Direktlänk till inlägg 29 november 2015

Så mycket... sämre!

Av Göran - 29 november 2015 08:14

Varje år hittills har jag sett fram emot starten av "Så mycket bättre". Varje år har jag i förväg tyckt att de inte fått dit så intressanta artister. Varje år har jag också ändrat mig under seriens gång och hittat nya favoriter som Laleh, Amanda Jensen och Timbuktu för att nämna några.

Men i år lämnar serien inget tomrum efter sig som tidigare. I år känner jag väl ungefär "jaså" över att det är slut nu bortsett från det obligatoriska duettprogrammet som återstår. Då jobbar jag natt och jag lär knappast leta upp det i digitalboxen för titta i efterhand.

Nej, den här gången tycker jag att TV4 har misslyckats. Den enda egentliga överraskningen var väl Niclas Strömstedts påhopp på SD, rasism och främlingshat.

Annars var det beige, tycker jag. Knallbeige, om man kan säga så!

Och vad beror då detta på?

Jag skulle säga att kanalens casting, d.v.s urvalsprocessen rår för det mesta. Det handlar ju inte bara om att plocka fram artister som skapat nog många hits för de andra att välja ifrån. Minst lika viktigt är att alla bjuder på sig själva och är beredda att visa upp sidor som i alla fall inte de flesta tittare kände till innan.

Konceptet att blanda artister med lång karriär bakom sig med yngre stjärnskott är fortfarande bra men man borde kunna få ut mer av mötena.

Det kan också vara så att eftersom programmet gjort succé varje år så är våra förväntningar så upptrissade att det nästan inte går att göra tittarna nöjda längre. De flesta av de riktigt stora inom sin genre har ju redan varit med.

Dock har TV4 helt bortsett från det kanske folkäraste vi har i Sverige - dansbanden. Ingen Christer Sjögren, Kikki Danielsson eller Sven-Erik Magnusson fast programmet gått i ganska många år. Inte för att jag är någon dansbandsfanatiker men när en så stor del av folket älskar denna musik så mycket borde det väl kanske också respekteras. Tänk er möten mellan Joey Tempest från Europe och Thorleif Torstensson eller den sjungande trummisen i Lasse Stefanz. Eller Kikki Danielsson sjunga Ola Magnell eller Dan Hylander 

Om jag vore chef med ansvar för detta hos TV4 skulle jag inte lägga ner men däremot lägga programidén i malpåse för ett par år och kanske ändra formatet lite också. De där aktiviteterna de ägnar sig åt när de inte sjunger, äter, gråter och dricker vin är oftast ungefär lika intressant som att se målarfärg torka.

Därför kanske man ska pausa i några år och låta lite nya idéer värka fram längs vägen. Låta folket få längta lite innan man startar om samt kanske göra ett mera noggrannt urval av artisterna.

Idag och imorgon är vad som är kvar av min ledighet och jag har inte kunnat träna på hela veckan tack vare en mycket illasinnad och envis förkylning. Har käkat havtorn och blåbär i dagar för c-vitaminernas skull men det tycks inte hjälpa så värst mycket. Och man ska inte träna med infektion i kroppen!

Det är väl bara att vänta ut den och sen köra ännu hårdare på löpbandet, crosstrainern och roddmaskinen. En annnan åtgärd blir väl att blanda i rikligt med vitlök i den fläskköttgryta jag ska laga idag.

Därmed tillönskas mina trogna ordbrukare en härlig söndag i slott och koja mellan Trellerborg och Treriksröset. Eller var i världen ni nu råkar befinna er. Vi ses!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards