Direktlänk till inlägg 9 december 2016

Det VAR ju inte mitt fel!

Av Göran - 9 december 2016 21:59

I måndags förlorade Timrå IK hemma mot Modo. Och under gårdagen kom jag plötsligt på att det kanske var MITT fel.

Hur då?, undrar kanske den skarpsinte ordbrukaren.

Jo... för ett par år sedan då mitt hjärtas rödvita hjältar huserade i elitserien var det så att... Om jag bara höll igång en brasa i öppna spisen så vann Timrå de matcher jag såg i TV. Och i måndags hade jag ju ingen brasa!

Så ikväll när jag kom hem efter jobbet för att se bortamatchen mot Karlskoga såg jag förstås till att tända brasan innan matchen skulle börja.

Men det hjälpte ju inte! BIK vann ju med 2-1 ändå. FAST jag eldade! Så... då var det kanske inte mitt fel att de förlorade mot Modo heller då? 

Nej, naturligtvis fattar ju alla att det inte har någon som helst betydelse ifall det brinner en brasa i en gammal öppen spis i en lägenhet i Sundsvalls södra utkanter. Segrar och förluster är oftast mycket lättare att förklara än så.

I måndags vann Modo för att de klarade bättre av att spela efter sin taktik, sin matchplan. Och likadant ikväll mot serieledande BIK Karlskoga.
De försvarade sig bättre och hade en tätare målvakt. Det är absolut ingen skam att tappa poäng varken mot dem eller mot Ö-vikarna. Innerst inne tror jag att alla dessa tre lag kommer att vara på övre halvan av tabellen när serien är färdigspelad.

Det är sexton år sedan Timrå tog sig upp i elitserien, eller SHL som det numera heter. Och när jag tittar lite i minnets backspegel ser jag stora likheter mellan Timrålaget från år 2000 och årets upplaga.

Då som nu hade man en av seriens absolut bästa målvakter (Bosse Ahl då - Johan Mattson nu). Dessutom hade man Sveriges kanske mest spännande talang i Henrik "Zäta" Zetterberg. I år har vi flera stycken av de bästa junisarna. Jag tänker på Jonathan Dahlén (lysande ikväll), Emil Pettersson (minst lika bra), Jens Lööke och några till.

Men det finns skillnader också. Skillnader som kan bli ödesdigra.

Timrå IK av årsmodell 2000 hade en självklar ledargestalt i Anders Huss. I år har vi ingen Huss-typ. Såvida nu inte de två äldsta och mest rutinerade (Andreas Molinder och Sebastian Lauritzsen) kliver fram och axlar den manteln innan vintern är över. Molinder är ju tyvärr skadad just nu och Sebbe var ju borta i nästan en månad p.g.a hjärnskakning men jag tror att det är nödvändigt för alla de unga spelarna att dessa två fadersgestalter går före och visar vägen.

Sen återstår en annan nöt att knäcka också.

Om några veckor försvinner de där lovande spelarna i nästan en månad för att spela junior-VM i Kanada. Då gäller det att man kan plocka fram andra ungdomar som går in och fyller luckorna. Annars är risken stor att TIK sjunker som en sten genom tabellen medan junisarna är i Kanada och representerar Sverige.

Då lär det kanske inte hjälpa hur mycket jag än eldar.

Nej, det är bara att hoppas på att jag senare ikväll drar in Euro-jackpoten som nu är uppe i nästan sexhundra miljoner kronor. Över en halv miljard, alltså.

Då kan ju ju gå in som sponsor och se till att Timrå kan skaffa de förstärkningar som behövs för att gå hela vägen!

Jamen tänk er att vinna över en halv miljard i rikets mynt! En arbetskamrat och jag filosoferade lite kring det idag på jobbet och han sa en sak som jag tyckte var så tänkvärt.

Att... om man helt plötsligt skulle få mer pengar än man visste fanns... Vad skulle man sedan drömma om? Önska sig? Begreppet "lycka" kanske skulle få en helt annan innebörd.

Jag menar... om jag har mer pengar än en normal människa kan spendera under en mansålder, vad ska jag då drömma om/önska mig/fantisera kring.

Nej, här går jag och många andra omkring och bygger luftslott av allt det där vi skulle kunna göra om vi bara hade obegränsat med stålar. Men om drömmen slog in - vad f-n skulle vi då drömma om?

Min slutsats blir att jag förmodligen inte alls skulle bli lyckligare om jag vore snuskigt rik men det kunde ändå vara kul att få prova på det.

En storvinnar på trav/tips/lotteri (vad-det-nu-var) intervjuades på 80-talet anonymt av en tidning och sa...; "Nej, man blir inte alls lyckligare av pengar. Man får en ny sorts bekymmer bara!"

Och så tror jag att det nog kan vara. Att inte ha något att längta till, att kunna göra/köpa vad som faller en in skapar inte lycka utan lyckan finns bara i drömmarna. 

Oh, SHIT, där fick jag till det! "Lyckan finns bara i drömmarna". Kom ihåg var du läste det först för de orden är jag stolt över.

Kanske lika bra att avrunda. Det sägs ju att man ska sluta när man står på topp! Och bättre än så blir det knappast.

Inte ikväll åtminstone!

Sov så sött nu, mina vördade ordbrukare i Sangis, Brösarps Backar, Treriksröset och Lysekil. Vi hörs igen!


 
 
Orion

Orion

10 december 2016 10:56

Dream on...Vi skulle behöva fler norrlandslag i SHL...MODO, Björklöven,Timrå...Sundsvall...ja tänk vilka härliga derbyn och gynnsamt för klubbarnas ekonomi.

Håller själv på Skellefteå med sex raka finaler, så man är lite bortskämd faktiskt. I år blir vi ett mittenlag å knapp det.

Jo men självklart så ska du elda som faan! helt enkelt onödigt att chansa. Skellefteå har en supporter som äter palt till matcherna...jobbigt i längden, men så har det gått bra de senaste sex åren...

http://orionsblogg.bloggplatsen.se

Göran

10 december 2016 18:15

Ja, jag är full av beundran för vad SAIK åstadkommit. När man kollar laguppställningen har mer än halva truppen lokal eller regional anknytning. De är också mitt lag i SHL tills Timrå är tillbaka.

 
skogsnuvan

skogsnuvan

13 december 2016 11:31

Vilken tur att det inte var ditt fel. Då skulle du ju inte förlåtit dig själv hi hi

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 24 april 13:19

Onsdag. Mitt i veckan. Lill-lördag. Eller pig-lördag som några kallar det. Och äntligen har vi fått lite mer än enstaka plusgrader här på Sveriges midja. Efter 3-4 frostnätter och bara en eller två grader över noll om dagarna känns det skönt att slip...

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards