Direktlänk till inlägg 23 december 2015

GOD JUL!

Av Göran - 23 december 2015 22:28

Ho, ho, ho... För att citera den amerikanska varianten av jultomten. Så säger ju annars inga RIKTIGA tomtar! Nej, riktiga tomtar frågar bara om det finns några snälla barn. Och det finns det ju alltid. Överallt.

Säkert finns det också fler än jag som i den spädaste barndomen oroligt undrat om tomten vet om alla hyss och rackartyg man ju faktiskt hade hittat på under det gångna året. Men jag hade tur varje år.

Lite längre fram fattade jag förstås också sambandet mellan att min morbror reste sig för att gå och köpa Expressen och tomtens ankomst. Men lydig och väluppfostrad som jag var höll jag förstås god min för att mina yngre kusiner skulle få leva ett år till i villfarelsen att tomten finns.

Annars mår jag ganska gott just nu. Mina arbetskamrater på skiftlaget är i detta nu på fabriken och jobbar nattskift och räknar in storhelgstillägg för en 12-timmars natt. Medan jag sitter här och redan har gjort mitt nattskift fast på dagen och bara i åtta timmar. Jag sitter alltså hemma vid datorn med ett glas god whisky och tjänar pengar. Sämre kan man väl ha det, eller hur?
Produktiv har jag varit också sedan jag kom hem. Har rullat och stekt drygt 100 köttbullar samt griljerat och provsmakat min julskinka med hemlagad senap efter mormors gamla recept. Spellistan med julmusik på Spotify skvalar ur högtalarna på lagom volym (Just nu: "En julsaga" med Peter Jöback och Cookie´s´n´ Beans). Har lyssnat på både Happy X.mas med John Lennon och Jussi Björlings fenomenala O helga natt för att komma i rätt stämning.

Så därför önskar jag härmed er alla en alldeles underbar jul med lagom mycket mat och dryck. Ägna gärna också en stund åt att vara tacksam över hur lyckligt lottade vi faktiskt är som får ha det så här bra. För gudarna ska veta att det inte är alla förunnat.

Imorgon är det arbetsdag eller rättare sagt arbetsnatt. Vid 17-tiden åker jag till "gruvan" för att jobba min sista natt innan 14 dagars ledighet. En ledighet då jag visserligen ska jobba en del extra men jag hinner nog vila ändå.

Var rädda om varandra i slott och koja och sänd en tanke till alla de som har det sämre! GOD JUL!

 
 
Gubbfan

Gubbfan

25 december 2015 21:35

Tack-tack!
Det har hittills varit en bra jul.
Som vanligt helt vit.
Nej-nej inte som förra året då det var en smula kallt och en massa otrevlig snö.
Av ekonomiska och andra skäl helt vit.
Så lägg undan av de pengar du tjänar nu. Som pensionär lär du inte få möjlighet att njuta av en singel malt eller något annat gott.
Men till det där om tomten:
Den amerikanska tomtefiguren vet naturligtvis om barnen eller vi vuxna med för den delen varit "snälla".
Han kollar med FRA och NSA.
De vet allt.
Sedan är det en lite konstig figur den där Santa.
En turkisk biskop från 300-talet som gillar att ha små barn i knät.
Hm...
Enligt en film på TV varje jul tycks han också gilla att vända upp och ner på små flickor och stämpla ett OK i ändan på dom.
Hm...

Tror jag helst vill se julen som en fortsättning på det gamla midvinterblotet.
Nu skall jag gå och offra lite till de gamla gudarna med att lägga en tjock skiva av Särimer på en knäckebrödsbit med tjockt med senap på.
Ha så bra och offra du med, om du har något kvar av skinkan förstås.
Gris-eländet har en förmåga att förflytta sig
Han gömmer sig kring midjan på mig
:-(
Tur att jag har en skinka till som skall fixas till i morgon.
:-)

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

 
skogsnuvan

skogsnuvan

25 december 2015 22:31

Hoppas att du får en riktigt fin jul. Här blev det i alla fall en vit jul fast idag har det smält bort och stormen river och sliter i hus och träd. Har varit och sett "En man som heter Ove" och det var en suverän tänkvärd och fantastiskt rolig film med Lassgård som spelade helt suveränt som vanligt. Se den. Julkram till dig.

http://skogsnuvan.bloggagratis.ses

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Torsdag 28 mars 13:42

Det moderna bondfångeriet börjar ta sig nya skepnader! Bara idag har jag anmält fyra annonser på FB där den ena utgav sig för att vara Youtubern och infuensern Joakim Lundell, alias Jockiboy, i en intervju hos Bianca Ingrosso. Man hör att det är ha...

Av Göran - Onsdag 27 mars 19:23

Måndagen och tisdagen liksom bara försvann. Och snart har väl även onsdagen följt i deras spår. Det grämer mig en aning att när jag nu äntligen hittade ett sätt att se all ishockey i hela Europa och även i Nordamerika helt gratis så är favortlaget ut...

Av Göran - Tisdag 26 mars 09:50

God Tisdagförmiddag på er, kära ordbrukare! Den här dagen började  tidigt. Redan halv fem vaknade jag utan att kunna somna om. Låg dock kvar ändå i en halvtimme innan naturen krävde uppstigning. En dusch och en kopp kaffe och sen byta lakan i sänge...

Av Göran - Fredag 22 mars 11:29

Nu är han äntligen här, mitt allra första barnbarn! Han skulle ju ha kommit igår egentligen men han tog sån tid på sig att det hann bli fredag. Lik sin pappa är han och givevis det mest fantastiska barn som någonsin fötts! Precis som ALLA barn både f...

Av Göran - Torsdag 21 mars 11:42

Jamen, det har ju liksom bllvit lite av en tradition att jag lägger ut "21/3" av och med Dan Hylander och Raj Montana Band när datumet infaller. Den har passerat 40-stecket och Dan själv fyller sjuttio i år om jag inte minns fel. Men både han och låt...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards