Direktlänk till inlägg 27 november 2016

Black weekend

Av Göran - 27 november 2016 18:42

Första advent idag. Men vem bryr sig. Det vore mycket häfigare om det vore tjugosjunde advent, tycker jag. För 27 veckor från nu borde det väl vara om inte sommar så i alla fall försommar eller åtminstone vår. Vilket jag alltså finner betydligt mer tilldragande än november. Även om jag är nöjd med att vi snart lägger åtminstone en hatmånad till handlingarna.

Jag hade förresten fel i mitt förra inlägg där jag kallade "Black friday" för märkesdag. Den svarta fredagen räcker visst över hela helgen för reklamen fortsätter strömma in. Till min stora förtret.

Och knappt hinner den helgen gå så är vi inne i julruschen. Av nöden tvungen besökte jag Norrlands shopping-Mekka nummer ett, Birsta mellan S-vall och Timrå)  en sväng igår. Sen lördag eftermiddag, klockan var nästan fem, men ändå såg parkeringen ut att svämma över av bilar och ett myller av människor som gick mellan parkeringen och varuhusen.

En del älskar ju det där med att trängas med en halv miljon andra på liten yta och nästan slåss om utrymmet framför varudiskarna och skyltfönstren. Men inte Ferdinand... F´låt, inte JAG, skulle det förstås stå.

Nej, men det kan ni slå er i backen på, kära ordbrukare, att hade jag bara haft en korkek så vore min kropp parkerad under den så ofta det bara gick. Luktandes på blommorna, spanandes på justa kossor i hagen intill och aktandes mig för humlor och annat oknytt.

Däremot fick jag helt rätt i förhoppningen att Timrå skulle spela skjortan av Björklöven på hemmaisen. De har sådan fart under skridskorna att huvudena ibland inte hinner med. Och det slog mig där i soffan framför CMore att det nog är det som är den största skillnaden mellan de två högsta serierna. De flesta allsvenska lirarna åker gott och vl så fort som behövs i SHL men när det kommer till att dessutom vara konstruktiv och effektiv i denna höga hastighet ser man skillnaderna. Det var topp mot botten igår i NHK Arena som "ladan" numera heter. Och det syntes i spelarnas agerande att det var klasskillnad mellan dessa två klubbar.

Så jag får glädjas i novembermörkret åt att det är mitt favoritlag som toppar allsvenskan och hålla mina tummar för att de kan konservera den formen till nästa vår då kvalspelet går av stapeln. Där ska det först kvalas fram två lag från allsvenskan som får chansen i bäst av sju matcher mot de två jumbolagen från SHL.

Då handlar det mindre om hur fort man kan åka, motståndarna kan också det. Och mer om vem som har krafter kvar att spela så tufft och hårt man kan i närkamperna utan att dra på sig onödiga utvisningar. Detta för att trötta ut sin motståndare och tvinga dem till misstag. Sen gäller det också att hålla huvudena kalla för att kunna utnyttja dessa misstag. Samt att vinna fler matcher än det andra laget.

I våras utklassade Modo Leksand i flera matcher medan masarna vann sina med uddamålet i förlängning eller på straffar. Jag kan inte siffrorna men minns att Modo vann ritkigt stort åtminstone två gånger. Om de tvarit målskillnad som vore det viktiga hade de vunnit skitenkelt. Men Leksand gnetspelade i rätt lägen och lyckades med det.

Många experter anser att LIF bara hade tur och att det knappast kommer att upprepas. Att detta är så nära den stängning av SHL som vissa vill ha eftersom det nästan är omöjligt att ta sig upp igen.

Jag håller delvis med. Jovisst, det ÄR svårare än förut. Det blir kanske inte alltid det bättre laget som har vunnit när tjocka tanten börjar sjunga. Jag säger så här; Må det smartaste laget vinna! För så tror jag det blir.

De som har smartast coach som dessutom klarar av att få spelarna att följa matchplanen från första nedsläpp till slutsignalen kommer att stå som segrare när det är över.

Nåväl, dit är det långt just nu. En lång mörk vinter står emellan mig och de glada (?) kvaltiderna framåt mars/april.

En lat dag, som så många andra. Men jag lyckades i alla fall släpa mig till jobbet och fixa protokollet från onsdagens skyddskommitté och sedan hem igen.

Imorgon ska jag försöka göra lite nytta här hemma. Jag har latat mig så flitigt så länge nu att "borde-listan" vuxit sig både lång och motbjudande. Därför bestämde jag mig idag för att med start imorgon beta av 3-4 punkter per dag av den. Köket ska grovstädas och frysen avfrostas. Mitt eget sovrum dammsugas och skuras golv i. Dessutom SKA jag gå ut och röra lite på mig medan solen skiner. Om så bara 15-20 minuter så SKA jag ut. Tror att det kanske kan bidra till att pigga upp mig lite. När det nu känns som om vitaminerna kanske gör lite nytta så kan jag ju hjälpa till lite själv genom att se till att få frisk luft och lite sol på blekfet hud.

Med det, kära ordbrukare, bjuder jag er trevlig söndag kväll tillsammans eller var för sig i Gysinge, Harsprånget, Kilafors och Hökhuvud. Håll ut - det kommer en vår! Till sist! Jag lovar!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Av Göran - Torsdag 11 april 11:59

Det här blir mitt  sista inlägg som tar upp religioner. För den här gången, åtminstone! Möjligen återkommer jag till ämnet nån gång i framtiden, det får vi se. Jag vill vara tydlig med att jag inte missunnar någon deras tro. Eller att jag tycker ...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards