Direktlänk till inlägg 1 oktober 2016

Medelpad-Småland 10-1

Av Göran - 1 oktober 2016 22:04

På kort tid har lag från Sveriges midja tagit sig an tre lag från stora landskapet Småland. Först ut var Timrå IK med att slå IK Oskarshamn med 3-0. De följde sedan upp den segern med att slå Tingsryd igår kväll med 4-0. Och i eftermiddags var det dags för GIF Sundsvall att möta Jönköping Södra i fotbollsallsvenskan. 3-1 slutade den drabbingen med GIF;s siffror först. 10-1 till Medelpad. alltså!

Fotbollen tar lite paus nu för landslagsmatch. EM-kval tror jag att det handlar om. Och vad hockeyn beträffar så rullar serien på men Timrå IK får ett litet uppehåll. Men det är ett uppehåll som inleds från serieledning.

Tidigare ikväll såg och hörde jag Mike Helber, expert hos C-more och f.d sportchef och spelare i Linköpings HC stå och säga att AIK är det bästa laget i hockeyallsvenskan. 

Så... då undrar jag vad han grundar det uttalandet på. I min värld är det Timrå IK som toppar tabellen i överlägsen stil. Men Helber anser alltså ändå att AIK är seriens bästa lag...

Jovisst, de är ju det enda lag som slagit TIK i seriespel denna säsong men faktum kvarstår att Timrå leder serien.

Klart, dessutom, så varför skulle AIK vara bästa laget?

Jodå, jag har full respekt för att AIK (och inte bara de) har ett starkt lag. Säkerligen kommer de att vara med i toppen av allsvenskan ända in i mars/april då kvalespelet går av stapeln.

Men jag tycker att det är lite för tidigt på säsongen att utse seriesegrarna. Erfareheten säger mig att det brukar dröja 12-15 matcher in i serien innan tabellen liksom "sätter sig". Efter det brukar endast små förändringar hända De som ligger i bottenträsket då brukar bli kvar där liksom de som är med i toppstriden.

Men just nu, som det ser ut just idag, känner jag mig nöjd med mina favoritlag. Jag är beredd att sätta en bra slant på att GIF Sundsvall klarar sig kvar i allsvenskan ett år till. FAST jag egentligen inte är någon riktig giffare.

Nej, det lokala fotbollslaget i mitt hjärta heter IFK Sundsvall. Men... tyvärr huserar mina hjältar långt ner i seriesystemet idag och är inte i närheten av att hota GIF på något sätt. Och tills DET händer är jag väl giffare då.

IFK Sundsvall spelar (tror jag) i division fyra idag, långt från allsvenskanns glamour och status. Och ska de någonsin ta sig uppåt i seriesystemet tror jag att de måste engagera någon eller några av gamla tiders allsvenska hjältar som affischnamn. Den allra främste är förstås Bosse Börjesson - mannen som lyckades bli landslagsman först som forward, sedan som mittfältare och sedan som mittback/libero. Vem mer har lyckats med det?

Han är dessutom unik på ett annat vis. Ingen mer än han har spelat varenda minut som IFK Sundsvall befann sig i allsvenskan för 35 år sen eller mer. Aldrig någonsin skadad eller sjuk, aldrig någosin utbytt eller bänkad.

Till detta kan läggas att Bosse B är den enda (?) som både spelat allsvensk fotboll och legat på tio-i-topp.

Jodå, innan han kom till IFK Sundsvall från Örgryte spelade han trummor i ett Göteborgsband som hette The Shakers. Frontman för dem var sedermera radioprataren Tommy Rander.

Jodå, jag vet att dåvarande GIF-spelaren Kevin Walker vann Idol i TV4 för ett par år sen men vad är väl det mot att ha lirat med Tommy Rander och hamnat på klassiska Tio-i-topp?

Dags för lite närhet med kudden nu. Tack för att du läste så här långt! Vi ses igen! Om Gud vill och pjäxern håll´!

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

4 oktober 2016 08:03

Egentligen har jag inte mycket att tillägga för jag vet inte ett skit om fotboll men sov gott i alla fall

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Torsdag 28 mars 13:42

Det moderna bondfångeriet börjar ta sig nya skepnader! Bara idag har jag anmält fyra annonser på FB där den ena utgav sig för att vara Youtubern och infuensern Joakim Lundell, alias Jockiboy, i en intervju hos Bianca Ingrosso. Man hör att det är ha...

Av Göran - Onsdag 27 mars 19:23

Måndagen och tisdagen liksom bara försvann. Och snart har väl även onsdagen följt i deras spår. Det grämer mig en aning att när jag nu äntligen hittade ett sätt att se all ishockey i hela Europa och även i Nordamerika helt gratis så är favortlaget ut...

Av Göran - Tisdag 26 mars 09:50

God Tisdagförmiddag på er, kära ordbrukare! Den här dagen började  tidigt. Redan halv fem vaknade jag utan att kunna somna om. Låg dock kvar ändå i en halvtimme innan naturen krävde uppstigning. En dusch och en kopp kaffe och sen byta lakan i sänge...

Av Göran - Fredag 22 mars 11:29

Nu är han äntligen här, mitt allra första barnbarn! Han skulle ju ha kommit igår egentligen men han tog sån tid på sig att det hann bli fredag. Lik sin pappa är han och givevis det mest fantastiska barn som någonsin fötts! Precis som ALLA barn både f...

Av Göran - Torsdag 21 mars 11:42

Jamen, det har ju liksom bllvit lite av en tradition att jag lägger ut "21/3" av och med Dan Hylander och Raj Montana Band när datumet infaller. Den har passerat 40-stecket och Dan själv fyller sjuttio i år om jag inte minns fel. Men både han och låt...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards