Direktlänk till inlägg 10 oktober 2016

Varning för "Fånia"

Av Göran - 10 oktober 2016 15:02

Swedfone.net hette de förut, (Numera har de bytt namn till Fonia) de där som ringde upp mig för ett drygt år sedan och erbjöd mig att tjäna några tior i månaden på att låta dem ta över min fasta telefon. Eller rättare sagt - min ip-telefoni (för jag hade ju redan den via bredbandsuttaget)

Och jag tänkte väl ungefär att även om det är småpengar det handlar om så har det väl aldrig skadat någon att sänka sina kostnader förutsatt att den ney leverantören kan leverera.

Men se det kunde inte de där lökarna! Min hemtelefon funkade i några månader men sedan bara dog den. Att ringa ut gick inte och när nån försökte ringa till mig blev de upplysta att numret inte var i bruk.

Jag tog kontakt med dem i våras och förklarade problemet samt frågade hur det kom sig att mitt nummer inte längre fanns registrerat hos "Eniro" eller "hitta.se".

Till att börja med så lyckades jag nästan aldrig få tala med en människa som kunde något utan tydligen består deras kundtjänst och support av människor vars enda kompetens är att prata i telefon. 

Efter många om och men fick jag så veta att det antagligen var fel på den lilla adapter som jag fått i början av min tid som kund. De skulle skicka en ny omgående. Tror ni de skickade nån?

Nej, just det! Efter en månad ringde jag åter upp dem och den gången lyckades de leverera adaptern efter två veckor.

Så jag bytte den, förstås. Med samma resultat som för den gamla adaptern!

Och nu började jag att härskna till ordentligt!

Ringde igen och de skulle felsöka och sedan återkomma. Jag väntade i tre veckor innan jag ringde dem på nytt och då undrade de varför jag inte hade returnerat den gamla adaptern. Eftersom jag fått en ny.

Då tappade jag liksom fattningen. Men bara för ett kort ögonblick innan jag ställde den fullt logiska frågan vad de skulle med den till när den var felande. Det kunde inte den mycket unge mannen i deras tjänst svara på.

Däremot lovade han mig att få slippa betala fakturan för augusti och jag sa att det var ju det absolut minsta man kan begära. Att jag anser att de är skyldiga mig varenda krona jag betalat under hela den tid det inte funkat.

Men det hade inte han befogenhet att lova utan försäkrade mig att telefonen skulle börja fungera inom några dagar.

Jag väntade i en vecka. Då kom ett kravbrev på avgiften från augusti.

Då tänkte jag genast att nu jävlar! Nu ska de få!

Sedan skrev jag ett mycket argsint mail till deras kundtjänst där jag krävde att vårt avtal skulle annuleras omgående p.g.a avtalsbrott från deras sida. Jag har betalat men de har inte levererat det jag betalat för. Jag skrev också att om de vägrade så skulle jag vidta rättsliga åtgärder samt kontakta media och berätta hur de behandlar sina kunder.

Imorse blev jag uppringd av en representant för "Fånia" (som jag väljer att kalla dem efter namnbytet till Fonia) som försökte få mig att ge dem en chans till. Jag frågade honom om han själv skulle ha accepterat att bli blåst på det sättet och då blev han bara tyst.

Sedan sa han okej. Avtalet annuleras med omedelbar verkan och de fakturor jag ännu inte betalt tas bort. Så nu återstår bara att se om han lyckades med det eller om det kommer nya krav från dem.

Jag bad honom också att radera mitt namn ur alla deras databaser med kundregister men DET lyckades han INTE med!

För mindre än en timme sedan ringde en ung dam som presernterade sig som Jessika hos Fonia. Vad hon ville tog jag aldrig reda på. Jag bara talade om att jag avslutat mina affärer med företaget och inte var intresserad av dem.

Det kunde hon dock inte se i deras datasystem så jag får väl bereda mig på att gå en rond till eller två mot dem.

Så passa er, kära ordbrukare, om ni blir uppringda på mobilen av Fonia som vill sänka era kostnader för fast telefoni. Det är bättre att lägga ner den i så fall. Fler och fler gör ju det numera när alla har mobiltelefon.

