Direktlänk till inlägg 15 november 2015

Imorgon!

Av Göran - 15 november 2015 19:25

Imorgon smäller det! Eller... smäller kanske det inte precis gör. Men det är invägning i tävlingen som jag har anmält mig till på jobbet. "Biggest loser" i det lilla formatet. Lilla i det avseendet att prispengarna inte handlar om några halva miljoner. Storleken på summan som vinnaren får beror på hur många som anmäler sig. Vi betalar 200 bagis per person och "The winner takes it all". Vinnaren tar allt.

Det är inte pengarna som är min främsta drivfjäder utan tävlandet i sig. Jag har inte anmält mig för att komma tvåa eller längre bak i listorna. Självklart ska jag ge allt för att vinna.

Om det sen inte räcker så har jag ju ändå bara förlorat en tvåhundring. (Jo, så kan man visst skriva för nuförtiden FINNS det ju tvåhundringar!) Och samtidigt förbättrat mina möjligheter att få fylla 60 om dryga två år tack vare bättre hälsa.

Strategin är upplagd och klar både vad gäller mat och träning. Motionen ska planläggas veckovis så att jag alltid avsätter tid för den och inte kan lura i mig själv att jag inte hinner. Jag kommer att starta i ganska makligt tempo men öka både belastning, antal pass per vecka och längden på passen lite i taget. Det blir gratisgymmet på jobbet, promenader och simning som ska hjälpa mig på vägen mot en lättare kropp och bättre flås. Alla dessa tre motionsformer är gratis. Eller... nästan.

Jag har ett litet kort som jag köpt via korpidrottsföreningen på jobbet som ger mig och min familj gratis inträde på alla kommunens simhallare utom det nya fina äventyrsbadet i stan (Himlabadet). Kortet betalades i januari och kostade bara tvåhundra så det får betraktas som nästan gratis.

Så nu ska jag bli en ny och bättre människa! Tänk om man verkligen blivit det alla gånger då man så stort beslutade att bli det. Vilken otroligt fantastisk person man skulle ha varit vid detta laget då. Istället för denna övergödda förslöade slashas som brer ut sitt feta arsle över datastolen en stor del av sin lediga tid istället för att gno i träningsspåren i skogen ovanför eller köra svetten ur kroppen på gymmet.

Ikväll ska jag njuta ett glas rött och säkert en whisky eller två också. Innan det där nya börjar. För det blir om inte vita månader så i alla fall några helt vita veckor i uppstarten. Jag vet ju att alkohol stjäl en del av effekten när man tränar och därför har jag bestämt att jag håller mig till vatten helt och hållet till att börja med.

Inga problem med det! Där jag bor har vi ett av landets absolut bästa kommunala dricksvatten så det duger fint.

Genom att läsa bloggar och annat om LCHF har jag lärt mig hur man optimerar effekten av det sättet att leva så det blir vad som gäller från och med imorgon. Nu byter jag ris, potatis och pasta mot broccoli, rostad eller gratinerad blomkål, blomkålsmos eller blomkålsris. Coleslaw funkar också bra till de flesta kötträtter.

Hemska saker händer i världen och på SD-vänliga bloggar spyr hatarna sin galla över muslimer i allmänhet och IS i synnerhet. Man drar sig inte heller för att dra allla muslimer över en kam och kalla dem både det ena och det andra.

Tänk, alla dessa muslimer från olika hörn av världen som jag känt under alla år. Inte en enda har varit det minsta våldsam eller krigisk. Men så är jag heller inte rädd för dem.

Hatiska kommentatorer som skriver på avdankade BSS;ares bloggar skrämmer mig mycket, mycket mer än ett tygstycke som döljer en kvinnas ansikte eller en turban för den delen. Det kan ibland till och med gå så långt att jag börjar fundera om det egentligen är så lyckat, det där med yttrandefrihet.

Men så tänker jag bara under väldigt korta ögonblick. Tycka får man göra precis som man vill och man får säga/skriva det också. Men yttrandefrihet är inte samma sak som rätten att kränka andra människor.

För se den, kära ordbrukare, den rätten har INGEN!

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

16 november 2015 13:46

Lycka till med ditt nya liv och vilken tur att du kan gå och simma. Vattenjympa är bra. Jag har till och med lurat brorsan att börja med det för han behöver gå ner rätt många kilo. Jag bryr mig inte så mycket för jag väger bara 65 kilo och har ingen tanke på att banta. Rör mig gör jag ju varje dag men inte idag för jag har gått i ide. Det snöar och det hatar jag. Ligger i soffan och ser en Åsanissefilm tillsammans med hunden Jack som snarkar och njuter och braskaminen sprakar och jag är glad att jag kan vara inne och slipper ut i halkan. Att vara pensionär och äga sin tid är inte så dumt.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Göran

16 november 2015 17:15

Huga, huga! Dubbel huga! Snön är alltså bara typ 20 mil bort då. Får nog bli en brasa i öppna spisen ikväll tror jag.
Invägningen är avklarad och som vanligt då man inte har vägt sig på länge så var det värre än jag trodde. Har ökat nästan 15 kg på senaste året... Men från och med idag är det fokus som gäller.
44 anmälda och invägda och därmed alltså 8800 kr att tävla om. Det skulle fanimej sitta som en fläskläpp att vinna, det! Så nu är jag ännu mer motiverad!

 
Gubbfan

Gubbfan

17 november 2015 14:27

Läser att du gått upp 15 kg på senaste året.
Så bra. Då ar det nog inte så svårt att gå ned 15 kg och kanske lite till.
Motionen blir bra.
Ta det bara lite försiktigt med den goda feta maten så kan du redan nu börja planera vad du skall göra med vinsten.
Alltså mycket motion, lite fett, lite kolhydrater, lite proteiner men mineralrik och vitaminrik kost.
Ja ingen öl eller vinglas eller starkare saker heller. Det är mycket energi i sånt.
Men oss emellan: Är det värt att bli en asket för 8800?
Även om du äntligen kan komma in i de där kläderna som på något underligt sätt krymt?

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Göran

17 november 2015 17:04

När du säger det på det sättet så... Självklart borde det vara lika lätt att gå ner som upp. Och det ÄR det! Nästan i alla fall. Bara man bestämt sig.
Och det handlar inte om att vräka i sig obegränsat heller. Kommer att ha björnkoll på varenda gram protein, fett och kolhydrater i alla fall tills vanan sitter i ryggmärgen. Jag vet exakt hur jag ska göra och är nästan säker på att det ska fungera.
Och... pengarna är heller inte den verkliga drivfjädern även om jag mer än gärna tar emot dem. Om jag inte vinner så tänker jag varken sörja eller ge upp för det. Det är själva tävlingen som är en rolig krydda och det som fick mig att äntligen ta mig i kragen och sätta igång.
För... när man tittar på BMI-tabellerna kan man konstatera att jag är 30-40 cm för kort. Och DET är svårare att göra något åt!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 24 april 13:19

Onsdag. Mitt i veckan. Lill-lördag. Eller pig-lördag som några kallar det. Och äntligen har vi fått lite mer än enstaka plusgrader här på Sveriges midja. Efter 3-4 frostnätter och bara en eller två grader över noll om dagarna känns det skönt att slip...

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards