Direktlänk till inlägg 19 november 2016

Den stora tröttheten

Av Göran - 19 november 2016 22:06

Vet egentligen inte riktigt vad det är med mig. Vet bara att det inte hjälper hur mycket jag sover/vilar/slappar/tar det lugnt. Tröttheten blir bara värre.

Jag tror att det började någon gång i somras för att sedan eskalera alltefftersom hösten/vintern kröp upp och bäddade ner mig/oss i mörkret.

Några tappra försök har jag gjort att få igång kroppen men varje gång mitt bättre jag föreslår att jag ska klä på mig skor och jacka och ta en promenad rycker mitt sämre jag på axlarna och frågar vad fan det ska tjäna till. Och mitt sämre jag håller visst på att ta makten mer och mer över min kropp och själ och inte minst mitt liv.

Jag var ledig i nästan en måmad från september och halvvägs in i oktober så man tycker väl att jag borde ha hunnit vila ifatt det jag eventuellt slarvat med under månaderna innan. 

Jag vaknar oftast ganska tidigt när jag är ledig och känner mig hyfsat utsövd. Då stiger jag upp, fixar morgonkaffet som avnjutes här framför datorn. Men inom någon timme efter det sitter jag här på stolen och nickar till.

Likaså om jag sätter mig i soffan för att titta på TV så tar det max 15 minuter innan hakan trillar ner mot bröstkorgen och jag hör mig själv snarka till.

Kanske är det "bara" brist på vissa ämnen i kroppen som ställer till det. Därför har jag inhandlat en burk med multivitaminer samt en burk zinktabletter för det tipset fick jag när jag googlade på mitt tillstånd. Så nu hoppas jag att dessa energitillskott balanserar upp vad som nu är i obalans i min kropp.

Om inte så får jag nog söka proffessionell hjälp för då är det nog så att jag har gått in i den berömda "väggen". Det finns ett och annat som tyder på det redan nu. T.ex den där håglösheten som är min följeslagare sedan lång tid tillbaka. Känslan att inget liksom spelar någon roll.

Det brukar kännas ungefär såhär vid denna tiden på året men i år är de liksom värre på något sätt. 

Annars... så har jag kollat på SMB (Så mycket bättre i TV4) ikväll och fått en helt ny syn på Lisa Ekdahl. Det är liksom svårt att inte tycka om henne. FAST jag egentligen aldrig varit något stort fan av hennes låtar. Men här tycker jag att den personlighet som tränger genom rutan och in i mitt vardagsrum ger mig en ny syn på henne. Hon är ju faktiskt riktigt, riktigt begåvad.

Och... Jag somnade INTE medan jag tittade på programmet där hon var kvällens huvudperson.

Mina döttrar är annars lite i fokus denna helg. Lilla stumpan fyller 23 idag. Stora stumpan är hemma från Sthlm över helgen och vi ska äta lunch på stan imorgon. Ikväll skulle hon träffa kompisar.

Hmmm... det blev visst ett gnäll-inlägg, det här. Men en sån dag är också en dag, som Sven-E i "Pitsvakt" skulle ha sagt. "Dragbana´ ska oljes och väderchecken ska göres. Oavsett om en ôrke eller int´!"

Jag slutar här och hoppas att jag är lite piggare när jag vaknar imorgon bitti. Det hoppas jag att ni också är, mina högt värderade ordbrukare i Sangis, Veberöd, Morkarla och Hagsätra. Ska försöka vara lite mer uppåt nästa gång!

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

23 november 2016 09:09

Tänk vad jag känner igen den känslan. Nästan så man tror att du håller på att gå in i väggen. Du börjar komma i den ålder då det börjar kännas jobbigt. Jag slutade ju tidigare för jag kände att om jag fortsätter blir jag nog sjuk. Det är inte bra med skiftgång Det tar på kroppen och det blir värre ju äldre man blir. Själv är jag ju ganska pigg just nu fast jag hålls vaken hela nätterna. Det är väl kärleken som gör mig pigg skulle jag tro och förvåningen hur den kan förändra livet.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Göran

23 november 2016 19:43

Som jag skrev i kommentar på din blogg så gläds jag med dig/er. Själv har jag nog också lagt ner planerna/förhoppningarna om att "hitta nån". Men att du går före och visar vägen ger ju hopp även åt mig.
Nu är det bara ett halvt nattskift kvar innan jag åter är ledig i två hela veckor. Sen vore det väl självaste (du vet vem jag menar) om jag inte skulle ha vilat ifatt! Samt att vitaminerna och zinktabletterna gjort sin nytta! Tack min vän!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 27 mars 19:23

Måndagen och tisdagen liksom bara försvann. Och snart har väl även onsdagen följt i deras spår. Det grämer mig en aning att när jag nu äntligen hittade ett sätt att se all ishockey i hela Europa och även i Nordamerika helt gratis så är favortlaget ut...

Av Göran - Tisdag 26 mars 09:50

God Tisdagförmiddag på er, kära ordbrukare! Den här dagen började  tidigt. Redan halv fem vaknade jag utan att kunna somna om. Låg dock kvar ändå i en halvtimme innan naturen krävde uppstigning. En dusch och en kopp kaffe och sen byta lakan i sänge...

Av Göran - Fredag 22 mars 11:29

Nu är han äntligen här, mitt allra första barnbarn! Han skulle ju ha kommit igår egentligen men han tog sån tid på sig att det hann bli fredag. Lik sin pappa är han och givevis det mest fantastiska barn som någonsin fötts! Precis som ALLA barn både f...

Av Göran - Torsdag 21 mars 11:42

Jamen, det har ju liksom bllvit lite av en tradition att jag lägger ut "21/3" av och med Dan Hylander och Raj Montana Band när datumet infaller. Den har passerat 40-stecket och Dan själv fyller sjuttio i år om jag inte minns fel. Men både han och låt...

Av Göran - Onsdag 20 mars 14:15

Det där med att åka kollektivt kanske inte är så dumt i alla fall! Imorse efter duschen kände jag hur tjockt mitt hår började bli och grämde mig lite över att jag f.n har lånat ut bilen till yngstingen. Men han behöver den ju mycket mer än jag för at...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards