Direktlänk till inlägg 19 maj 2016

VM är över

Av Göran - 19 maj 2016 21:50

Hockey-VM är över för den här gången. Jo, jag vet att det återstår både semifinaler och final men för svenskt vidkommande är turneringen över. Efter en svidande utklassning av Kanada (0-6) i kvartsfinalen.

Och genast kräver sportjournalisterna stegling och långsam garottering av förbundskaptenen Per Mårts. Och jag kommer direkt att tänka på hans företrädare Bengt-Åke Gustafsson som var i en liknande sits för sex år sen eller så. 

Bengt-Åke hade under sina år som chef för vårt folkkäraste landslag vunnit både OS och VM men hans sista VM blev inte den succé som media krävde och genast krävde de hans huvud på ett fat.

Jamen, vad ÄR det med svenska sportjournalister? Hur enögd får man vara? 

Om vi jämför oss med Finland och Ryssland till exempel så har de fått hem så gott som alla sina tillgängliga stjärnspelare medan våra världsstjärnor är skadade, slitna eller bara "känner att de inte tillför något".

För finnar och ryssar är det tydligen mer attraktivt att representera sitt land än för svenska proffs... Varför?

Och blir det likadant i höstens World Cup där alla proffs är tillgängliga? Nej, det är nog annat det. Då vill de kanske vara med och kriga om prispengarna.

Sett till antalet har vi väl gott och väl tre hela landslag i Nordamerika och ett halvt i KHL. Och av dessa är det bara en handfull som orkar komma till VM trots att de vet hur stort intresset är från svenska folket.

Mårts har gjort sin sista match som förbundskapten och ersätts nu av Rickard Grönborg. Jag säger detsamma som jag sa när Mårts tillträdde; I fortsättningen bör landslagschefen skicka ut en förfrågan till alla landslagsaktuella innan säsongen drar igång och fråga om deras inställning till att komma hem och spela VM på våren. De som inte klart och tydligt tackar ja ska han inte heller lägga någon energi på att kolla av under vintern.

Nej, satsa ungt och lovande och ta hellre ut en sugen men oerfaren 19-åring än en bekväm 35-åring som hellre räknar sina miljoner än svettas på rinken för att glädja svenska hockeyfans.

Tack, Pelle Mårts, för din insats för Sveriges ishockey. Jag tycker att du har gjort gott och väl vad vi haft rätt att kräva utifrån förutsättningarna! Och lycka till, Rickard Grönborg, på ditt nya jobb! Ingen blir så älskad vid framgång men ingen blir heller mer hatad när det inte går som sportreportrarna vill! 

Och vad gäller den så kallade expertisen... Vad har Niklas Wikegård någonsin vunnit som ledare eller spelare? Eller det självutnämnda hockeyoraklet Leif Boork (som iofs inte jobbar på CMore längre). Boork vann SM med Djurgården 1983! För trettiotre år sedan alltså! Därefter ingenting!

Så...vem är egentligen vinnare och vem är förlorare?

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards