Direktlänk till inlägg 17 november 2015

Första passet

Av Göran - 17 november 2015 17:04

Träningspass nummer ett är avklarat och jag sitter här och skriver med höger hand medan jag med den vänstra klappar mig själv på höger axel (som i panta-mera-reklamen i TV). Nej, nu ljög jag, det förstår var och en. Det finns inga män som skulle klara av det utan att rätt fort komma av sig med minst ena handen. Vi har inte den simultanförmågan!

Men bildligt talat klappar jag mig själv både på axeln och huvdet och kinden för jag är ganska nöjd med att jag faktiskt kom iväg FAST mitt sämre jag försökte säga att "jag sitter ju så bra här framför databurken".

Vad maten beträffar är det dag två med uppstyrd kosthållning och jag går inte hungrig, kan jag säga. Det är inget som helst lidande förknippat med mitt ätande. Frukosten bestod av äggröra på 2 ägg samt fyra skivor Schwarzwaldsskinka och ett lass grönsaker. Ett stort glas vatten till detta och en rejäl kopp kaffe efteråt. 

Efter träningspasset åt jag 2 dl turkisk youghurt och höll mig mätt ända till middagen för en stund sedan. Det blev viltskavsgryta med en hel del grädde i och blomlkålsmos till det. (och förstås en sallad) Mycket gott. Och när jag räknar ihop det på den nätsida jag hittat som vet energiinnehåll i nästan alla livsmedel ser jag att det finns marginaler både i spalterna för fett och protein och även när det gäller kalorier. 

Annars... är jag glad att det är Danmark vi möter i kvällens returmatch om vem som ska få resa till Frankrike nästa sommar. Blir det Ibra eller blir det Bendtner som får ta med sig sina lagkamrater till EM?

Danskarna kommer att vara ruggigt revanschlystna ikväll på sin hemmabana men skulle di svenske lyckas få in ett ganska tidigt ledningsmål tror jag att de kan bli lite nervösa.

Vi leder ju visserligen efter hemmaseger med 2-1 i lördags men nånstans känns det ändå som om den ledningen är rätt bräcklig. Vi har Zlatan, det har inte de, men på de flesta andra positioner ser danskarna starkare ut än vårt landslag, tycker jag. Och som sagt; Gör vi ett mål så måste Danmark göra tre för att slå ut oss medan oavgjort räcker för oss.

Så håll tummarna ikväll, kära ordbrukare, för våra fotbollsgrabbar i Köpenhamn. Själv tror jag nästan att jag ska ta en liten tupplur så fort jag har fixat middagsdisken. På så sätt minskar risken att jag somnar i soffan under matchen. Det är ett tufft liv att vara så sportig ska ni veta!

Ja, så får det bli. Diskbaljan först och sedan ryggläge i en halvtimme eller så. Därmed lämnar jag er alla åt era öden. Sköt om er i Jormvattnet, Skärplinge, Tanums Hede och på Orust!

 
 
gun

gun

18 november 2015 17:50

Förstår att det är tufft att vara sportig:)!!!!!
Men förhoppningsvis hann du vila en stund efter disken.
Bra gick matchen också eller hur!?!
Inte för att jag såg den men jag hörde på radion när jag
körde in till jobbet på morgonen.
Hm, dina luncher/middagar är inte magra:).
Kram gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

Göran

18 november 2015 20:59

Med tanke på att konditionen är nära noll kör jag inte så hårt att det gör ont. OCH ser till att vila i ryggläge 30-45 minuter då jag kommer hem.
Ja, matchen gick som den skulle. Zlatan vann över Danmark!

 
Gubbfan

Gubbfan

18 november 2015 18:18

Ser att du redan har gett upp det där med bantning.
Men du kan väl försöka i alla fall?
Du skulle inte GÅ UPP 15 kilo utan ner 15 kilo.
Minst.
De där tabellerna är nog konstruerade för någon som tränar jättemycket minst 18 timmar per dygn.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Göran

18 november 2015 21:02

Nej, jag vet att det kan tyckas så. Ändå äter jag mindre men mer strukturerat nu är för ett år sen då jag käkade strikt ett tag. Och då tappade jag ändå 10 kg på ett litet kick. Sen blev jag sjuk och kunde inte träna på länge. Och därefter drabbades jag av en massa personliga bekymmer som jag inte ventilerar här och förlorade motivationen helt. Men vi får se hur det går. Dag tre idag och ännu har jag inte gett upp. Dagens pass var några snäpp tuffare och imorgon ökar jag ytterligare en aning.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 24 april 13:19

Onsdag. Mitt i veckan. Lill-lördag. Eller pig-lördag som några kallar det. Och äntligen har vi fått lite mer än enstaka plusgrader här på Sveriges midja. Efter 3-4 frostnätter och bara en eller två grader över noll om dagarna känns det skönt att slip...

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards