Direktlänk till inlägg 16 augusti 2016

Mer fotboll

Av Göran - 16 augusti 2016 21:36

Euphoria!!! Jag tänkte faktiskt på Loreens vinnarlåt i Mellon för ett par år sedan tidigare ikväll, 

Vad spelar det för roll att mina lokala favoriter inte levererar just nu? När det finns OS! Och vårt svenska damlandslag som  ikväll gjorde det omöjliga en gång till.

De slog ut USA, som anses vara världens bästa landslag. Samma taktik ledde dem ikväll till 0-0 efter ordinarie tid plus förlängning mot ett annat av världens bästa landslag, Brasilien.

Och det på ett fullsatt Maracana-stadion i Rio De Janeiro. Självaste Evert Taube ler nog i sin himmel belåten över svenska framgångar i Sydamerika som han skrev så många sånger om.

Inte vet jag väl om Evert var så intresserad av fotboll. Men kvinnor tyckte han mycket om, det vet jag i alla fall!

Och jag gissar på att han hade gillat att se kvällens match. Kanske hade det blivit ännu en sång om den och om tjejerna i laget.

Synd tycker jag litegrann om Brasilien. De har världens bästa kvinnligafotbollsspelare i Marta, som spelat och fortfarande spelar klubbfotboll här i Sverige. I början av matchen undrade jag lite om det skulle vara till fördel för värdnationen att deras stora stjärna förstår och talar vårt språk och därmed vet vad svenskorna eventuellt skriker till varandra. Men det spelade knappast någon större roll.

Som match betraktat var det väl inte så mycket att skryta med. Sverige kommer säkert, med all rätt, att beskyllas för att ha grislirat sig till final. Men en vinnande taktik kan ju inte vara dålig, eller hur? 

Vi har inte de där bolltrollarna som Brasilien har utan får lita på en disciplerad defensiv och eventuellt försöka kontra in någon boll framåt. Vi dominerade absolut inte tillställningen, tvärtom blev vi bitvis utspelade av snabba, passningssäkra brasilianskor. Men det är ju som bekant målen som räknas!

Och det blev samma två hjältar som mot USA. Hedvig Lindahl i målet som knep två straffar och Lisa Dahlqvist som slog in den avgörande femte straffen för Sverige.

Just den där disciplinen att strikt följa matchplanen och kämpaglöden tjejerna visat gör att jag hoppas de går hela vägen. Till OS-guldet, alltså!

Det blir Tyskland eller Kanada i finalen och får jag välja så säger jag Kanada. Mot tyskorna brukar vi ha det svårt men det kanadensiska laget är väl också något av en skräll att de kommit så här långt. Alltså borde de vara aningen lättare att slå än Tyskland.

Imorgon är det jobbardags igen. Jag pratade med min chef på telefon tidigare idag och fick veta att det är mycket möjligt att jag åter slipper mina nattskift på villkor att jag gör lika många timmar i portvakten under nästa vecka.

Klart besked skulle komma imorgon eller på torsdag.

Var ner till min bildoktor en sväng och hälsade på Madame Cirtoen. Men hon var inte klar. Han väntade på en reservdel som beställdes för en dryg vecka sedan så man kan undra om den tillverkas i Sydafrika kanske och sedan transporteras med kamelkaravan till Gibraltar och därefter med roddbåt upp hit till Sveriges midja.

Han trodde dock att den skulle komma imorgon. Så med lite tur får jag hämta hem henne redan imorgon kväll.

Nej, sängen börjar locka nu. Matlådor till imorgon är fixade liksom en rejäl låda med grönsallad som får räcka både onsdag och torsdag. Imorgon blir det laxfilé med smörstekt sparris och kall sås på creme fraiche, rödlök och röd rom.

Till lunch alltså. Middagen blir en skiva entrecote med resterna av min hemslagna bearnaise och haricots verts.

Jag har slarvat med LCHF ett bra tag nu men från och med imorgon tänkte jag försöka skärpa till mig igen.

Det sägs ju att... Det är aldrig för sent att bättra sig!

Och det är just därför jag säger till mig själv att då kan jag ju vänta ett tag till!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Torsdag 28 mars 13:42

Det moderna bondfångeriet börjar ta sig nya skepnader! Bara idag har jag anmält fyra annonser på FB där den ena utgav sig för att vara Youtubern och infuensern Joakim Lundell, alias Jockiboy, i en intervju hos Bianca Ingrosso. Man hör att det är ha...

Av Göran - Onsdag 27 mars 19:23

Måndagen och tisdagen liksom bara försvann. Och snart har väl även onsdagen följt i deras spår. Det grämer mig en aning att när jag nu äntligen hittade ett sätt att se all ishockey i hela Europa och även i Nordamerika helt gratis så är favortlaget ut...

Av Göran - Tisdag 26 mars 09:50

God Tisdagförmiddag på er, kära ordbrukare! Den här dagen började  tidigt. Redan halv fem vaknade jag utan att kunna somna om. Låg dock kvar ändå i en halvtimme innan naturen krävde uppstigning. En dusch och en kopp kaffe och sen byta lakan i sänge...

Av Göran - Fredag 22 mars 11:29

Nu är han äntligen här, mitt allra första barnbarn! Han skulle ju ha kommit igår egentligen men han tog sån tid på sig att det hann bli fredag. Lik sin pappa är han och givevis det mest fantastiska barn som någonsin fötts! Precis som ALLA barn både f...

Av Göran - Torsdag 21 mars 11:42

Jamen, det har ju liksom bllvit lite av en tradition att jag lägger ut "21/3" av och med Dan Hylander och Raj Montana Band när datumet infaller. Den har passerat 40-stecket och Dan själv fyller sjuttio i år om jag inte minns fel. Men både han och låt...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards