiskt för oss skatteslavar om vi hade republik men nog vore det lite mer nutida och framför allt mer demokratiskt.

Men det är väl så att de som har den verkliga makten i vårt land gärna vill ha kungahuset kvar som symboler för makten och överheten. Trots att de inte i praktiken har något att säga till om längre.

Och det finns ju tydligen också en herrans massa vanligt folk som tycker att det ger landet nån sorts status att ha en kung och ett kungahus.

I skuggan av denna enorma kungahus-hysteri har en ung flicka i Skövdetrakten gått ur tiden alldeles för tidigt. En tonårstjej har mördats och eftersom de anhållna misstänkta är av utländsk härkomst så är SD-vännerna på SD-ares bloggar noga med att kommentera just detta faktum. (De var ju från Littauen)

Om man slumpar runt lite här så hamnar man då och då på SD-vänliga bloggar och alla dessa tycks ha fått vatten på sin kvarn eftersom de misstänkta gärningsmännen kom från ett annat land. Personligen tycker jag bara att det är förjävligt att ännu en familj måste begrava sitt barn.

Inga föräldrar borde behöva göra det! Ingen mamma eller pappa borde behöva begrava sitt barn.

Det är barnen som ska ordna begravning efter föräldrarna. Och det helst när barnen själva är i övre medelåldern och själva börjat få barnbarn. För mig är det helt ointressant varifrån förövarna kommer, det är exakt lika förjävligt som om de varit svenskar i femhundrade led.

Men det verkar som om ett brott blir ännu mer hatvärt om det begåtts av någon av alla de miljarder människor som inte fötts mellan Trelleborg och Treriksröset av föräldrar som också tillhör denna ytterst, ytterst lilla minoritet av jordens människor.

Vad är det som är så märkvärdigt med Sverige? Och med svenskarna? Vad är det som gör oss så mycket bättre än de andra 99 procenten av jordens människor?

På världskartan är vi bara en liten fluglort. Som en liten byhåla på Sveriges karta om man jämför så. Och jag ger mig fan på att 70-80 % av jordens befolkning (om inte mer) inte ens vet att vi existerar.

Ändå går vi här och slår oss för vårt pursvenska bröst och tror oss vara förmer! 

Jag har sagt det förr, senast igår, och jag säger det igen: "Är´n´t´e´kônstut?"

 
ANNONS
 
Gubbfan

Gubbfan

15 juni 2015 16:38

Jan Guillou (Hur stavar karln sitt namn egentligen?) skriver i AbendBlatt en liten snutt om det där med kunglighetsfjäsket.
Läsvärt

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Göran

15 juni 2015 16:39

Tack för tipset! Ska kolla det.

 
skogsnuvan

skogsnuvan

15 juni 2015 22:23

Jo nog har vi svenskar slagit oss för bröstet och tyckt att vi är något märkvärdigt fast vi är som du säger bara en flugskit på kartan. Inte för att jag bryr mig speciellt om kungligheterna men jag kan tycka att bättre en snäll kung utan makt än en elak president med mycket makt.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Göran

16 juni 2015 02:13

Du har definitivt en poäng! Han kan ju dessutom "vända blad" och gå vidare efter diverse utsvävningar som kanske inte var så smarta. Men det kunde förstås lika gärna ha skett med en president.
Sen tycker jag faktiskt att det är bra att han ger dyslexin ett ansikte så fler fattar att en dyslektiker inte är dum i huvudet.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Tisdag 3 dec 21:50

Har just lämnat TV-soffan efter att ha svettats och lidit i tre perioder. Det skilde nio poäng mellan Timrå och Vita Hästen från Norrköping inför kvällens drabbning, nu skiljer det tolv. Men skillnaderna på isen var marginella och om något lag stundt...

Av Göran - Söndag 1 dec 18:43

Nu har skåningarna runt Kristianstad bevisat att det finns lika dumt folk där som här. Efter förra matchen, lagen emellan, utsattes ju deras buss för stenkastning av någon eller några inteligensbefriade individer. Idag har lagen mötts igen nere i S...

Av Göran - Fredag 29 nov 21:40

Idag har jag, på min arbetsgivares bekostnad, käkat tapas för första gången i mitt liv. En intressant upplevelse! För dig som kanske inte har en aning om vad tapas är så kan jag berätta att det är en spansk företeelse där man beställer flera olika ...

Av Göran - Torsdag 28 nov 20:59

Idag har vi äntligen fått lite snö här på Sveriges midja. Marken är vit och det blev genast mycket ljusare ute. Jag var till mitt närmaste Willys för några timmar sedan och det var en helt annan sak att köra dit jämfört med förra gången då jag fick k...

Av Göran - Tisdag 26 nov 18:32

Eftersom jag var ledig igår hade jag liksom måndag i huvudet hela förmiddagen idag. Vi niokaffet kommenterade jag att det var besynnerligt att ingen av de stora produktonsavdelningarna kört ner sin grå låda till oss. De har varsin gigantisk plastback...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19 20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Tankar och betraktelser från en amatörfilosof med Blogkeen
Följ Tankar och betraktelser från en amatörfilosof med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se