Jag skulle väl egentligen också klara mig med min aj-fån men det känns bra att ha den fasta som back-up här hemma. Så att jag kan ringa min mobil när jag har förlagt själva mobiltelefonen nånstans i lägenheten...

Det HAR hänt och lär säkert hända igen. Med stigande ålder och tilltagande demens...

Dock glömmer jag inte att tillönska mina kära ordbrukare en fortsatt skön måndag i Malbacken, Stigtomta, Örbyhus och Karesuando. Så vimsig är jag inte ännu!

 
ANNONS
 
skogsnuvan

skogsnuvan

12 oktober 2016 09:42

Det där med telefonbolagen är ju farligt. Fd grannen som bor på äldreboende har bytt flera gånger för man ringt och sagt saker som inte alls stämmer i verkligheten så det har varit ett evigt klater och ringande. Jag har fasta telefonen kvar också men eftersom jag är enda i byn som har telefon så drar dom väl in den snart och kapar ledningarna. Skulle inte förvåna mig så jag behåller telefonen för det är bra när det är avbrott och varken mobilen eller något annat fungerar och det är det ganska ofta här.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Göran

12 oktober 2016 09:49

Exakt! Efter att jag skrev inlägget googlade jag dem och det fanns en hel del att läsa om dem. Inget positivt, dock. De är anmälda flera gånger om hos konsumentverket och säkert också till polisen. Därför ville jag försöka varna åtminstone de 6-15 personer som läser min blogg. Så har jag kanske i alla fall gjort NÅN nytta med bloggen!

 
orion

orion

12 oktober 2016 13:46

Hoppla...

Det finns många sätt att försörja sig och tyvärr så verkar problemet bara eskalera.

Nä, man ska aldrig lyssna på de som ringer och erbjuder saker. Visserligen höjer det adrenalinpåslaget i kroppen efter en tid, men det är nog bättre att avstå iaf...

http://orionsblogg.bloggplatsen.se

Göran

12 oktober 2016 13:55

För några år sedan testade jag en metod jag fått tips om för att bli av med dem. När de sätter igång och rabblar sin inlärda ramsa säger man "Hallå?... Hallå?...Hallå? och låtsas att man inte hör dem. Det funkar men bara kortsiktigt, de återkommer! Tyvärr...
Jag har "NIX" installerat och det är mycket effektivare. Dock slinker det då och då igenom något samtal.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Tisdag 3 dec 21:50

Har just lämnat TV-soffan efter att ha svettats och lidit i tre perioder. Det skilde nio poäng mellan Timrå och Vita Hästen från Norrköping inför kvällens drabbning, nu skiljer det tolv. Men skillnaderna på isen var marginella och om något lag stundt...

Av Göran - Söndag 1 dec 18:43

Nu har skåningarna runt Kristianstad bevisat att det finns lika dumt folk där som här. Efter förra matchen, lagen emellan, utsattes ju deras buss för stenkastning av någon eller några inteligensbefriade individer. Idag har lagen mötts igen nere i S...

Av Göran - Fredag 29 nov 21:40

Idag har jag, på min arbetsgivares bekostnad, käkat tapas för första gången i mitt liv. En intressant upplevelse! För dig som kanske inte har en aning om vad tapas är så kan jag berätta att det är en spansk företeelse där man beställer flera olika ...

Av Göran - Torsdag 28 nov 20:59

Idag har vi äntligen fått lite snö här på Sveriges midja. Marken är vit och det blev genast mycket ljusare ute. Jag var till mitt närmaste Willys för några timmar sedan och det var en helt annan sak att köra dit jämfört med förra gången då jag fick k...

Av Göran - Tisdag 26 nov 18:32

Eftersom jag var ledig igår hade jag liksom måndag i huvudet hela förmiddagen idag. Vi niokaffet kommenterade jag att det var besynnerligt att ingen av de stora produktonsavdelningarna kört ner sin grå låda till oss. De har varsin gigantisk plastback...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Tankar och betraktelser från en amatörfilosof med Blogkeen
Följ Tankar och betraktelser från en amatörfilosof med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se