Direktlänk till inlägg 20 december 2015

Tack för allt, "Solsidan"!

Av Göran - 20 december 2015 21:24

Sista avsnittet har nu sänts, nu är det över. Jag talar om "Solsidan" i TV, programmet som vann tittarnas hjärtan så till den milda grad att det i gårdagens jubileumsgala utsågs till TV4;s bästa program genom tiderna.

Man har sagt att nu blir det inte mer.

Och tänk, jag tycker att de gör alldeles rätt!

Bättre att sluta innan publiken tröttnar. Bättre att sluta innan idéerna blir färre och sämre. Bättre att lägga av medan man fortfarande bär flaggan högt. Jag har sett så otroligt många serier som pågått alldeles för länge, både svenska och utländska, och fastnat i invanda mönster och ren slentrian.

"Hill street blues" till exempel (Spanarna på Hill Street på svenska) var en stor favorit hos mig de första säsongerna men jag slutade titta när det blev så förutsägbart att det inte längre var intressant. Jag är glad att det inte blir så med Solsidan. För jag tycker att de höll klassen in i det sista.

Söndagen (före "Solsidan", alltså) har tillbringats i träningslokalen, köket, tvättstugan och nån stund då och då här vid databurken. Kalopsen blev, som vanligt, underbar. Tänk vilken skillnad det gör bara att man bryner köttet i riktigt smör så att man får den där lite nötaktiga smaken. Jag kanske inte har åstadkommit något stort i världen under mitt liv men jag har i alla fall försökt att föra gamla svenska mattraditioner vidare till mina barn.

Imorgon blir det arbete men inte förrän 8:24 istället för klockan sex som resten av skiftlaget. Så planen är att stiga upp vid halv sju och åka när jag fått i mig en kaffeskvätt så jag hinner träna ett pass innan jobbet. Det tar tid att bygga upp kondition men jag känner att det håller på att lossna nu och mina pass blir hela tiden en aning tuffare.

Måndag är det också imorgon och därmed ny vecka så det ska bli intressant att se vad vågen säger. Allt som inte är ökning kommer jag att vara nöjd med eftersom förra vägningen gjordes dagen efter jag brutit fastan.

Julen närmar sig och efter överläggning med mina två hemmaboende barn har vi bestämt att hoppa över det traditionella julbordet hemma i år. Ingen av dem är så värst intresserade av annat än ett fåtal saker från julbordet så vi beslöt helt enkelt att nöja oss med dem. Ska köpa en skinka, men inte så stor. göra köttbullar och köpa rödbetssallad för det vill sonen ha. Senapssill och skärgårdssill vill dotra ha så det ska också inhandlas.

Sen får det väl bli en begränsad julbuffé nån dag när varken jag eller dottern jobbar. 

Vi är dessutom bjudna till barnens morföräldrar på lördag och jag misstänker att det blir julmat även där. Så nog får man så man klarar sig.

För den som äter enligt LCHF är ju julen en bra helg för det finns massor av proteiner och animaliskt fett på ett julbord. Skinka, köttbullar, prinskorv (nåja..) är ju helt ok. Sill kanske jag unnar mig någon liten bit av med en liten potatis till eftersom det är jul men jag gör ingen Janssons frestelse eftersom ingen av avkommorna ville ha det.

Det är annars bland det godaste jag vet men jag vet också att det är en rätt som kryllar av kolhydrater.

Glögg och pepparkakor är också favoriter hos mig så jag funderar så smått på att unna mig åtminstone en mugg med glögg, russin och mandlar och några pepparkakor.

Hur var det han sa, Martin Ljung, i den där gamla sketchen om hypokondriske "Viking"...? (Han räknade upp en massa mediciner och vad de skulle hjälpa mot men utöver dem hade han också vanliga sockerpiller.) "Jag ska ju leva också!"

Det hoppas även jag få fortsätta att göra ett tag till. Och detsamma önskar jag förstås för mina trogna ordbrukare världen över. Sköt om er till nästa gång!



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards