Direktlänk till inlägg 24 januari 2016

Söndag kväll. Nu igen...

Av Göran - 24 januari 2016 21:32

Så var det då söndagkväll igen! Eller som man kanske hade uttryckt det på den svenska som dominerade bibeln under min skolgång på 60- och 70-talen; "Och det vart afton den sjunde dagen"

Vår herres vilodag var det ju, denna dagen. Och jag kan inte säga att jag har vanhelgat den särskilt mycket. Tvärtom har jag latat mig riktigt duktigt. Så jag räknar med att GF (Gud Fader) sätter en guldstjärna i boken på raden där mitt namn står, Det enda som liknar arbete jag har gjort idag var väl att steka en fläskfilé i ugnen och till den tillreda en gorgonzolasås och tagliateller. (Ja, jag unnade mig faktiskt lite pasta idag!)

Men jag räknar liksom med att GF ser mellan sina gudomliga fingrar med det övertrampet för han vet ju säkert att "människan lever icke utav vila allena" utan vi behöver ju lite mat också. Jag tror att även präster och djupt religiösa människor lagar och äter sin mat även på söndagar.

Imorgon är en bra dag. Tror jag i alla fall. Det är ju löningsdag, vilket ger en hel del extra poäng till denna måndag. Och kanske händer några fler trevliga saker också, man vet aldrig. 

Vad jag däremot vet att att dagen ska startas upp med frukost på "det stora blå" i Birsta norr om stan tillsammans med min tama husmekaniker. Som sedan ska få chansen att göra skäl för epitetet husmekaniker genom att hjälpa mig ta reda på vad som hänt med mina vindrutetorkare som inte funkar.

Och utan såna står man sig ganska slätt så här års, kan jag säga. Endast vid riktigt sträng kyla, typ -15 eller värre, kan man chansa på att köra kortare sträckor.

Han (mekanikern, alltså) har ju varmgarage och där tänkte jag att vi ska hålla till med felsökningen. När vi styrkt oss med IKEA;s äggröra och diverse annat gott samt ett par koppar kaffe.

Dagen därpå är det tisdag (om nu ingen har ändrat ordningsföljden på veckans dagar) och då är det skyddskommitté igen, årets första för avdelningen. Därefter återstår onsdagen av min frivecka innan det bär till med arbete igen.

Och från och med torsdag morgon ska jag jobba min första hela skiftperiod sen mitten av december, D.v.s två dagskift och lika många nätter. Av olika skäl har jag inte jobbat två nätter på ganska länge. Men det får väl gå, det också.

Kvällen lider obevekligt mot natt och kudden i sängen bakom min rygg viskar förföriskt att jag ska komma och kramas lite med den. Så jag lämnar mina ordbrukare åt sina öden i Ödeshög, Sorsele, Teckomatorp och Åmål.

Men jag kommer tillbaka. Jag kommer ALLTID tillbaka!

"Om GF vill och pjäxer´n håll`!"

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

25 januari 2016 09:59

Jag ägnade söndagen till att kasa katten och hunden så dom inte äter upp varandra och en otrevlig överaskning var att golvet i toan var fullt med vatten. Då blir man inte glad. Kallade på en kompis och vi trodde att det var ledning från övervåningen som läckte men så kom jag på att det var igenfruset i en golvbrunn så resten av dagen gick åt att tina den. Januari är en jävla månad.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Göran

25 januari 2016 13:01

Sant, så sant! Men nu är den snart över ändå!
Fast... februari är inte mkt bättre heller. Men den är i alla fall kortare!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Av Göran - Torsdag 11 april 11:59

Det här blir mitt  sista inlägg som tar upp religioner. För den här gången, åtminstone! Möjligen återkommer jag till ämnet nån gång i framtiden, det får vi se. Jag vill vara tydlig med att jag inte missunnar någon deras tro. Eller att jag tycker ...

Av Göran - Tisdag 9 april 13:10

"Vi har vår i luften, flickor! Var har ni er?" Det skämtet är så gammalt att det inte ens var nytt i min fars ungdom på 30- och 40-talen. Och kanske är jag lite för snabb med att utropa vår bara för att vi här på Sveriges midja är inne på andra dag...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards