Direktlänk till inlägg 5 december 2016

Surströmmingsderby ikväll

Av Göran - 5 december 2016 11:05

Ikväll smäller det i NHK Arena alldeles intill motorvägen förbi Timrå. "Slaget om Västernorrland" eller "Surströmmingsderbyt" (sytande på att Röda ulven och Oskars sponsrar resoektive lag)

Nu är det alltså dags för de rödvita att visa de där Nolaskogsarna var skåpet ska stå. Vi har revansch att utkräva efter neslig förlust i höstas i Ö-vik.

Den gången var visst Timrå kvar i bussen då första perioden drog igång. En av de sämre matcher man gjort den här säsongen. Så jag förväntar mig en rejäl uppryckning ikväll.

Men att Timrå ligger topp-tre och Modo krigar på undre halvan har ingen som helst betydelse i en sådan här match. Det här en sån där kamp då det visar sig vem som krigar för klubbmärket och inte. Vi har en hatkärlek mellan oss, vi och Modoiterna och de mest primitiva av oss gläds nästan mer när motståndarlaget förlorar än när egna laget vinner.

Men sånt håller inte jag på med. Jag vill varken Modo, Ö-vik eller Ångermanland något ont så länge de förlorar mot Timrå. Och genom historien finns det ett antal Modo-matcher som etsat sig kvar lite extra i minnet.

Den första ägde nog rum i början av 70-talet innan elitseriens tillkomst. Det var sista matchen i grundserien (Norrra Allsvenskan) och vinnande lag skulle bli fyra i serien och därmed gå till slutspel. Och Timrå tog ledningen och ökade på den ända upp till fem eller sex mål mot noll. Då fick en Modospelare plötsligt ett smörpass i mittzonen och därmed friläge med TIK;s målvakt Christer Sehlstedt. Som chansade på att åka ut och möta Modoiten men blev bortfintad och liggande på isen medan Nolaskogsar´n gled mot det tomma målet för att sprätta upp pucken i nättaket. Men... han missade, trots tom bur, och pucken gick strax över ribban!

I den stunden insåg jag vad äkta skadeglädje är för elakare flatskratt har nog aldrig rungat i den ishallen.

I mycket mer modern tid satt jag på läktaren under en slutspelsmatch (kanske 7-8 år sedan) och var alldeles lugn. Jag tyckte jag såg alla de tecken hos Timrå som brukar föregå en seger men allt ändrades på ett par sekunder. Efter ett ihopslag med klubborna i Timrås försvarszon flög pucken högt upp bland lamporna och Johan Backlund, som stod i Timrås mål försökte följa dem med blicken men den landade i nacken på honom och studsade in i mål.

Och erfarenheten säger mig att det lag som gör sådana mål oftast vinner matchen eftersom de sänker självförtroendet på den som släpper in det så mycket.

Och det är väl precis det det kommer att handla om ikväll - att får det andra laget ur balans. Då kommer också misstagen, felpassen och snubblandet som kan utnyttjas av de andra. "Det är små marginaler!", säger ofta coacherna i intervjumikrofonen. Och visst är det en klyscha men det ligger mycket i det också.

Har inte riktigt bestämt om jag ska se matchen på plats eller hemifrån. Men eftersom C-More tydligen fattat att Timrå spelar bra hockey som dessutom är rolig att titta på så har de bestämt sig för att visa matchen på TV ikväll. Så soffan lockar också...


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards